Hae
Jennyferin kotona

Ero ja muutto

Kamalan vaikeeta alkaa kirjottamaan sisältöä tällä otsikolla. Olisi helppoa, jos vaan voisin suolta kaiken pihalle, mutta en tietenkään voi tehdä niin. Olen miettinyt monta kertaa, miten paljon teille kerron. Mihin vedän rajan. Sanottavaa ja kirjoitettavaa olisi varmasti paljon ja voi olla, että myöhemmin muiden yksityisyyttä kunnioittaen tulen omia tuntemuksia ja ajatuksia täällä käsittelemään enemmänkin, tai sitten en. Jää nähtäväksi. Tällä kertaa nyt kuitenkin ilmoitan, että me eroamme Noelin isän kanssa ja muutamme tiistaina erilleen.

Ero

Taustaa

Minä tulin yllättäen raskaaksi noin vuosi yhdessä olomme jälkeen, vaikka 3,5 vuotta aiemmin olin saanut yksityiseltä lapsettomuusklinikalta tuomion, etten voisi saada lasta, jota olin silloin tekemässä yksin luovutetuilla soluilla ja inseminaatiolla. Meidän suhde oli pitkälti kahden vapaan aikuisen viikonloppusuhde, vaikka asuimme vain muutaman kilometrin päässä toisistamme. Emme juuri nähneet arkena, mutta viikonloppusin teimme aina jotain kivaa, reissujakin. Yllättävä raskaus toi tietysti suhteeseen omat haasteet, enkä halua nyt siitäkään kirjoittaa enempää. Noel syntyi ja me asuimme edelleen erillämme. Olin laittanut Noelille ja minulle ihanan kodin yksiöön. Tasan vuosi sitten joulukuun ensimmäisenä päivänä, Noelin täyttäessä pian 3 kk, kannoimme kamat saman katon alle, tähän kolmioon, jossa nukun enää kaksi yötä.

Luin juuri uudestaan postauksen vuoden takaa, jossa kerron meidän muuttavan yhteen. Miten onnellinen olinkaan siitä, että saamme olla jatkossa niin paljon yhdessä, perheenä. Odotin, että pääsen sisustamaan meille kotia, tekemään siitäkin postauksia. Toisin kävi. Koko homma lähti aivan toisille raiteille. Heti. Riitaa ja pahaa mieltä päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen. Koko vuosi. Ei saatu yhteistä elämää ja arkea toimimaan mitenkään. Ei mitenkään. Ollaan ihmisinä ja tavoiltamme aivan erilaiset, täysin toistemme vastakohdat ja voin sanoa, että näin jyrkällä erolla ne vastakohdat ei tosiaankaan täydennä toisiaan. Me ei oltu tiimi. Me ei oltu me.

Sydän on täynnä arpia

Nyt

Lähtökohdat suhteemme ja perhe-elämän onnistumiselle on ollut todella haastavat, enkä ole voinut kaikista haasteista ja ongelmista edes mainita, sillä ne ovat koskettaneet minua vain välillisesti, mutta paljon ja syvästi. Yhteistä taivalta jää taakse lähes kolmen vuoden ajan. Emme ole olleet näin hyvissä ja sopuisissa väleissä kahteen vuoteen, mitä nyt olemme muutaman viikon ajan olleet. Tiedän, että ratkaisu on ollut oikea. Olen iloinen ja kiitollinen siitä, että me yritimme. Katsoimme tämän loppuun asti. Ikinä ei tarvitse miettiä sitä, olisiko meistä ollut perheeksi. Nyt tiedetään, ei ollut, ja näiden päätösten kanssa on helppo ja hyvä elää. Tiedän jo nyt, että kaikki tulee toimimaan paremmin, kun emme ole yhdessä ja saman katon alla. En halunnut enää päivääkään kasvattaa lastani sellaisessa ilmapiirissä, joka meillä vallitsi. Olin tarkka, että Noel ei kuulisi, mutta loppua kohti itsehillintä alkoi pettämään yhä useammin ja useammin. Ämpäri täyttyi ja tulvi. 

Meidän molempien elämässä asiat ovat lähteneet rullaamaan hyvään suuntaan sen lisäksi, että välit ovat oikeesti hyvät ja rauhalliset. Olemme nyt jopa tehneet asioita yhdessä, ja tulemme varmasti tekemään vastakin. Väliltämme on poistunut valtavat määrät odotuksia, paineita, ahdistusta, pahaa mieltä, väärinymmärrystä, vihaa ja rumia sanoja. Olemme molemmat löytäneet sellaiset asunnot, jotka halusimme. Noelin isä jää asumaan Helsinkiin, mutta ylihuomenna minä muutan Noelin kanssa Hyvinkäälle. Sinne, missä apuna ja tukena on kaikki sukulaiset ja lukuisat ystävät.

Blogi ja Instagram

En voi sanoa, että elämässäni kääntyisi uusi sivu, vaan siinä siirrytään ihan kokonaan uuteen teokseen. Välillä on ollut niin vaikeaa, että blogia on joutunut tekohengittämään, vaikka se onkin ollut minulle äärimmäisen tärkeä pakopaikka ja voimavara siitä huolimatta, etten ole voinut puhua, missä mennään. Blogin instagram tilin jouduin sen sijaan sulkemaan, sillä en pystynyt jakamaan siellä lastani lukuunottamatta paskaa elämää sen vaatimalla intensiteetillä. Mutta nyt! Olen täällä kaiken keskellä rakentanut senkin osalta uutta ja siitä kovin innoissani. Huomenna aukeaa virallisesti blogin täysin uusi Instagram tili: jennyferin_kotona. Myös blogi saa osakseen samaisen, fokusoidumman Jennyferin kotona -nimen pelkän Jennyferin(ja entisen Jennyer 1980) sijaan. Sekä blogissa että instassa tulet jatkossakin kuulemaan minun ja Noelin (uudesta) elämästä, mutta entistä kotipainotteisemmin. Tiedossa on kotoilua sen kaikessa olomuodossa: sisustamista, ruokajuttuja ja kauniita vaatteita äitiyttä unohtamatta. Klikkaa itsesi matkaan mukaan!

Lue myös: 

Lapsettomuustuomiosta raskaustestiin

Me muutetaan. Yhteen. 

Blogi poistuu Instagramista. Ainakin toistaiseksi.

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *