Hae
Jennyferin kotona

Muutto taaperon kanssa – Miten selvisin?

Kolmas päivä uudessa kodissa alkaa olemaan pian takan. Kun katselen ympärilleni siivottuani taaperon leikit, niin aika kivasti olen kuitenkin jo saanut paikkoja laitetuksi, vaikka se paikoittain hieman haastavaa on ollutkin. Kun minä saan kaksi tavaraa kaappiin, niin Noel ehtii vetää viisi ulos. Muutosta seurasi pieni bloggaustauko. Netti asennettiin kyllä ajallaan heti ensimmäisenä päivänä, mutta en löytänyt sitä laatikkoa, johon olin pakannut modeemin. Toisaalta, lapsen kanssa piti priorisoida toimiva keittiö ja pyykkihommat. Toki puhelimella saa jaettua nettiyhteyden koneelle ja kirjoittaa voi sillä puhelimellakin, vaikka minä mieluummin kirjoitan nämä pidemmät jutut edelleen ihan läppärillä ja kymmensormijärjestelmä sauhuten. Mutta, hypätäänpä pari päivää taaksepäin ja katsotaan, miten onnistuu muutto taaperon kanssa.

Muutto taaperon kanssa vaatii vain vähän enemmän pohdintaa esim astioiden suhteen, kuin että sen tekisi itsekseen

Muutto taaperon kanssa vaatii vain vähän enemmän pohdintaa esim astioiden suhteen, kuin että sen tekisi itsekseen

Pakkaaminen

Aloitin pakkaamisen 4 viikkoa ennen muuttoa ja se oli juuri sopivasti. Joka päivä laitoin laatikoihin jotakin Noelin nukkuessa tai hereillä ollessa. Minun ei tarvinnut kertaakaan ottaa varsinaista pakkausrupeamaa tai järjestää sen takia Noelille hoitoa. Pakkaaminen hoitui niin sanotusti vasemmalla kädellä. Vaikka mulla ei ole mielestäni paljoakaan tavaraa, niin aika paljon on kuitenkin sellaista, jota ei välttämättä tarvitse, mutta on tunnelman, kodikkuuden tai muun syyn takia kiva olla olemassa. Niitä pystyi helposti pakkaamaan heti pois alta. Pakkaamista helpotti myös se, että meillä oli Noelin isän kanssa joitain asioita tuplana ja esim. kattiloita, ruokailuvälineitä, mukeja jne. sellainen määrä, että helposti pystyin pakkaamaan ajoissa omani pois ja pärjättiin loppuaika niillä, mitä hänelle jäi. Välillä Noel ehti purkaa laatikoista sen, mitä minä ehdin sinne laittamaan, mutta siitäkin selvisin sillä, että nostin usein pakattavan laatikon toisten laatikoiden tai nojatuolin päälle, jolloin pienet kädet eivät sinne yltäneet.

Ensimmäisiä tavaroita uudessa kodissa

Ensimmäisiä tavaroita uudessa kodissa

Muuttolaatikot ja säkit

Minulla oli omasta takaa 5 kpl muovisia kannellisia 60 litran säilytyslaatikoita, jotka palvelevat muutossa erinomaisesti. Lisäksi sain ystävältäni lainaan 15 kappaletta näppärästi kasaan taiteltavia pahvilaatikoita, joiden koosta ei ole aavistustakaan. Kuvailisin niitä sylissä kannettaviksi, sillä muuttomieskin kantoi niitä kaksin kappalein käsissään. Jätesäkkejä oli vain viisi. Yksi niistä täyttyi sohvasängyn selkänojan tyynyillä. Lopuissa oli paljon sellaista, mitkä eivät sopineet laatikoihin. En siis tehnyt siltä osin perinteistä pakkaamista, että kaikki pehmeä, vaatteet yms. olisi säkeissä, vaan käytin niitä mm. suojana muille pahvilaatikoissa, jolloin aina ei tarvinnut erillistä sanomalehteä kääriä särkyvien ympärille. Kaikki omaisuuteni mahtui näihin vallan hyvin, paitsi parikymmentä viherkasvia jätin vielä entiseen asuntoomme, sillä en olisi saanut niitä paleltumatta perille. Otan ne tulevana viikonloppuna mukaan viedessäni Noelin yöksi isälleen, sillä saan ne silloin nostettua lämpöiseen autoon.

Muutto oli nopea ja kivuton

Muutto oli nopea ja kivuton

Muutto

Itse muutto hoitui muuttofirman kautta. Sieltä tuli kaksi miestä ja kuorma-auto. Olin luvannut kantaa myös itse, mutta laatikoiden jälkeen totesin olevani vain tiellä ja luovutin homman kokonaan ammattilaisten käsiin. Muuttomiehet tuli sovitusti, mutta alkuun haasteita aiheutti rappusiivoojien huonosti parkkeeraama auto, jolloin muuttoauto ei päässyt oven eteen ja juuri meidän rappukäytävän tehopesu sellaisella määrällä saippuavettä, että liukastumisen vaara oli todellinen. Olin laskenut, että kuorman pitäisi olla valmis tunnissa, sillä muuttoni oli firman luokituksenkin mukaan kevytmuutto. Minulta puuttui pesukone, sohva, sänky, ruokapöytä ja tuolit, olohuoneen pöytä, mikro, matot, silityslauta ja lamppuja. Ja niin se meni. Tunti siitä kun ensimmäinen tavara kannettiin, oli homma ohi. Olin ennen sitä pakannut oman autoni täyteen Noelin isän kanssa ja jo edellisenä päivänä vienyt yhden autollisen tavaraa samalla, kun vein Noelin yöhoitoon mummon ja ukin luokse. 40 minuutin matkan jälkeen alkoi muuttoauton purkaminen ja siinä pystyin auttamaan jo huomattavasti enemmän. Purku kesti 40 minuuttia. Tämä oli toinen kerta, kun käytin muuttofirmaa ja kun sen on kerran tehnyt, niin ei tee mieli soitella kavereita ja puolta sukua jeesaamaan.

Uuden kodin avaimet

Uuden kodin avaimet

Noel kotiutuu

Isäni tuli myös mestoille uuden pesukoneeni kanssa ja muuttomiehet kantoivat senkin ystävällisesti paikalleen. Isä jäi virittelemään sitä, tiskikonetta ja kattovaloja, kun minä lähdin hakemaan kaappeihin täytettä ruokakaupasta, sillä taaperoinen saapuisi seurakseni muutaman tunnin kuluttua. Kauhulla katselin kämppää, että tännekö se Noel toisaan pitäisi ottaa… Kauppareissun jälkeen laitoin ensimmäisenä hänen sängyn valmiiksi ja kun aikaa oli, niin asettelin myös hänen leluja huoneen lattialle esille. Hän oli niin riemuissaan niistä! Ihan kun olisi nähnyt niitä piiiiitkän tauon jälkeen, vaikka ne olivat vain siirtyneet uuteen paikkaan yhden yön erossa olon jälkeen. Olin hakenut ennen Noelin tuloa ystävältäni mikron, josta hän luopui sopivasti keittiöremonttinsa takia. Olin löytänyt astioita myös sen verran, että sain iltapuuron tehdyksi ja syötetyksi. Noel nukahti aivan tavalliseen tapaan omaan tuttuun sänkyynsä, vaikkakin omassa huoneessa ja uudessa kodissa. Minä puuhastelin yömyöhään asti.

Muutto taaperon kanssa meni todella kivuttomasti, kun hommat aloitti hyvissä ajoin ja hoidon järjesti varsinaiseen muuttoajankohtaan. Tärkeää oli myös, että uudessa kodissa on heti paljon tuttuja elementtejä ja samat rutiinit ja rytmit. 

Lue myös: Ero ja muutto

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *