Hae
Jennyferin kotona

Vain elämää – Mitä olisin laulanut, Vesku Jokinen

No nyt ollaan historian äärellä. Odotin Veskun päivää kovasti, sillä mielestäni ollaan myös koko Vain elämää sarjassa aika poikkeuksellisen henkilön ja biisien äärellä. Toisekseen. Minun Klamydia historia yltää vuoteen 1994, jolloin aloin kuunnella sitä aktiivisesti ollessani 14 vuotias. Oli se kesä, kun olin siirtymässä ala-asteelta yläasteelle ja vietin aikaa mökillä. Mökkinaapurimme lapsenlapsi oli minua vuoden vanhempi, ja hän soitti Pää kiinni painajaista taukoamatta mankasta C-kasetilta. Opin biisit ulkoa siinä samlla ja osaa ne yhä. Kopioitiin minun kaksipesäisellä mankalla C-kasetti myös minulle. Tuo kyseinen levy on edelleen Klamydian parhaita, sillä kävin viikon aikana koko heidän tuotannon läpi, enkä löytänyt mitään vastaavaa. Soittolistallani on aika paljon Klamydian biisejä, vaikka ihan viime vuosina en aktiivisesti ole heidän uudempaa tuotantoa kuunnellutkaan. Nyt kuuntelin, mutta en saa siitä sillä tavalla kiinni, kuin vanhemmista biiseistä. Yksittäisiä uudempia biisejä sieltä täältä päätyi listalleni. Mutta, kuvitteellisesti ollessani Vain elämää -ohjelmassa, mitä olisin laulanut, Vesku Jokinen?

Vain elämää, Vesku Jokinen

Vain elämää, Vesku Jokinen

Pliisu meno

Ensinnäkin täytyy sanoa, että mielestäni vieraat olivat valinneet kokonaisuutta ajatellen aika tylsän setin Kalamydian tuotannosta. Olisin odottanut jollain tapaa vähän menevämpää ja räiskyvämpää meininkiä. Ressun veto Neljästä ystävästä oli hyvä, kuulosti ihan hänen omalta biisiltään. Myös Klamydian versiona sen kertosäe jäi mieleeni, vaikka kumpikaan biiseistä ei päässytkään soittolistalleni asti. Myös Arja Koriseva oli saanut Klamydian biisistä täysin oman näköisen, vaikka mitenkään se veto ei minua puhutellutkaa. Jotenkin olisin odottanut, että Arja olisi räväyttänyt ja vetässyt vähän punkimmin. Ylppö on vetänyt hyvin tähän asti ja nyt Klamydian biisien ollessa kyseessä, olisin odottanut paljon tykimpää valintaa ja esitystä.

Veskun päivään odotin enemmän punk meininkiä

Veskun päivään odotin enemmän punk meininkiä

Veikkauksia

Olin varma, että illan aikana kuullaan Pienen pojan elämää ja ennustin sitä Ressulle. Stig olikin tehnyt siitä loistavan oman version ja kaikki kunnia hänelle. Se oli hyvä. Ehdinkin jo miettiä, että onko minusta kuoriutumassa Stig fani, vaikka ennen en perustanut koko tyypistä tai biiseistä lainkaan. Biisi päätyi soittolitalleni. Täytyy myös mainita, että olen tykännyt kyseisestä biisistä aina myös Klamydian versiona. Odotin myös kuulevani Tango deliriumin joko Mariskan tai Ylpön vetona, mutta se jäi uupumaan kokonaan. Sen sijaan Mariska oli tehnyt todella nerokkaan version Nina Autio biisistä päiväunikohteena Sami Kuronen, joka hivelee myös minun silmääni. Biisi oli hyvä ja hauska, mutta jotain sellaista siitä jäi puuttumaan, että en laittanut sitä soittolistalleni. Tällä kaudella on ollut erityisen hauskaa se, että vierailevina tähtinä on ollut muitakin kuin muusikoita. Kurosen lisäksi Jari Sarasvuo.

Vain elämää tarjoili tällä kertaa myös silmänruokaa

Vain elämää tarjoili tällä kertaa myös silmänruokaa

Minun valintani

Mutta huh, kuka muu on sitä mieltä, että silmiä hiveli myös Vesku Jokinen puukässäaussaan? Miestä pitäisi todellakin nähdä vastaavassa tyylissä enemmän! Jos nyt vielä pysytään loppuun asti aiheessa, niin itselleni biisin valinta oli aika vaikeaa, sillä Klamydian vanhemmassa tuotannossa on hyvin paljon sellaista materiaalia, jota olisin voinut laulaa. Koska tällä kertaa kukaan ei päässyt varastamaan minulta biisiä, niin vapaasti valitsen:

Pala rauhaa

Hei anna mun jäädä tähän yksin istumaan

Tee ihan mitä vaan mee vaikka kotiis paapimaan

Mä tarviin tän hetken tarviin tän hiljaisuuden

Haluan palan rauhaa kuun siltaa katsellen

Älä pelkää emmä tähän sammu

 

Kyllä ennen auringon nousua yöhön katoan

Ennen auringon nousua kotiin suunnistan

Ennen auringon nousua yöhön katoan

Ennen auringon nousua kotiin suunnistan

 

No liikaa meteliä mahtui viikkoihin edellisiin

Nyt korvat piippaa mieli vajoo ajatuksiin sekaviin

Tahdon tämän hetken ittelleni omistaa

Taas huomenna oon vahvempi

Mä voin taas kohdata maailmaa

Hei älä pelkää emmä tähän sammu

 

Kyllä ennen auringon nousua yöhön katoan

Ennen auringon nousua kotiin suunnistan

Ennen auringon nousua yöhön katoan

Ennen auringon nousua kotiin suunnistan

 

Ja kun päivä valkenee mä voin taas palata entiseen

Ja kun päivä valkenee sama rääväsuu taas virnuilee

 

Lue myös:

Vain elämää – Mitä olisin laulanut, Ressu Redford

Vain elämää – Mitä olisin laulanut, Jannika B.

Vain elämää – Mitä olisin laulanut, Reino Nordin

Vain elämää – Mitä olisin laulanut, Arja Koriseva

Vain elämää – Mitä olisin laulanut, Stig

 

Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20:00. Kuka oli sinun illan suosikki ja minkä biisin sinä olisit valinnut?

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *