Hae
Jennyferin kotona

Kolmas päiväkotiharjoittelupäivä

Kolmas päiväkotiharjoittelupäivä on takana. Päivä oli sillä tavalla jännä, että Noel jäi sinne aamusta ensimmäistä kertaa yksin ilman minua. Minua ei niinkään jännittänyt se, miten Noel tulee pärjäämään, vaan osaanko minä laittaa hänelle kaikki tarvittavat jutut mukaan. Oli vaihtovaatteita, kurapuku, villahaalari, tutti… Vaipat ja tossut olin vienyt jo aiemmin. Noel meni reippaasti aamulla leikkeihin mukaan, mutta ei ehkä tajunnut, että lähdin, vaikka päätä silitin ja heipat sanoinkin. Kun astuin ovesta ulos mietin, että mitä ihmettä just tapahtu. Vastahan oltiin synnärillä ja nyt hän jäi hoitoon, ilman minua. Fiilis oli hyvä, mutta sillä tapaa jännä, että miten nämä asiat on jo nyt tässä käsillä. Vielä hetki sitten niihin oli monta monta kuukautta aikaa. Kurkistetaan tarkemmin, miten meni meidän molempien aamupäivä tahoillamme.

Kolmas päiväkotiharjoittelupäivä takana ja Noel oli puolipäivää siellä yksin

Kolmas päiväkotiharjoittelupäivä takana ja Noel oli puolipäivää siellä yksin

Minun oma-aika

Minulla oli reilut kolme tuntia omaa aikaa, ennen kuin hakisin Noelin kotiin päiväunille. Päässä kävi hirveä surina, että mitä kaikkea tekisin ja haluaisin tehdä. Kotimatkalla kävin kaupassa, piti mennä apteekkiin, halusin purkaa kuusen sekä muut joulujutut ja viedä ne varastoon, hakea Riihimäeltä lelukaupasta Noelille samanlainen unilelu päiväkotiin, kuin sai joululahjaksi kotiinkin ja ja ja…

Käytännössä aikani kului niin, että kotiin tultua tyhjensin ja täytin tiskikoneen, samaa aikaa haudutin aamupuuron kattilassa. Kun söin aamupuuroa, tein videon Instagramin stooriin. Editoin ja julkaisin sen samalla, kun söin. Purin joulukuusen ja muutaman muun joulurekvisiitan. Kuusi varisi, joten piti imuroida ja samalla päätin imuroida koko kämpän. Tein tarratulostimella kolme tarraa: kaksi Noelille ostamaani joulukoristeeseen vuosilukuineen ja yhden ”Ei mainoksia, kiitos!” -tarran postilaatikkoon. Välistä aina mietin, mitä juuri sillä hetkellä päiväkodissa puuhataan ja miten Noelilla siellä menee. Sitten olikin jo kiire. Lähdin viemään kuusen varastoon ja roskat roskikseen. Hypääsin autoon ja ajoin Riihimäelle lelukauppaan ostamaan unilelutiikerin. Nopeesti tsekkasin kaupan valikoiman muutenkin, se oli mieletön! Ajoin takaisin Hyvinkäälle ja suoraan päiväkodin pihaan. Kello oli 11:15 ja oltiin sovittu, että haen Noelin 11:30 aikaa. Vaihdoin muutaman viestin Noelin isän kanssa ja menin sisälle hieman jännittäen kuulemaan, miten siellä puolipäivää oli mennyt. En siis ikinä ehtinyt apteekkiin, mutta voidaan ulkoilla sinne illalla.

Ensimminen puolipäivää meni minusta kivasti eikä lainkaan pahimmalla mahdollisella tavalla

Ensimminen puolipäivää meni minusta kivasti eikä lainkaan pahimmalla mahdollisella tavalla

Noelin puolipäivää hoidossa

Noel oli vielä syömässä, kun menin paikalle. Aamulla ei puuro ollut maistunut ja oli ollut pientä itkuisuutta, mutta näkkäri ja kurkku oli maistunut kyllä. Ulkoilu oli mennyt kivasti ja Noel oli pulkkaillut, josta tykkää kovasti. Oli kuitenkin ollut jo väsyneen oloinen ulos lähtiessä. Ennen lounasta oli meinannut myös vähän itkettää, mutta makaroonilaatikko oli auttanut heti asiaan, eli oli jo ollut kova nälkä. Noel nukahti autoon 2 km matalla eikä herännyt, kun kannoin hänet kotiin. Laskin sohvalle, riisuin, vaihdoin vaipan ja kannoin omaan sänkyyn nukkumaan, edelleen heräämättä. Voi pientä. Uusi ympäristö ja ihmiset ottaa voimille. Noelin luontainen rytmi on ollut aina samanlainen kuin päiväkodissakin, joten sen suhteen on helppoa. Minusta ensimmäinen puolipäivää meni kuitenkin kivasti, sillä pahintahan olisi ollut se, että Noel itkee kokoajan eikä syö mitään. Mun mielestä itkut ja ikävä kuuluu tämmösiin muutoksiin ja uusiin asioihin, enkä osaa niitä sillä tavalla stressata. Me ollaan nyt kuitenkin rauhoitettu koko muu elämä ja kotona on aikaa yhdessä ololle sekä läheisyydelle niin aamulla kuin illallakin ja yöllä tarvittaessa vieressä. 

Lue myös:

Tutustuminen päiväkotiin – Uusi elämänvaihe on ovella

Huojentava puhelu: Me saatiin päivähoitopaikka

Ensimmäinen päiväkotiharjoittelu takana

Päiväkotiharjoittelun toinen päivä

 

Nähdään Instagramissa!

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *