Hae
Jennyferin kotona
Kaupallinen yhteistyö

Joulusauna – Minun suomalainen jouluperinne

Kaupallinen yhteistyö: Lina

Joulusauna on kuulunut elämääni kenties ihan vauvasta asti, sillä niin pitkälle taaksepäin kuin vain jaksan muistaa, on minulla muistoja mummon ja vaarin luona olleesta joulusaunasta. Vietimme siellä jouluja yläasteikääni asti, ja saunominen toistui aina samalla kaavalla. Ensin naiset, sitten miehet. Eteinen oli täynnä vateja ja kasseja, joihin pakattiin pyyhkeitä, pesuaineita ja saunajuomia. Joulusauna oli koko kerrostalon yhteinen, joten tutuiksi tuli naapurin Maijat sun muut. Löylyssä päiviteltiin, kuinka paljon me lapsenlapset olimme vuodessa kasvaneet. Pienimmät kylpi pesuvadeissa. Saunavastan tuoksu valtasi löylyhuoneen. Mummo oli kova vihtomaan.

Joulusauna on suomalainen ja minunkin joulujen perinne

Joulusauna on suomalainen ja minunkin joulujen perinne

Ei joka joulu kuitenkaan

Sittemmin en ole ollut joka joulu sellaisessa paikassa, että olisin päässyt saunomaan. Siitä huolimatta, jos minulta kysytään, niin sauna on yksi ehdottomasti jouluun kuuluvia elementtejä. Meillä on tapana käydä aamupäivästä haudoilla, syödä riisipuuroa lounaalla, sen päälle sopisi sauna, jonka jälkeen alkaisi valmistautuminen ruokailuun ja joulupukin tulemiseen. Joulusauna jää minulta myös tämän vuoden aattona väliin, mutta uuden kotimme saunassa voin joulusaunoa aaton molemmin puolin, tai ihan koska vaan.

Linan Ranta -kuosinen Smart size hamam pyyhe on täydellisen kokoinen laudeliinaksi

Linan Ranta -kuosinen Smart size hamam pyyhe on täydellisen kokoinen laudeliinaksi

Joulusaunaani kuuluu vasta, se on peruja lapsuudesta. Myös hämärä tunnelma ja lyhdyt, joilla en ole vielä ehtinyt saunaani sisustamaan, sopivat teemaan, isäni tekemästä löylykiulusta ja kauhasta puhumattakaan. Laudeliina on must! En ikinä voisi saunoa ilman sitä. Sen lisäksi, että se on tietystikin hygieninen, eikä ahteri pala kuumissa lauteissa, se luo löylyyn pehmeyttä, kotoisuutta ja tunnelmaa. Eri värisillä laudeliinoilla voi luoda eri vuodenaikoihin ja juhliin erilaista tunnelmaa. Minun valintani laudeliinaksi on Linan Ranta -kuosinen ja Smart Size kokoinen hamampyyhe. Se on täydellisen kokoinen ja raidallisena kuosina luo saunaan mieleistäni entisajan tunnelmaa. Meidän joulusaunan väri on tänä vuonna petroli. Minkä värin sinä valitset? 

Ranta kuosi raitoineen luo saunaan miellyttävää tunnelmaa

Ranta kuosi raitoineen luo saunaan miellyttävää tunnelmaa

Linan Smart size hamam pyyhkeet ovat oivallinen lahjaidea laudeliinaksi ympäri vuoden!

Lue myös: Luovuin froteepyyhkeistä – Miksi ja mitä tilalle?

Meidän joulusaunan väri on tänävuonna petroli

Meidän joulusaunan väri on tänävuonna petroli

Nähdään Instagramissa!

<3. Jennyfer

Kaupallinen yhteistyö: Lina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *