Hae
Jennyferin kotona

Joulukalenteri omilla kuvilla – Meidän aamujen hitti

Aloin teettämään iso- ja isoisovanhemmille joululahjaksi ensi vuoden kalenteria Noelin kuvilla, mutta mitä silloin löysinkään: joulukalenterin, jonka voisi teettää omilla kuvilla! Siinä samassa unohtui muut ideat ja aloin tekemään joulukalenteria. Olen aikaisemmin nähnyt sellaisen joulukalenterin, jonka ”kuoressa” on oma kuva, mutta tässä oman kuvan saa jokaisen luukun taakse. 24 kuvaa ilahduttaa nyt iso- ja isoisovanhempien sekä kummien aamuja, sillä innostuin niin, että kaikille tärkeille piti teettää omansa. Otin yhden myös meille itselle, vähän niin kuin muistoksi, mutta en arvannut, että siitä tulisi Noelille aamujen hitti. Tältä näyttää meidän joulukalenteri omilla kuvilla.

Joulukalenteri Noelin omilla kuvilla

Joulukalenteri Noelin omilla kuvilla

Miten valitsin kuvat

Kun lapsesta on se satatuhatta ja yksi kuvaa, niin tietysti siinä meinasi tulla pieni valinnan vaikeus, kun luukkuja on vain 24 kappaletta. Aikajanan rajasin lähimenneisyyteen, jolloin kuvat ovat mahdollisimman tuoreita. Sitten mietin, olisiko jotain teemaa, jonka niiden ympärille rakentaa. Halusin, että Noelin luonne ja elämä kävisi kuvista hyvin selville. Mietin myös tilannetta, kun luukku avataan. Halusin sen tuovan hymyä, iloa ja hyvää mieltä päivään heti aamusta. Näin ollen kuviksi valikoitu hauskoja ilmeitä, Noelin huumoria, rakkautta ruokaa, sen laittoa ja kotitöitä kohtaan sekä taidokkaita poseerauksia, joissa hän on ihan mestari. Joulukuun ensimmäisenä aamuna puhelimeeni sateli viestejä siitä, miten ihana ja iloinen yllätys kalenterin sisältö olikaan. Kukaan ei ollut arvannut, mitä kalenteri pitää sisällään.

Joulukalenteri omilla kuvilla on aamupuuron hitti

Me saimme Noelin isovanhemmilta Partiolaisten joulukalenterin, joka on tietysti perinteinen ja arvokas minulle tunteeltaan, mutta yksivuotiaalle vielä liian yksityiskohtainen ja vaikeaselkoinen hahmottaa. Noel kyllä avaa joka aamu siitä luukun itse, kun laitan sitä reunasta hieman alulle, mutta keskittyminen ja ymmärrys ei vielä täysin riitä siihen, miten se kuva muuttuu luukun takana. Tai sitten se vain johtuu siitä, että hänellä on todellinen kiire päästä avaamaan hänen omilla kuvilla olevan kalenterin luukku. En olisi ikinä arvannut, mikä hitti tästä ”vain muistoksi itselle” otetusta joulukalenterista tuleekaan! Joka aamu hän nauraa kuvaa itsestään, joka luukun takaa paljastuu. Sen jälkeen pitää käydä kaikki muutkin jo avatut luukut läpi, mitä kuvissa tapahtuu ja missä ne on otettu. Noel osaa myös osoittaa oikeaa kuvaa, kun kyselen, missä hän soittaa rumpua, missä istuu laiturilla, missä on lunta, missä syö ranskalaisia ja niin edelleen. Ihan mahtavaa minustakin!

Kalenterin kuvista jää ihana julistemuisto

Kalenterin kuvista jää ihana julistemuisto

Mitä luukkujen jälkeen

Noel ei tietenkään ymmärrä joulukalenterin varsinaista tarkoitusta, mutta ymmärtää sen, että kerralla avataan vain yksi luukku ja se avataan vain aamupuurolla. Joulukuuta ollaan eletty vasa 11 aamua ja minä täällä jo tuskailen, mitä tapahtuu meidän aamupuuropöydässä joulupäivänä, kun luukkua ei ole enää avattavaksi. Tämä joulukalenterihitti on myös sen puolesta mahtava, että tuon sisäosan, jossa kuvat on, saa lopuksi kauniiksi ”juliste”muistoksi, sillä kuvat on painettu laadukkaalle valokuvapaperille. Ehkä me otamme yhdessä sen tuolta kalenterin sisältä luukkujen avaamisen jälkeen, ja aamupallalla katselemme sitten niitä kuvia niin kauan, kuin kiinnostusta niitä kohtaan riittää.

Lue myös: Joulukuusen koristelu… taaperon kanssa

Nähdään Instagramissa! 

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *