Hae
Jennyferin kotona
Kaupallinen yhteistyö

Helsingin Villasukkatehdas – Aikamatka 1950 -luvulle

Kaupallinen yhteistyö: Helsingin Villasukkatehdas

Tervetuloa 1950-luvun aikamatkalle Helsingin Villasukkatehtaalle! Kuinka moni tietää, että Helsingissä on ihka aito ja oikea Villasukkatehdas? Paikka on kerrassaan lumoava ja olen saanut kunnian vierailla siellä useita kertoja. Sattumalta ystävystyin tehtaan patruunan kanssa reilut neljä vuotta sitten retkeilyblogini kautta, josta seurasi myös MBA tutkinnon lopputyön tekeminen teemalla Opas Helsingin Villasukkatehtaan digitaalisen strategian luomiseen. Olin kiinnostunut ottamaan aiheesta hieman isompaakin koppia, mutta hups, olinkin yks kaks raskaana. Lapsen, oman leipätyön ja tämän blogin lisäksi en paljon muuta ehdi tekemään, mutta onneksi ystävyys ja yhteistyö on säilynyt muuten. Kävin joulun alla Noelin kanssa tervehtimässä tehtaan väkeä ja tämän jutun myötä saatte nähdä runsaasti kuvamateriaalia vierailustamme nyt ja myös aiemmin. Tehdas on uskomattoman upea miljöö 1950-luvun hengessä. 

Helsingin Villasukkatehdas, Patruunan työhuone

Helsingin Villasukkatehdas, Patruunan työhuone

Helsingin Villasukkatehtaan auto

Helsingin Villasukkatehtaan auto

Patruunan työpöytä

Patruunan työpöytä

Vanhat moottoripyörät ovat osa tehtaan sisustusta

Vanhat moottoripyörät ovat osa tehtaan sisustusta

Tehtaalta löytyy myös pajatso ja sen pari kertainen maailmanmestari

Tehtaalta löytyy myös pajatso ja sen pari kertainen maailmanmestari

Tehtaalla palaa kynttilät ja radiota kuunnellaan vanhasta putkiradiosta

Tehtaalla palaa kynttilät ja radiota kuunnellaan vanhasta putkiradiosta

Tehtaalla riittää silmänruokaa

Tehtaalla riittää silmänruokaa

Vanha vinyylisoitin

Vanha vinyylisoitin

Tehdas

Helsingin Villasukkatehtaan tunnelma on lämmin ja kotoisa: palavia kynttilöitä, vanhoja huonekaluja ja esineitä, mattoja, nalleja ja putkiradio ikivihreine sävelmin. Yksityiskohtia, katseltavaa ja ihasteltavaa on loputtomasti, eikä ihan äkkiä tunnu siltä, että on minkäänlaisessa tehtaassa. Henkilökunta on todella vieraanvaraista. Minulle on aina keitetty pannullinen teetä, joka katetaan patruunan työhuoneeseen antiikkipöydän ääreen ja se juodaan hienoista posliinikupeista. Patruunan työhuoneessa ei ole tietokonetta ja puhelut hoidetaan 1930-luvun pyöritettävällä lankapuhelimella.

Moottoripyöräfani pienestä pitäen

Moottoripyöräfani pienestä pitäen

Vitriini tehtaan Patruunan huoneessa

Vitriini tehtaan Patruunan huoneessa

Matalalle kansalle on patruunan huoneessa oma keinutuoli

Matalalle kansalle on patruunan huoneessa oma keinutuoli

Tehtaan yksi lukuisista nalleista

Tehtaan yksi lukuisista nalleista

Helsingin Villasukkatehtaan tutkimusmatkailija

Helsingin Villasukkatehtaan tutkimusmatkailija

Villasukkatehtaan pieni vieraileva pianisti

Villasukkatehtaan pieni vieraileva pianisti

Villasukkatehdas on keinuineen pienen tutkimusmatkailijan mieleen

Villasukkatehdas on keinuineen pienen tutkimusmatkailijan mieleen

Tehtaalla palaa aina kynttilöitä

Tehtaalla palaa aina kynttilöitä

Kutojat

Villasukkatehtaan kutojat ovat 1920-luvun Bentley -merkkiset kutomokoneet. Koneet tekevät yhtä sukkaa n. 3 minuuttia ja sen jälkeen alkaa käsityövaihe: saumataan, pestään ja lestitään. Yhden sukan koko valmistusprosessi kestää 45 minuuttia. Villasukat valmistetaan edelleen samalla perinteisellä kaavalla, kun 1940-luvulla.

Villasukkien kutojat

Villasukkien kutojat

Kutomokoneessa riittää ihmeteltävää

Kutomokoneessa riittää ihmeteltävää

Villasukat

Itse käytän villasukkia ympäri vuoden. Toisin kuin moni luulee, ne eivät ole kesällä hiostavat, sillä villa pysyy sitomaan itseensä uskomattoman määrän kosteutta, johon perustuu myös sen lämmittävä ominaisuus. Helsingin Villasukkatehtaan villasukat neulotaan karstavillalangasta, jossa on 70% villaa ja 30% polyamidia. Villa on eettisesti tuotettua ja peräisin Uudesta-Seelannista. Lanka kehrätään kolmen eri lammasrodun villasta, jotta villasukkaan saadaan tärkeät ominaisuudet: lämpimyys, hengittävyys ja pehmeä tuntu paljaassa jalassa. Polyamidi lisää villasukan kestävyyttä. Tehtaan villasukissa on vahvistettu kantapää ja kärki. Villasukkia valmistetaan perinteisellä sekä pitkällä varrella ja todella herkullisissa väreissä. Mikä niistä on sinun lempparisi?

Villasukkien värivalikoima

Villasukkien värivalikoima

Villasukat lestissä

Villasukat lestissä

Helsingin Villasukkatehtaan villasukkia voit tilata heidän verkkokaupasta.

<3. Jennyfer

Kaupallinen yhteistyö: Helsingin Villasukkatehdas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *