Hae
Jennyferin kotona

Huojentava puhelu: Me saatiin päivähoitopaikka

Huh. Olin jo melkein unohtaa tämänkin. Tai siis. En oikeesti ollut, sillä päässä kyllä jyskyttää päivittäin, että tämä kotiäitiysaika on päättymässä hyvin pian. Olin siis unohtaa kertoa sen teille, sillä sain puhelun muuttoa edeltävänä päivänä, kun hain uuden asunnon avaimet, toin Noelin mummoukkilaan yöksi ja ensimmäiset tavarat uuteen kotiin. Eipä siis ihme, että jotain meinaa täällä blogissakin jäädä jalkoihin. Mutta nyt. Käydäänpä siis aiheena läpi meidän päivähoitopaikka.

Meillä on päivähoitopaikka!

Meillä on päivähoitopaikka!

Hakemus Helsingissä

Laitoin Noelin päivähoitohakemuksen Helsingissä sisälle jo hyvissä ajoin, jopa ennen sitä 4 kk vaadittua minimiaikaa, sillä olin varma, että jäisimme Munkkiniemeen asumaan ja sitä rataa. Korona toi sen ikävän haasteen, että tutustuminen päiväkoteihin ei ollut mahdollista ja jouduin arpomaan lähipäiväkoteja järjestykseen sillä perusteella, miltä ne näyttää ja vaikuttaa ulospäin. Kun töihinpaluuni alkoi lähestyä ja kotona asiat oli ja meni miten oli ja meni, oli pakko ottaa suurennuslasi käteen ja tarkastella asioita rehellisesti lopputuloksena se, että muutin Noelin kanssa kotipaikkakunnalleni Hyvinkäälle. Asiat oli laitettava järjestykseen ennen kuin minä lähden töihin.

Hakemus Hyvinkäällä

Kun tiesin, mihin muutetaan, vedin Helsingin varhaiskasvatuksen hakemuksen pois ja laitoin uuden sisään Hyvinkäälle myöhässä siihen nähden, että täällä on se sama 4 kk minimihakuaika ennen hoidon aloitusajankohtaa. Laitoin hakemuksen vain ja ainoastaan yhteen kunnalliseen päiväkotiin, joka näkyy ikkunastamme. Odotin kuin kuuta nousevaa joulukuun alkua, että minulle ilmoitetaan, saammeko siitä paikan vai emme. Oli minulla backup. Jos emme saisi, menisimme vähän matkan päähän yksityiselle.

Saatiin ainakin lähtökohtaisesti mieluisa päivähoitopaikka

Saatiin ainakin lähtökohtaisesti mieluisa päivähoitopaikka

Huojentava puhelu

Juuri, kun olin päässyt Noelin kanssa mummoukkilan ovesta sisälle jättääkseni Noel sinne hoitoon muuton alta, hakeakseni asunnon avaimet ja tuodessani ensimmäiset tavarat sisälle, puhelin soi. Puhelu tuli varhaiskasvatuksesta. Emme saaneet paikkaa vieressämme olevasta päiväkodista, mutta meille tarjottiin paikka parin kilometrin päässä olevasta yksityisestä päiväkodista, kunnallisen hinnalla. Tässä päiväkodissa on lisäksi erittäin miellyttävä painotus (taide, liikunta, luonto, kielet…), mutta en nyt halua yksilöidä sitä, mikä se meillä on. Olin todella tyytyväinen tähän päätökseen, sillä ensinnäkin olin kuvitellut, että jos emme saa paikkaa siitä yhdestä ja ainoasta päiväkodista, johon olen hakenut, joutuisin lähteä hakemaan paikkaa toistaalta uudestaan. Mutta, se paikka tuotiinkin eteemme hopeatarjottimella.

Siirtohakemus

Voin laittaa siirtohakemuksen jonoon ikkunastamme näkyvään päiväkotiin. Kun jossain vaiheessa sieltä aukeaa Noelin mentävä paikka, voin siinä hetkessä vasta tehdä lopullisen päätöksen, haluammeko siirtyä vai emme. Siirtoa on vielä liian aikaista miettiä, sillä siihen vaikuttaa monta asiaa: miten ensimmäisessä päiväkodissa menee, hoitajat, kauan Noel ehtii siellä olemaan ja niin edelleen. Näin alkuun olen kuitenkin tosi hyvillä mielin siitä, minkälainen paikka me saatiinkaan, vaikka se ei aivan ikkunan takana ollutkaan. Ensiviikon lopulla on jännät paikat, kun menemme sinne tutustumaan.

Lue myös: Hakemus varhaiskasvatukseen – Millä perusteilla ja fiiliksillä

Nähdään Instagramissa! 

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *