Hae
Jennyferin kotona

Kuusenkoriste 2019 ja 2020 – Näitä kerään lapselleni

Suhteeni Jouluun aikuisiällä on ollut väkinäinen. Pari-kolme joulua ennen Noelia, en viettänyt sitä juuri enää lainkaan. Ainakin pari jouluista olin kotona kaksin koirani kanssa. Söin kyllä rakastamaani lanttulaatikkoa, säilykeherneitä ja vähän kinkkua. Maistelin punaviiniä. Otin rennosti, katselin juustolajitelman kanssa leffoja. Sitten vietin Joulun Noelin isän kanssa. Ennen aattoa kävimme Helsingissä Johanneksen kirkossa joulukonsertissa. Aattona tehtiin yhdessä jouluruokia. Muuta en muista. Niinä joulunpäivinä olen kuitenkin tullut raskaaksi, ja siitä myös poikani nimi, Noel.

Vuoden 2019 ja 2020 kuusenkoriste lapselleni

Vuoden 2019 ja 2020 kuusenkoriste lapselleni

Suhteeni Jouluun muuttui vuosi sitten täysin, kun vietin sitä ensimmäistä kertaa lapseni kanssa. Noel oli vain 3 kk ikäinen. Etsimme koristeita ensimmäiseen kuuseen, siihen valkoiseen, josta olin jo vuosia haaveillut. Eteeni tuli pallo, jossa luki: Baby’s first christmas 2019. Ostin sen välittömästi ja sillä samalla hetkellä päätin, että ostaisin joka Joulu Noelille kuuseen yhden uuden koristeen, kunnes hän on täysi-ikäinen. Nyt niitä koristeita  on siis kaksi. Minkälainen on ensimmäinen kuusenkoriste ja minkälainen kuuseemme päätyi lisää tänä vuonna? 

Äidin rakas joulun lapsi

Äidin rakas joulun lapsi

Kaksi koristetta

Olin ihaillut valkoisia joulukuusia jo vuosia, mutta en ollut sellaista hommannut, sillä joulun viettoni hiipui hiipumistaan. Mitä minä kuusellakaan tekisin. Lapsen myötä koko homma sai uuden käänteen. Poikani nimikin on Noel. Minulla on se unelmien valkoinen kuusi, jota koristaa nyt kaksi pojalleni omistettua koristetta. Baby’s First Christmast 2019 -koristeen ostin Noelin ensimmäisenä Jouluna Espoon Tapiolassa sijaitsevan kauppakeskus Ainoan Stockmannilta hänen ollessaan 3 kk ikäinen. Nyt 1 v 3 kk iässä kuusessa on kaverina vuoden 2020, Noelin toisen joulun koriste:  puinen valkea sydän. Ostin sydämen ennen muuttoamme Munkkiniemen Puistotie 5 -nimisestä sisustusliikkeestä, joka sijaitsi aivan kotimme lähellä. Se on samalla tärkeä ja merkittävä muisto elämästämme siellä.

Vuoden 2019 kuusenkoriste

Vuoden 2019 kuusenkoriste

Vuoden 2020 kuusenkoriste

Vuoden 2020 kuusenkoriste

Hauska sattuma

Olisi ihanaa, jos joka joulu osuisi niin, että sen vuoden koristeeseen liittyisi jokin kiva tarina, niin kuin nyt näihin kahteen ensimmäiseenkin. Minusta oli hauskaa, kun kerroin tästä ideasta ystävälleni. Hän kertoi, että heillä on sama kuusenkoriste perinne nyt kuusi vuotiaan tyttärensä kanssa, joka on lisäksi syntynyt Noelin syntymää edeltävänä päivänä.

Toivon joka joulu löytyvän koristeen, johon liittyy merkittävä tarina

Toivon joka joulu löytyvän koristeen, johon liittyy merkittävä tarina

Lue myös: Joulukuusen koristelu… taaperon kanssa

Nähdään Instassa! 

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *