Hae
Jennyferin kotona

Päiväkotiharjoittelun toinen päivä

Aamun ensimmäinen ajatus: Tämä on harjoittelua minulle enemmän kuin lapselleni. Miten ihmeessä saan meidät aamuisin oikeaan aikaan oikeaan paikkaan? Miten me saatiin aamun ensimmäinen PUOLITUNTIA kulumaan kylpyhuoneessa erilaisissa aamutoimissa? Ja huom! Älä ikinä koskaan jätä mitään pakkaamatta illalla ajatuksella, no mä laitan ne reppuun sitten aamulla. En ole koskaan ollut mikään aamuihminen tai hyvä heräämään. En vieläkään, vaikka lapseni on käytännössä herättänyt minut koko pienen ikänsä kuudelta. Sen lisäksi minusta on puolessatoista vuodessa kotona ollessa tullut näemmä hemmetin hidas toimimaan. Herätystä täytyy säätää vielä hieman, sillä huomisesta eteenpäin Noelin tulee ehtiä päiväkotiin puurolle (kokeilemme ensin sitä, että emme syö yhdessä kotona) ja minulla on tasan kaksi päivää aikaa harjoitella ja löytää se aika, mikä meillä menee aamuisin toimia. Jälkiviisaudesta ei ehkä tässä kohtaa ole mitään hyötyä, mutta järkevää olisi ollut aloittaa heräämisen ja REIPPAIDEN aamutoimien harjoitelu jo viikko etukäteen. Aamun aikataulu ja herääminen tuottaa siis hieman pään vaivaa, mutta miten meni noin niin kun muuten meidän päiväkotiharjoittelun toinen päivä?

Päiväkotiharjoittelun toinen päivä on juuri käynnistynyt

Päiväkotiharjoittelun toinen päivä on juuri käynnistynyt

Toinen päivä

Kuten eilenkin, muut olivat aamupuurolla meidän saapuessa paikalle ja Noel leikki hetken itsekseen. Pian alkoi vilinä ja vilske, mutta Noel sujahti siihen ongelmitta mukaan. Paikat oli eilisen jäljiltä jo selvästi tuttuja ja samat kiinnostuksen kohteet nousi esille kuin eilenkin. Kahden päivän kokemuksella voisin sanoa, että alle parivuotiaat eivät juuri leiki keskenään, vaan jokainen puuhailee omiaan. Välillä käydään vähän ihmettelemässä kaverin lelua, kunnes taas omat jutut vie voiton. Siitä huolimatta Noel teki muiden lasten kanssa tänään selvästi enemmän tuttavuutta kuin eilen ja meni entistä reippaammin tutkimaan samoja leluja. Aika meni leikkiessä nopeasti, kuten eilenkin ja ennen kotiin lounaalle lähtöä leikittiin vielä lumessa pihalla, kuten eilenkin. Päivä oli hyvin pitkälti samanlainen ensimmäiseen verrattuna.

Päiväkodilta löytyy samantyylisiä leluja kuin kotoakin

Päiväkodilta löytyy samantyylisiä leluja kuin kotoakin

Asekel eteenpäin

Huomenna sen sijaan asiat muuttuu. Noel jää aamulla päiväkotiin ilman minua ja aloittaa päivän siellä puurolla muiden lasten kanssa. Sen jälkeen on vuorossa leikkiä ja ulkoilua, jotka ovat Noelille jo tuttuja kahden päivän takaa. Ulkoilun jälkeen hän syö vielä lounaan päiväkodilla ja haen hänet sen jälkeen kotiin päiväunille. Tiedän, että on vanhempia, jotka eivät tee edes tämän mittaista harjoittelujaksoa ja niitä, jotka kulkevat mukana useita viikkoja. Meidän kodalla en näe mitään lisäarvoa sille, että jatkaisin siellä Noelin rinnalla pidempään. Hän on tyypilliseen tapaansa touhunnut nämä kaksi päivää itsekseen ja muiden kanssa muutaman kerran käyden näyttämässä minulle jotain lelua. En voi sanoa, että on ollut ihan sama, olenko ollut siellä nämä pari aamupäivää läsnä vai en, kyllä Noel on aivan varmasti tiennyt läsnäoloni, mutta hän ei ole varsinaisesti tarvinnut minua. Siitä huolimatta on jännää jättää Noel sinne huomenna itsekseen.

Päiväkodin pihalla on samanlainen mieluinen keinulauta kuin kotipihallakin

Päiväkodin pihalla on samanlainen mieluinen keinulauta kuin kotipihallakin

Kaksi ensimmäistä harjoittelupäivää on mennyt juuri niin kuin olin Noelin osalta kuvitellutkin. Mitään uutta tai yllättävää ei ole tullut eteen ja hän on ollut juuri niin reipas ja touhukas kuin onkin.

Lue myös: 

Tutustuminen päiväkotiin – Uusi elämänvaihe on ovella

Huojentava puhelu: Me saatiin päivähoitopaikka

Ensimmäinen päiväkotiharjoittelu takana

 

Nähdään Instagramissa!

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *