Hae
Jennyferin kotona

Lahjoitus seurakunnalle – Miksi valitsin näin?

Seurakunnat ovat rikkaita, tiedetään tiedetään, ja heillä on varmasti varaa auttaa ilman minun kaltaisia pieniä lahjoittajiakin. Mutta. Jos vauvan korvikkeen vaihtoehtona on viemäri, niin kyllä mielummin anna sen eteenpäin kun juotan rotille. Tässä tapauksessa seurakunta toimi välikätenä, sillä halusin lahjoittaa Noelilta jääneet korvikkeet vähävaraiselle tai muuten vaikeassa elämäntilanteessa olevalle perheelle. En tunne sellaista itse tai ketään muutakaan, jossa olisi korvikeikäisiä lapsia, joten sen vuoksi lahjoitus seurakunnalle.

Lahjoitus seurakunnalle

Lahjoitus seurakunnalle

Ensilapsikerhossa

Minulle oli selvää, että se on nimenomaan alueemme seurakunta, jonka kautta haluan korvikkeet lahjoittaa. Aloitin seurakunnassamme ensilapsikerhossa syksyllä 2019 Noelin ollessa 3 viikon ikäinen. Katsokaa kuva alla, miten söpö ja pieni mytty hän silloin olikaan! Kerhossa sattui olemaan kuvauspäivä heti ensimmäisellä kerralla. Kolme viikkoisesta Noelista otettiin tietysti myös kuva, vaikka hän nukkui koko kuvausoperaation ajan. Ensilapsikerhosta muodostui minulle viikottainen tärkeä henkireikä, sillä ilman sitä olin Noelin kanssa todella yksin. Kerhoon oli helppo mennä. Siellä ei kukaan kysynyt tai kyseenalaistanut uskonnollista vakaumusta, vaan kaikki olivat tervetulleita. Sain äitituttuja ja pari uutta ystävää. Keväällä korona vei meiltä ikävästi kerhon alta ja nyt syksyllä sen jatkuessa, en enää palannut kuin sanomaan heipat, sillä 1 vuotiaan kanssa olisin siirtynyt isompien ryhmään, ja siellä kävi minun koronasensorille aivan liikaa porukkaa. Olisin kokenut seurakunnan kerhon tähän syksyyn sekä Noelille että minulle edelleen mieluisaksi ja tärkeäksi tekijäksi, mutta tästä on näemmä selvitty myös muuten.

Kolme viikko vanhana ensimmäisessä kerhokuvassa

Kolme viikko vanhana ensimmäisessä kerhokuvassa

Ensilapsikerho oli meidän juttu, kunnes korona...

Ensilapsikerho oli meidän juttu, kunnes korona…

Merkittävä pakopaikka

Emme enää ikinä palaa näihin seurakunnan kerhohin ja ajatus siitä tuntuu haikealta. Näin jälkeenpäin ajateltuna ensilapsikerho oli minulle tärkeämpi, kuin silloin osasin kuvitellakaan. Siellä sai olla oma itsensä, juuri sellainen kuin on. Osallistua keskusteluun, tai olla osallistumatta. Jutella mistä haluaa, saada vertaistukea, jakaa kokemuksia. Oltiin alle vuoden vanhojen ensimmäisten vauvojen äitejä. Vauvat nukkuivat tai makoilivat paikallaan vilteillä lattialla. Puolitoistatuntinen oli minulle vauvan kanssa pakopaikka arjesta. Kotoa, pyykeistä, ruuasta ja sotkusta. Se oli todella voimauttavaa ja sain siitä henkisesti paljon.

Olemme jättäneet taakse merkittävän aikakauden elmässämme

Olemme jättäneet taakse merkittävän aikakauden elmässämme

päätös

Minulle oli selvää, että halusin lahjoittaa juuri tämän seurakunnan kautta Noelilta jääneet korvikkeet niitä tarvitsevalle. Halusin antaa, sillä sain itse niin paljon. Sain edelleen, kun eilen kävimme lahjoitukset viemässä paikan päälle. He tiesivät perheen, joka lahjoistustamme tarvitsee. Diakonissa kyseli Noelin ja minun kuulumiset ja ojensi meille kiitokseksi kynttilän, jossa lukee: ”Ilman sinua ei ole rakkautta”. Vielä lähtiessä törmäsin ensilapsikerhomme vetäjään, josta tuli minulle jollain tapaa merkittävä ihminen. Juttelimme hetken ja sovimme, että kirjoittelen välillä kuulumisiamme, sillä on epätodennäköistä, että tapaamme. Lähdettyämme pois seurakuntakeskukselta tuli tunne, että olin saanut yhden tarinan päätökseen.

Ilman sinua ei ole rakkautta

Ilman sinua ei ole rakkautta

Lue myös: Täydellisen epäonnistunut imetys

<3. Jennyfer

2 kommenttia

  1. Tuula kirjoitti:

    Kiva, että olet päätynyt lahjoittamaan muuten hukkaan menevät korvikkeet. Varsinkin näin joulun alla tuo tulee taas erityisen ajankohtaiseksi asiaksi. Itsekin olen ehdottanut töissä jos työntekijöiden joululahjojen sijaan tehtäisiinkin yrityslahjoitus johonkin yhdessä valitsemaan kohteeseen. Mukavaa myös, että olette viihtyneet ja saaneet tukea ensilapsikerhosta!

    https://www.pelastusarmeija.fi/yrityksille/joulupata-yhteistyo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *