Hae
Jennyferin kotona

Joululaulut – Minun neljä suomalaista suosikkia

Minun suhteeni joululauluihin on mutkaton. Tajusin aloittaessani tämän kirjoituksen: en ole ikinä kuunnellut muita joululauluja, kuin suomalaisia. Wham!:in Last Christmastilta silti tuskin on välttynyt kukaan ja se kuuluu toki minunkin joululaulujen ikisuosikkeihin. Olen myös kuullut radiosta Mariah Careyn joululauluja, mutta en osaa nimetä niistä yhtäkään. Jos kuuntelisin englanninkielistä joulumusiikkia, aloittaisin ehkä hänestä. Minun suosikki joululaulut ovat ne suomalaiset klassikot, joita olen laulanut ja kuunnellut lapsuudesta lähtien. Moni suomalainen artisti on tehnyt menneinä vuosina joululevyä uusista joulubiiseistä, mutta minä en tiedä niistä mitään. Aina kun mahdollista, valitsen joululauluni Raskasta joulua levyiltä. Hevimmät sovitukset suosikkibiiseihini toimii täydellisesti. Tietysti ne alkuperäiset klassikot ovat ihania myös, mutta viimeiset kymmenen vuotta on raskaampi joulu musiikki ollut mieleeni. Mitkä onkaan ne joululaulut, jotka ovat ylitse muiden ja saavat sydämeni sykkimään?

Joululaulut ovat joulunajan suosikkejani ja muutama niistä on ylitse muiden

Joululaulut ovat joulunajan suosikkejani ja muutama niistä on ylitse muiden

Konstan joululaulu

Konstan joululaulu on ollut suursuosikkini lähes kymmenen vuoden ajan. Muistan, kuinka rakastuin siihen puuhastellessani joulujuttuja silloisessa kodissani glögiä nautiskellen. Kuuntelin sitä aina vaan uudestaan ja uudestaan, ja niin teen edelleen. Se on äärimmäisen surullinen, mutta melankoliassaan viehättää minua äärimäisen paljon. Tässä laulussa on uskoa, luottamusta ja toivoa.

Tonttu

Tonttu on yksi niistä joululauluista, joka on seurannut minua mukana lapsuudestani asti. Jos nämä neljä rakkainta joulubiisiäni ovat jossain tärkeysjärjestyksessä, niin Tonttu kyllä kilpailee ensimmäisestä sijasta edellisen kanssa. Tontussa on 11 säkeistöä ja olen osannut ulkoa ne kaikki. En osaa enää, mutta laulan kyllä sujuvasti mukana. Soitin Tonttua ahkerasti aikoinaan myös kosketinsoittimilla. Muistan tunteen siitä, kuinka laulaessani olen tuntenut tontun todeksi. Olen nähnyt sen säkeistöt jonkinlaisena ”elokuvana” mielessäni.

Tulkoon joulu

Tulkoon joulu on joulusoittolistani tuoreimpia tulokkaita. Sen melodia viehättää minua kovasti ja tietysti sanoituskin on kovin koskettava. ”Päästköön vangit vankiloistaan” -kohta saa minut joka kerta miettimään ihmisen hyvyyttä ja pahuutta sekä suhdettani niihin. Tämä on paljon enemmän, kuin joululaulu.

Joulumaa

Joulumaa on ikisuosikkini lapsuusajoista lähtien. Olemme esittäneet sen jossain koulun joulujuhlassa luokan kanssa. Olen soittanut sitä satoja, ellen jopa tuhansia kertoja kosketinsoittimillani samalla laulaen. Osaan sanat heittämällä vieläkin, vaikka en varsinaisesti laulamista ja soittamista ole vuosiin enää harrastanutkaan. Joulumaasta tulee hyvä ja iloinen juoulufiilis ja tykkään siitä, kun kaikissa joululauluissa ei ole uskonnollista sanomaa.

Mikä on sinun suosikkijoululaulu?

Lue myös: 

Joulusauna – Minun suomalainen jouluperinne

Kuusenkoriste 2019 ja 2020 – Näitä kerään lapselleni

Joulukalenteri omilla kuvilla – Meidän aamujen hitti

Joulukuusen koristelu… taaperon kanssa

 

Nähdään Instagramissa!

<3. Jennyfer

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *