Pestokanapasta – Peston ystävän ykkösherkku
Tämän pastan pääosaa näyttelee itse tehty pesto, joka on kerrassaan herkullinen. Alkuperäinen ohje löytyi Noelin kummilta lainassa olleesta pastakirjasta, mutta muuntelin sitä hieman omaan makuun sopivammaksi. Pestokanapastastani tuli niin hyvää, että se pääsi kerta heitolla pastabravuurieni listan ensimmäiselle sijalle. Itse tein tämän eläinkuviopastaan, jotta taaperonkin oli helppo sitä syödä, ja se toimi valintana erinomaisesti. Aikuisempaan makuun pestokanapastaan voi hyvin käyttää esim. gnocchia tai fusillia, sillä pesto pääsee asettumaan niiden kuvioihin mukavasti. Kanana käytin vuolukanaa, jonka silppusin melko pieneksi, mutta toimiva vaihtoehto on varmasti mikä tahansa muukin lempeästi maustettu kana. Vegaanisen version saa helposti jättämällä vain kanana pois. Näin tehdään minun pastabravuuri, pestokanapasta:

Pesto valmistumassa pestokanapastaan
Ainekset
200 g pastaa
200 g kanaa
suolaa
100 g tuoretta basilikaa (=5-6 nippua)
1 ja 1/4 oliiviöljyä
3 rkl pinjansiemeniä
2 valkosipulin kynttä
50 g parmesania
2 rkl romanojuustoa

Basilika on kevyttä ja sitä tarvitaan pestoon 5-6 nippua

Pesto valmistuu tehosekoittimessa käden käänteessä

Pestokanapastan ainekset
Valmistus
Pesto:
- Laita basilikanlehdet, oliiviöljy, pinjansiemenet, murskatut valkosipulinkynnet ja ripaus suolaa tehosekoittimeen ja sekoita sakeaksi. Kaavi seos kulhoon ja sekoita joukkoon parmesaani- sekä romanoraaste.
Kana:
- Kypsennä kana öljyssä ja kuutio pieniksi palasiksi
Pasta:
- Keitä pasta kevyesti suolatussa runsaassa vedessä sopivan pehmeäksi.
Pestokanapasta:
- Sekoita pesto, kana ja pasta keskenään. Nauti!

Pestokanapasta
Kokeile myös: Helpot ja herkulliset patongit
<3. Jennyfer
Näyttää hyvältä, mutta en ole koskaan otse tehnyt pestoa, joten paljonko öljyä tulee? Rkl? Dl?
Öljyä tulee 1 desi ja vielä 1/4 desi päälle, eli vähän vajaa 1,5 dl.