Hae
Jennyferin kotona

Koti nyt – Keskeneräinen ja täynnä ideoita

Äkkiä kuvaamaan, aurinko paistaa! Olen jo muutaman päivän haaveillut, että saisin tehtyä postauksen siitä, miltä meidän koti näyttää nyt, kun olemassa olevat tavarat ovat paikallaan, mutta tarvittavat hankinnat on vielä tekemättä. Istuin äsken Noelin huoneen lattialla ja odotin, että hän nukahtaa päiväunille. Yhtäkkiä huoneen täytti valoilmilö, jota en muista näin kirkkaana ihan hetkeen nähneeni. Kun tulin olohuoneen puolelle tajusin, että jos haluan kuvata kodin kirkkaalla ja hyvällä säällä, se on tehtävä nyt, ja niin tein. Noelin huone on ainut, jonka kuvasin verhot kiinni, sillä hän nukkuu siellä edelleen. Takuuvarmasti siis stailaamatonta materiaalia elämästämme tässä ja nyt.

Meillä on yleisesti ottaen aina siistiä ja tavarat paikallaan, sillä en yhtään tykkää elää sekaisuuden tai sotkun keskellä. Tottakai meilläkin on hetkelliset kaaokset, jota lapsen kanssa ei vaan voi välttää: ulkovaatteet levällään eteisen lattialla, tyhjennettyjä keittiön laatikoita ja senkin kaappeja, revittyjä vessapaperirullia ja niin edelleen, mutta korjaan ne aina kutakuinkin heti pois ja paikalleen. Lelut saatan siistiä paikoilleen sekä päikkäreille että yöunille, mutta viimeistään joka päivä jälkimmäiselle. Keittiön siivoan heti sen jälkeen kun on syöty ja sitä rataa. En koskaan voi aloittaa blogin kirjoittamista, katsomaan leffaa tai muutakaan, jos ympärillä on sotkua tai sekaista. Minun on ensin siivottava ympäristö, ja vasta sitten voin tarttua muihin hommiin. Pidemmittä siivouspuheitta, katsotaan kuvista, miltä meillä näyttää nyt ja kerron sisustus suunnitelmista kuvien alla lisää.

Olohuone

Olohuone

Olohuone

Olohuone

Olohuone

Olohuone

Olohuone

Täältä puuttuu:

 • matto
 • pöytä
 • kattolamppu
 • peili
 • vitriini
 • työtuoli

Matoksi on tulossa luonnonläheinen juttimatto. Päydäksi olen ajatellut puista pitkää ja kapeaa tummaksi petsattua jakkaraa. Katossa on väliaikainen lamppu, joka siirtyy oikean saavuttua keittiöön. Sohva on samalla minun sänky. Sen päälle tulee poikittain iso peili. Sohvasängyn päädyn ja nojatuolin väliin tulee korkea vitriini. Minun työpöytä on tuo vanhan ompelukoneen rungon päälle tehty pöytä. Olen nyt väliaikaisesti käyttänyt siinä jakkaraa tai ruokapöydän tuolia, kunnes sopiva työtuoli löytyy. Pari on jo kiikarissa ja käyn parhaillaan pään sisäistä keskustelua niiden välillä. Blogia kirjoitan aina nojatuolissa läppäri tyynyn päällä sylissä, mutta jatkuvaa etätyötä en voi hoitaa sillä tyylillä.

Ruokailutila, keittiö, eteinen

Ruokailutila, keittiö, eteinen

Ruokailutila

Ruokailutila

Ruokailutila

Täältä puuttuu:

 • juuttitabletit pöydältä
 • pikkuiset kappaverhot yläikkunoista
 • matto ruokapöydän alta
 • kynttilät kattolampusta¨
 • kuva kehyksestä

Aika vähän olisi enää laitettavaa tämän ruokailutilan osalta. Olen nähnyt kahdet erilaiset pyöreät juuttitabletit ja käyn nyt mietintää niiden välillä, kummat valitsen. Toiset ovat huomattavasti ohuemmat ja kalliimmat, kuin toiset. Mietin nyt sitten, että onko se ohuus sen hinnan väärti. Ruokailutilan yllä on kolme pientä ikkunaa. Tykkään niistä niin paljon! Kun olen sohvasängyllä, näen ikkunoista puita. Ikkunoista ei kukaan näe sisälle, joten sen suhteen niihin ei tarvitse laittaa verhoja. Aion kuitenkin tehdä jokaiseen oman pienen valkoisen kapan tuomaan pehmeyttä ja näköä. Lapsuudenkodissani on aina ollut matto ruokapöydän alla. En muista, että omassa kodissani ikinä. Nyt aion sellaisen hankkia, sillä tällä hetkellä tuo ruokapöytä ei taaperon kanssa meinaa pysyä paikoillaan päivääkään. Lamppu on siitä mielenkiintoinen, että siihen saa valon lisäksi palamaan tuikkuja tai pitkiä kruunukynttilöitä. Tuikut ei oikein tuolta kupeista näkynyt, joten hankintalistalla on matalahkot kruunukynttilät. Valokuvakehyksestä puuttuu kuva, sillä en ole osannut vielä päättää, mitä me haluaisimme syödessä katsella. Muumipappa on ollut yksi vahva vaihtoehto, joka hattuineen on myös Noelin suosikki.

Keittiö

Keittiö

Keittiö

Keittiö

Keittiö

Keittiö

Keittiö

Täältä puuttuu:

 • matto
 • lappu
 • verho
 • naulakko
 • taulu
 • jakkara?

Keittiö on ruokailutilan lailla vain pientä viimeistelyä vailla. Lattialta puuttuu matto ja se tulee jatkamaan samaa juttilinjaa olohuoneen ja ruokailutilan maton kanssa. Kattolamppu on jo olemassa, mutta se palvelee vielä väliaikaisesti olohuoneessa. Keittiössä on niin ikään vielä neljäs pikkuikkuna, johon tulee samanlaine pieni valkoinen kappa, kun muihinkin. Naulakko, tai joku vastaava on tulossa kapealla seinälle olevan teehyllyn alle. Niin ikään kaipaan teehyllyn päälle jonkinlaista tee -aiheista taulua. Jakkara on kysymysmerkillä, sillä keittiöstä kyllä löytyy sellainen ja on jatkuvassa käytössä, mutta on ehkä hankala, kun kerralla joutuu nousta niin ylös.

Eteinen

Eteinen

Eteinen

Eteinen

Eteinen

Täältä puuttuu:

 • valokuvatauluja
 • uusi matto
 • kenkäkaappi
 • taulu

Hyllykön yläpuolella oleva seinä on vielä muita valokuvia/tauluja vailla. En ole osannut vielä lopullisesti päättää, mitkä kuvista siihen laitan, sillä tila on rajallinen ja haluaisin sata. Eteisen harmaa matto ei palvele enää sen jälkeen, kun muu asunto on juuttimatotettu ja tuon kanssa on ihan oikea ongelma: saumat ovat sen verran paksut, että matto lähtee usein välioven ja kylpyhuoneen oven mukaan, ja sekös ärsyttää. Pitää siis löytää sellainen juttimatto, joka ei olisi kovikaan korkea. Kenkähylly on tällä hetkellä kaaos! Siellä on Noeli ja minun kaikki kengät, eikä ne pysy taaperon käsissä järjestyksessä. Sähkökaapin viereen on tulossa kenkäkaappi, johon saadaan suurin osa kengistä säilöön. Myös takeille ja puvuille on tehtävä jotain, sillä tangossa roikkuu nyt kaikki mahdollinen. En ole nyt saanut hyödynnettyä varastoa muiden vuodenaikojen vaatteilla, sillä kirpparikamat valtaa siellä suurimman osan. Kaipaan myös peilin yläpuolelle taulua. Olen ajatellut, että se voisi olla joku nasevan lauseen omaava peltitaulu.

Noelin huone

Noelin huone

Noelin huone

Noelin huone

Noelin huone

Noelin huone

Noelin huone

Noelin huone

Noelin huone

Noelin huone

Noelin huone

Täältä puuttuu:

 • matto
 • rottinkituoli
 • naulakko
 • pöytä ja tuolit
 • valokuvia
 • tauluja
 • pimentävä rullaverho
 • yöpöytä

Noelin huoneen etuala on pitkälti valmis, mutta mitä peremmälle huonetta katsoo, sitä keskeneräisempi se on. Yksi tärkeimmistä ja ensimmäisistä hankinnoista huoneeseen on matto. En ole vielä oikein löytänyt sopivaa, sillä olen ollut yllättävän kranttu sen suhteen. Ainakaan se ei voi olla pitkänukkainen, sillä sellaisen päällä ei voi rakentaa palioita tai ajella pikkuautoilla. Toisekseen maton tulee olla helposti puhdistettava/pestävä. Mielellään myös vaalea. Noelin huoneen matto tulee siis poikkeamaan muun kodin juuttimatotuksesta. Pyöreä rottinkituoli on kärkipään hankintoja myöskin ja tulee sijoittumaan nurkkaan, jossa kuvissa on punainen kävelykärry. Tarvitsen lattian sijaan jonkun muun paikan, jossa lukea ja laulaa iltasatuja ja hyvän yön lauluja. Sellainen pyöreä rottinkituoli toimii myös Noelilla itsellään mukavana lepopesänä tai kirjoja lukiessa.

Kun sen rottinkituolin saan hankituksi ja paikalleen, on minulla jo kaapissa jemmassa pari sisustusasiaa sen seuraksi katosta roikkumaan. Naulakon tarvitsen siihen, että saan esille muutamia muistoja Noelin vauva-ajalta, kuten yhdet ihanat pienet vaatteet. Haaveilen huoneeseen myös pienestä pöydästä ja parista tuolista sen ympärille. Yöpöytä pitää päivittää myöskin, sillä nyt siellä palvelee epäsopiva jakkara. Seinille, kuten Noelin sängyn yläpuolelle, on tulossa pari isoa canvastaulua, joissa pikkumies itse poseeraa puolen vuoden ja vuoden iässä. Ikkunassa oli muuttaessamme rullaverho, mutta se hajosi viikko sitten. Nyt pärjäämme ikkunan eteen vedettävillä sivuverhoilla, mutta valoa kohti mentäessä tarvitsee huone saada pimeäksi ja se vaatineen pimentävän rullaverhon osakseen. Hyllyn päällinen, jossa on lelujen korit, muotoutuu vielä omakseen, sillä se on palvellut tähän asti viherkasvien paikkaa, joita Noelin kummi taas haki pois meiltä kuolemasta huostaansa.

Nähdään Instagramissa!

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *