Hae
Jennyferin kotona

Mummo kävi ratikassa kimppuun – Penkin nuoleminen kielletty

Onko ihmiskunnan käytöksessä mitään pahempaa, kuin äkäinen vanha mummo? Olen lukenut ja kuullut aiemmin näistä Helsingin julkisissa huonosti käyttäytyvistä mummoista, ja tänään sellainen kävi ratikassa sanallisesti minun kimppuuni. Olin jo ennen lasta ihan kokemuksen pohjalta sitä mieltä, että meillä Suomessa on iso joukko sellaisia mummoja, joiden käytös on todella häikäilemätöntä ja törkeää. Mielestäni sellainen nuorison toilailu, jota yleisesti parjataan, on niiden mummojen rinnalla ihan peace of cake. Tönitään, etuillaan ja huudellaan ties mitä törkeyksiä. Tänään yksi tällainen mummo kävi ratikassa kimppuun, koska en antanut Noelin nuolla ratikan penkkiä.

Kuva: Pixabay

Ratikan penkki

Kaikki ratikassa rattaiden kanssa kulkeneet tietää, että siinä, mihin rattaiden kanssa pitää asettua, on sellaiset ikkunaseinää vasten nousevat penkit. Se penkin reuna on juuri sopivasti tuollaisen taaperoikäisen silmien korkeudella, siihen on kiva tarttua ja vähän  rämpyttää, vaikka jälkimmäisen yleensä kiellänkin.

Säätämistä

OIin palaamassa Noelin kanssa minun suolistosairaalareissulta, lounaalta ja kasvorasvanhakureissulta päikkäreihin nähden lähes tunnin myöhässä kotiin. Viivästystä aiheutti vaipanvaihto, joka koitui myös vaatekerran vaihdoksi ja se, että en saanutkaan akuutisti tarvitsemaani rasvaa siitä liikkeestä, johon olin täsmäiskun suunnitellut tekeäväni. Jouduin juosta vielä stockalle. Noel ei yleensä ole milläskään, jos rytmit pikkusen heittää, mutta nyt olin joutunut herättämään hänet myös aamu-unilta sairaala-ajan takia aiemmin, joten väsymys painoi silmissä tosissaan.

Kuva: Pixabay

Nuolen penkkiä

Kun sopivasti väsynyt taaperoinen jostain syystä haluaa alkaa kesken ratikkamatkan maistelemaan tätä sopivasti kasvojen korkeudella olevaa penkin reunaa ja häntä siitä kielletään, niin kyllähän siinä pienellä vähän hermo meinaa mennä, kiukuttaa ja ääni kohoaa. Jouduin kieltämään penkin nuolemisen muutamaan kertaan ja joka kerta Noelin ääni kohosi. Joka kerta laitoin tutin hänen suuhun, että olisi keskittynyt penkin sijaan siihen. Oman tahdon omaava taapiainen oli kuitenkin päättänyt, että penkki olisi parempi ja äiti sitä mieltä, että ei todellakaan ole.

Pentu huutaa

Lähellä istunut mummo nousi seisomaan eteemme jäädäkseen seuraavalla pysäkillä pois, mutta ennen sitä huusi minulle: ”Mitä helvettiä se pentu oikein huutaa!!” Verenpaineeni nousi tappiin samantien ihan jo pelkästään siksi, että yksikään mummo ei sano lastani pennuksi kuin kuolleen ruumiini ylitse. Sanoin mummolle erittäin voimakkaasti, että huutaa siksi, kun en anna hänen nuolla penkkiä. Hän siinä puhisi ja puhkui. Lähtiessään vielä huusi ovelta perään, että kaikkea sitä näkee lapselta kielletään.

Kuva: Pixabay

Miehen puutetta

Olin aivan raivoissani kun tulin kotiin, mutta nyt kun olen tovin asiaa pureksinut, niin ei edes ärsytä se, että hän puuttui tilanteeseen vaan se, miten rumasti hän Noelista sanoi: ”Mitä helvettiä se pentu oikein huutaa!!” Hänestä paistaa minun silmissäni läpi viha lapsia kohtaan, tai ainakin todella suuri katkeruus. Ehkä jäänyt vanhaksi piiaksi? Ei koskaan saanut mun… miestä ja lasta? Millä muulla tällaisen käytöksen voi selittää?

Onko muilla kokemusta, kun mummo kävi ratikassa kimppuun, tai muualla? 

Mummoista on moneksi… Lue myös: Uimahallin utelias mummo – Se siitä löylyrauhasta

<3. Jennyfer

4 kommenttia

  1. hillamariaelina kirjoitti:

    Tykkään sun teksteistä! Itse jouduin kerran Lontoossa bussipysäkillä äkäisen mummon kanssa vääntöön. Hän oli sitä mieltä, että en mahdu samaan bussiin vaunujen kanssa kun hän rollaattorilla (tai halusiko mennä eka… en tiedä) Bussin takaovi ei kuitenkaan auennut ja otin juoksuaskeleet etuovelle, jossa ystäväni huitoi että ”tules nyt”. Olin menossa juuri bussiin, kun mummo yhtäkkiä otti vaunuistani kiinni. Vaunuissa oli minun 3kk vauva. Vaistomaisesti vetäsin mummoa kyynerpäällä, juoksin bussiin ja katselin paniikissa kun se jäi sinne pysäkille huuteleen kirouksia kintut pystyssä kuin maaten maassa kun kilvelleen kääntynyt kilpikonna. Bussikuski laittoi ovet kiinni ja painoi kaasua. Joku paikallinen matkustaja totesi ”Don’t worry, served her right. She attacked your baby first.”

  2. Anna kirjoitti:

    Sympatiat! Itselläni eräs ikäihminen hyökkäsi samoin ratikassa verbaalisesti kimppuuni, kun taaperollani oli kevätauringossa aurinkolasit. Kuulemma pidin lastani pimeässä ja näkevälle lapselle ei saa tehdä niin. Tuttavani taas sai kommenttia, ettei lapsella saa olla mustia vaunuja/rattaita, koska niissä lapsi masentuu. Huh huh näitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *