Hae
Jennyferin kotona

Helpot ja herkulliset patongit – Minun bravuuri

Mitäpä olisi koti ilman tuoreen leivän tuoksua? Sitä leivotaan ahkerasti myös Jennyferin kotona. Ennen kevättä 2020 en koskaan osannut leipoa syömäkelpoisia sämpylöitä, mutta hiivaleipäjauhoihin tehdyt patongit ovat jo vuosia ollut bravuurini. Kun oikein pinnistelen muistiani, tein niitä ensimmäisen kerran ystävilleni jollekin vappubrunssille, joita minulla oli tapana järjestää vuosittain. Sittemmin ne ovat seuranneet mukanani mitä erilaisemmissa juhlissa ja illanistujaisissa. Lapseni on suurin inspiroijani monessakin asiassa, vaikka on vasta reilu vuoden ikäinen. Nyt meillä ei ollut juhlia, vaikka uusi vuosi juuri oli ja menikin, vaan hänen leipäfanituksen myötä päätin alkaa leipomaan kaikki leipäreseptini läpi. Itse tehtyä leipää ei voita mikään ja näitäkin patonkeja voi tuunata monella tapaa, kuten lisäämällä taikinaan porkkanaraastetta tai väliin ennen paistamista valokosipulivoita. Itse tykkään syödä patongin ohuina viipaleina ihan vaan voin kanssa tai kastamalla sitä sulalla maustettuun oliiviöljyyn. Näin leivot todella herkulliset ja helpot patongit:

Helpot ja herkulliset patongit

Helpot ja herkulliset patongit

Patongit

5 dl vettä

1 pussi kuivahiivaa

10 dl hiivaleipäjauhoja

1 tl suolaa

1/2 dl oliiviöljyä

Hyvä kohotus takaa hyvän lopputuloksen

Hyvä kohotus takaa hyvän lopputuloksen

Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään (0,5 dl) jauhoja ja lisää seos veteen. Sekoita joukkoon n. puolet jauhoista. Lisää öljy ja suola. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kolmeen-neljään osaan ja muotoile ne patongin muotoiseksi. Nosta kohoamaan pellille lämpimään paikkaan. Peitä liinalla ja anna kohota hyvin. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Juuri uunista tulleet

Juuri uunista tulleet

Täydellinen päältä ja sisältä

Täydellinen päältä ja sisältä

Nähdään Instagramissa!

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *