Hae
Jennyferin kotona

Neljäs ja viimeinen päiväkotiharjoittelu takana

Meidän vuoden 2020 viimeinen päivä huipentui neljäpäiväisen päiväkotiharjoittelun päätökseen. Noel oli toista kertaa hoidossa itsekseen, mutta ei vielä aivan täyttä päivää. Vein hänet aamulla puurolle ja hain iltapäivällä välipalan jälkeen. Miten oli mennyt Noelin viimeinen päiväkotiharjoittelu ja mitä minä puuhasin sillä aikaa? 

Päiväkotiharjoittelua kesti meillä neljä päivää

Päiväkotiharjoittelua kesti meillä neljä päivää

Levoton yö

Meidän edellinen yö oli tosi levoton. Noel kävi nukkumaan yöunille jo klo 19, mutta heräsi klo 21 ja nukahti uudestaan vasta klo 22 aikaa. Minä kävin nukkumaan klo 23. Kahdelta heräsin siihen, kun aura kolasi kaduilta loskaa. Mikä järki yöllä, kun aamulla oli plusasteita? Olisihan ne sulaneet… Nukahdin uudestaan vasta kahden jälkeen auran lähdettyä, kunnes Noel heräsi neljältä. Saimme unenpäästä kiinni vasta viideltä ja kuudelta oli herätys, mutta Noel heräis tyypilliseen tapaan aavistuksen ennen sitä. Kauhulla ajattelin, jos yöt ovat jatkossa useinkin tämmöisiä, miten tulen jaksamaan töissä? Yksi yö sinne tänne, mutta Noel herää vielä normaalistikin kuitenkin sen kerran, joka verottaa yhtenäisen unen määrää.

Levolliset unet auttaa jaksamaan ja pitää mielen virkeenä

Levolliset unet auttaa jaksamaan ja pitää mielen virkeenä

Aamu

Teimme taas rauhalliseen tahtiin aamutoimet, leikkimiset ja lähdön. Vältän viimeiseen asti sitä, että päiväkotiin rynnätään kauheella kiireellä. Jos heräämme jatkossakin Noelin luontaisella rytmillä kuuden nurkilla ja minä olen etätöissä, meillä on tiedossa hyvinkin leppoisat aamut, jonka uskon tuovan hyvän lähdön ja fiiliksen päivään molemmille. Tällä kertaa tosin Noel oli niin väsynyt edelisestä päivästä ja rikkonaisesta yöstä, että pientä itkua meinasi tulla, kun aloimme riisumaan päiväkodilla ulkovaatteita. Se kuitenkin katosi, kun pääsimme kunnolla sisälle. Vein Noelin suoraan aamupuurolle ja hän ei halunnut jäädä hoitajan syliin vaan laskin syöttötuoliin. Silitin päätä ja sanoin heippa. Minusta tuntuu, ettei Noel tälläkään kertaa ymmärtänyt, että lähdin. Kun puin kenkiä jalkaan kuulin, että Noel hieman itki, mutta rahoittui pian. Kun olin ovella lähdössä, kuulin sama pienen itkahduksen uudestaan. Ulkona käännyin katsomaan taakseni ja näin ikkunasta tilan, johon olin Noeli jättänyt. Noel oli hoitajan sylissä ja he olivat yhdessä ottamassa puuroa. Noel ei itkenyt. Minulle tuli hyvä fiilis, että hänet otettiin puuron ottamiseen mukaan, sillä Noel tykkää olla kotonakin mukana kaikessa, mitä keittiössä ja ruokaanliittyvää ikinä tapahtuukaan.

Päiväkoti alkaa maanantaina täydellä tohinalla

Päiväkoti alkaa maanantaina täydellä tohinalla

Minun päivä

Minä söin kotona aamupuuron, joka oli hautunut kattilassa sillä aikaa, kun vein Noelin. Puuron jälkeen tein Instagramin stooreihin videon ajatuksistani ja fiiliksistäni. Sen jälkeen keskityin kotiin. Porasin ruokapöydän lampulle kattoon reiän ja asetin siihen koukun.  Porasin eteisen kellolle reiäin seinään ja kiinnitin sen. Samoin tein Noelin huoneessa. Hoidin viherkasvit, jotka suurimmaksi osaksi ovat vailla paikkaa Noelin huoneen hyllyllä. Ne eivät saa kunnolla valoa ja ovat kuoleman partaalla. Noelin kummi on jo pelastanut osan, mutta laitoin hänelle videon, että saa hakea loputkin, joille tuskin löytyy koskaan täältä paikkaa. Poltin Noelin huoneen kattolamppua, jotta kasvit saisivat edes keinovaloa. Tein ja söin lounaan. Siivosin saunan vastan jäljiltä. Viimeistelin vuoden vaihteen blogipostauksen. Ja sitten olikin taas kiire lähteä hakemaan Noel hoidosta.

Minun päivä meni puuhastellessa kotona

Minun päivä meni puuhastellessa kotona

Noeli päivä

Noel oli välipalalla, kun saavuin paikalle. Hän oli hyvän tuulinen, hieman jopa ”puhui”, mutta suurimmaksi osaksi katseli ja tarkkaili ympäristöään sekä muita lapsia. Hoitajat kertoivat, että Noel oli ollut todella kiukkuinen aamupäivän. Se ei ole Noelin tapaista ollenkaan, mutta tiesin, mistä kenkä puristi. Väsymyksestä ja siitä, että hän ei ollut syönyt kunnolla. He kertoivat, että Noel oli ollut jo ulos lähtiessä todella väsynyt. Ulkoilun jälkeen keittoa oli maistunut vain 3 ruokalusikkaa, mutta omaan käteen saatu leipä oli pelastanut tilanteen. Noel oli nukahtanut samantien päiväunille ja hänet oltiin herätelty kolmen tunnin päästä välipalalle. Ja välipalalla sitten istuikin jo pirteä ja hyvän tuulinen pieni mies.

Hyvin nukkuneena on parempi fiilis

Hyvin nukkuneena on parempi fiilis

Illalla

Uskon vahvasti, että väsymys on meillä se, joka aiheuttaa nyt alun suurimmat ”ongelmat”, vaikka pidänkin pientä itkuisuutta ja ruokahaluttomuutta tilanteessa täysin normaalina. Ympäristö ja ihmiset käy joka päivä tutummaksi ja uskon tämän alun väsymyksen helpottavan jo parissa-kolmessa viikossa. Illalla kotona, uuden vuoden aattona, seurassani oli erittäin iloinen, touhukas ja reipas poika, sillä iltaruoka ja puuro maittoi kotona hyvin. Ruualla ja unella on valtava merkitys niin pieneen kuin isompaankin ihmiseen. 

Illalla kotona oli iloinen ja pirteä poika

Illalla kotona oli iloinen ja pirteä poika

Lue myös: 

Tutustuminen päiväkotiin – Uusi elämänvaihe on ovella

Huojentava puhelu: Me saatiin päivähoitopaikka

Ensimmäinen päiväkotiharjoittelu takana

Päiväkotiharjoittelun toinen päivä

Kolmas päiväkotiharjoittelupäivä

 

Nähdään Instagramissa! 

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *