Hae
Jennyferin kotona

Ensimmäinen lapsivapaa – Mitä tein?

Niin se käynnistyi tämäkin asia elämässämme, että Noel oli yötä Helsingissä isänsä luona. Oikeestaan tilanne oli minullekin täysin uusi, sillä en ole ollut tällä tavalla itsekseni vuosiin. Kun Noel on ollut mummoukkilassa yötä, on kotona ollut kuitenkin aina myös Noelin isä. Ennen Noelia asuin yksin ja sain olla itsekseni yllin kyllin, mutta minulla oli 10 vuoden aikana kaksi koiraa, jotka vaativat velvollisuutensa. Näin itsekseni ja vapaa vastuista sekä velvotteista en ole ollut sitten herra ties koska. Miten meni ensimmäinen lapsivapaa ja kuinka sain sen kulumaan?

Ensimmäistä kertaa täysin vapaana vuosikausiin ja nyt ensimmäinen lapsivapaa eron jälkeen

Ensimmäistä kertaa täysin vapaana vuosikausiin ja nyt ensimmäinen lapsivapaa eron jälkeen

En ole kaivannut vapautta

Alkuun pitää todeta, että minulla ei ole ollut koko Noelin olemassa olon aikana tarvetta olla hänestä erossa. Hän on ollut helppo lapsi, olen jaksanut hoitaa häntä väsymättä ja viihdyn ihan älyttömän hyvin hänen kanssaan. On hän toki ollut mummoukkilassa hoidossa ja yötä, että ollaan me sillä tavalla oltu erossa aiemminkin. Nyt tilanne oli kuitenkin eri. Vein lauantai aamuna Noelin isälleen ja hän kotiutui sunnuntaina iltatoimille. Olin kokonaiset kaksi päivää täysin itsekseen. Olen sellainen ihminen, ettei minulla ole koskaan tylsää. Aina on jotain tekemistä ja mielekästä puuhaa on oikeastaan niin paljon, ettei aika edes riitä kaikkeen, mitä haluaisi tehdä. Nyt tietysti tiistaina ollut muutto vaikutti siihen, että jopa pakollista tekemistä olin paljon, mutta miten paljon siitä nautinkaan! On niin ihanaa laittaa uutta omaa kotia, pyöritellä tavaroita ja suunnitella, mikä tulee mihinkin.

Shoppailemaan

Lauantaina kun olin vienyt Noelin ja ottanut kaikki vielä entisessä kodissa olleet viherkasvini kyytiin, suuntasin Triplaan ostoksille. Puuteri veteli viimeisiään ja saisin se sieltä näppärästi mukaan. Kävin myös parissa sisustusliikkeessä, sillä kaipasin ruokailuvälineille astiaa. Yleensä, jos jotain tarvitsen ja etsin, en löydä, mutta nyt oli onni matkassa, sillä löysin aivan täydellisen ratkaisun. Samalla reissulla kävin myös lounaalla.

Piti jo lauantaina mennä Ikeaan, mutta hoksasin, että eihän mun kyytiin mahdu mitään kasvieni kanssa

Piti jo lauantaina mennä Ikeaan, mutta hoksasin, että eihän mun kyytiin mahdu mitään kasvieni kanssa

Tehokasta

Lähdin ajamaan kotiin päin ja matkalla kävin vielä Prismassa ostamassa saunanpesutarvikkeet aikeissani pestä sauna ja ottaa illalla ensimmäiset löylyt. En kuitenkaan koskaan päässyt siihen asti, sillä muut puuhat veivät aikansa. Ystäväni kävi kylässä heti kotiin tultuani lapsensa kanssa ja viipyivät tovin. Heidän lähdettyä aloin hommiin. Ensin järjestelin Noelin huonetta, sillä he toivat tullessaan hänelle leikkikeittiön. Pyörittelin myös keittiön kaappien järjestystä uusiksi ja siirtelin työpöydällä olevia tavaroita. Viikkasin vaatteitani kaappiin ja purin loput muuttolaatikot niin, että jäljellä on enää kaksi, jotka sisältävät pääosin sisustustavaraa. Kasasin olohuoneessa olevan sohvasänkyni, sillä olin siihen asti nukkunut patjoilla Noelin huoneen lattialla. Otin pari lasia viiniä, söin ruislastuja ja suunnittelin vitriinin hankintaa. Puolen yön aikaa kävin nukkumaan.

Maistiainen Noelin huoneesta

Maistiainen Noelin huoneesta

Shoppailuja osa 2

Heräsin aamulla viiden aikaa, mutta käytyäni vessassa ja juomassa kävin takaisin nukkumaan ja heräsin kahdeksan aikaa. Nousin kuitenkin vasta puoli kymmenen, sillä rakastan pötkötellä sängyssä kun ei ole tarve tai kiire nousta mihinkään. Katselin ympärilleni ja mietin, miten kotia laittaisin. Kolme pikkuikkunaa mietityttää verhojen osalta ja olenkin aikeissa pyytää teiltä ideoita, kunhan saan ympäristön siihen kuntoon, että homma on selkeä hahmottaa. Suunnittelin myös päiväni sisältöä. Tänään lähtisin Ikeaan, sillä eilen en sinne kasvikuormani kanssa päässyt. Kävin suihkussa, söin myöhäisen ja kevyen aamupalan, sillä lounastaisin kohta Ikeassa. Ostin hyllykön, siihen neljä laatikkoa, Noelin huoneen kattovalon, lasten kattilasetin, kapustat ja vispilät. Kotimatkalla kävin Postissa hakemassa verhot ja kiinalaisesta itselleni iltaruuan mukaan.

Shoppailin ja kasasin eteiseen hyllykön. Lapsivapaa oli tehokasta aikaa.

Shoppailin ja kasasin eteiseen hyllykön. Lapsivapaa oli tehokasta aikaa.

Noel kotiutuu

Kotiin päästyäni kasasin hyllykön, sillä halusin saada sen kasaan, ennen kuin Noel saapuisi. Kasaamishommat ovat hieman haasteellisia suorittaa hänen kanssaan. Söin ruokani ja purin kaikki viherkasvini eiliseltä laatikoista ja tuskailin, mihin ne kaikki laittaisin. Joistain on luovuttava, se on selvä. Pian Noel jo tulikin takaisin kotiin ja hänen isän lähdettyä aloitimme iltatoimet suihkuineen ja puuroineen. Avasimme myös tämän päivän joulukalenterien luukut. Sitten jo toivoteltiinkin hyvät yöt ja kauniit unet. Ensimmäinen lapsivapaa meni nopeasti ja toiminnan täyteisesti. Tottakai nautin, kun sain oikeesti kunnolla kotia eteenpäin, mutta oli minulla jo kova ikäväkin.

Lue myös: 

Ero ja muutto

Muutto taaperon kanssa – Miten selvisin?

Nähdään Instassa! 

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *