Hae
Jennyferin kotona

Viimeiset vauvan tarvikkeet kaapista ulos – Mitkä jäi mieleen?

Taaperoelämää on pian 2 kk takana, mutta kun kyseessä on ylimääräisen ja tarpeettoman tavaran kierrätyksen tehopakkaus eli minä, niin meidän nurkkiin ei ole jäänyt vauvan tarvikkeet pyörimään. Eilen illalla otin keittiön kaapista viimeiset, eli jäljellä olevat neljä tuttipulloa ulos ja siirsin keväällä kirpputorille menevään kassiin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että yösyötöt ovat päättyneet, mutta ehei sitä, että yöt olisi vielä ehjiä tai kokonaisia. Vähintään kerran yössä vaihdetaan vaippa ja hörpätään nokkamukista vähän vettä. Mutta, se on aika vähän se. En koskaan saanut aikaiseksi kirjoitettua luonnoksista julkaisuun asti vauvavuoden parhaista tarvikkeista, ja nyt en enää niitä kaikkia ehkä edes muista. Jäin niitä silti jostain syystä muistelemaan, vaikka ilmassa ei mitään haikeutta olekaan. Aloitetaan.

Tutti

Meillä on tutti käytössä edelleen, enkä laske sitä vain vauva-ajan tarvikkeeksi, sillä minusta se kuuluu myös jossain määrin taaperoille. Itse olen jollain intuitiolla ja äidinvaistolla laittanut takarajaksi, että viimeistään 2 v iässä alettaisi siitä luopumaan. Tutti on aina ollut Noelilla aika rajallisti käytössä ja olen pyrkinyt välttämään sen turhaa syömistä. Käytännössä se kuuluukin Noelilla vain unijuttuihin.

Itkuhälytin

Mielestäni ensinnäkin nimenä tyhmä, sillä eihän kaikki vauvat ja lapset itke herätessä, mutta olkoot. En keksi parempaakaan. Kun asuin Noelin kanssa yksiössä, niin tälle ei juuri ollut käyttöä, sillä 31,5 neliöissä kyllä kuuli vauvan tuhinankin joka nurkkaan. Parvekkeella Noel ei koskaan oppinut nukkumaan, vaan heräsi aina, kun vaunujen liike pysähtyi. Muuttaessamme kolmioon, laite tuli tarpeelliseksi, sillä kiviseinät huoneiden välillä blokkasi pikkuisen äänet niin, että esim. keittiöön heräämistä tai kitinää ei kuullut. Mutta erityisen tarpeellinen kapistus on ollut mökillä! Enkä tule laitteesta luopumaan ainakaan niin pitkään, kun Noel nukkuu päikkäreitä, sillä se vapauttaa unien aikana oleskeluun pihalla tai toisessa mökissä huoletta. Siitä johtuen en laita tätä pelkästään kategoriaan vauvan tarvikkeet.

Tuttipullot

Kuten sanottu, viimeiset neljä tuttipuolloa lähti eilen kaapista kirpparikassiin. Tuttipullot olivat meille elinehto, sillä minun imetystaival ei onnistunut muutamaa päivää pidempään. Voit lukea koko surullisen tarinan täältä: Täydellisen epäonnistunut imetys. Tuttipullot on ollut meillä jo hyvin pitkään pelkästään yösyöttökäytössä, sillä Noel alkoi juomaan silikoinipäisestä nokkamukista käytännössä heti, kun alkoi syöttötuolissa istumaan.

Pullojen sterilointilaite

Tämä oli pelastus! Olin ensin sitä mieltä, että ostain jättikokoisen kattilan, jossa keitän pulloja, mutta kun sain lainaan asiaan tarkoitetun sterilointilaitteen, ei kattilat tullut mieleenkään. Uskollisesti steriloitiin kaikki pullot joka pesun jälkeen sen ekat puolivuotta. Vaikka laite oli mitä mainioin, olin tosi iloinen, kun homma jäi taakse ja sikseen.

Maidon/pullon lämmityslaite

Aivan ehdoton, jos pulloruokintaa on vähääkään enemmän. Ensin lämmitin aina vedenkeittimellä veden, kaadoin sen johonkin astiaan ja tuttipullo sitten siihen maitoineen lämpiämään, mutta siinä oli öisin aika show, kun niitä syöttökertoja oli välillä ihan lukemattomia määriä. Mikro lämmittää maidon tosi epätasaisesti, enkä sitä juuri käyttänyt kuin tilanteissa, kun muuta vaihtoehtoa ei ollut saatavilla. Lämmityslaite lämmitti tasaisesti ja sen tiesi aina, mikä aika millekin maitomäärälle on sopiva. Tästäkin ollaan luovuttu jo jonkin aikaa sitten, sillä viimeiset yösyöttövaiheet menivät huoneenlämpöisellä maidolla.

Ammeen vauvaosa

Tämä on itseasiassa ollut yläkaapissa siitä lähtien, kun Noel alkoi istumaan, mutta kuuluu kategoriaan pois menneet vauvan tarvikkeet. En kuitenkaan ole myynyt sitä erikseen, sillä saisin siitä enkä vitosen ja uskon, että myöhemmin saan ammeesta vähän paremman rahan, kun myyn kokonaisuutena vauvaosan kanssa. Tämä oli kuitenkin pätevä tarvike, sillä vapautti käsiä ja helpotti itse asiaa, eli vauvan pesemistä.

Syöttötuolin vauvakaukalo

Ihan best! Minulle on ollut tärkeää, että Noel on saanut olla vauvasta asti läsnä ruokahetkissä täysvertaisena jäsenenä ja voi pojat mikä kaikkiruokainen kulinaristi pöydässä nyt istuukaan! Tämän osan myin erikseen pois, kun Noel alkoi istumaan syöttötuolissa, sillä ajatuksissa on pitää tuoli vielä monta vuotta eteenpäin. Tuoli kun sopii työtuoliksi vaikka aikuisellekin. Kaukalosta sai erikseen myytynä ihan hyvän rahan. Noelia tuli pidettyä tässä tuolissa/kaukalossa muutenkin, kun esim. itse tein jotain: ruokaa, meikkasin…

Pinnasänky

Käytössä edelleen, enkä niin ikään miellä vain vauvatarvikkeeksi. En pidä kiirettä pinniksestä luopumisen kanssa, eikä Noel ole ainakaan vielä näyttänyt merkkejä sieltä ylikiipeämisenkään kanssa, joten tällä mennään toivottavasti vielä hyvä tovi.

Turvakaukalo

Ihan must, jos liikkuu vauvan kanssa autolla. En mitenkään olisi pärjännyt ilman. Ja vauva kulki tässä ekat kuukaudet kivasti mukana käsipuolessa tai kaukalo rattaisiin kiinnitettynä. Alkohan se toki jossain kohtaa vähän painamaan, mutta hei, treeniä treeniä! 

Harsot

En ehkä luovu näistä ikinä! Okei, osan olen pistänyt kiertoon, sillä näitä oli alkujaan aika paljon, mutta ei yhtään liikaa. Minulla on jonkinlainen vihasuhde talouspaperiin ja paperiservetteihin. En diggaa niistä ollenkaan. Pyyhin Noelin suun ja kädet ruokapöydässä edelleen harsolla. Ne on jo tuhansien pesujen jälkeen niin pehmeitäkin.

Vaunut

Tosi vähän aikaa käytössä. Meillä Noelilla tuli jo pituuskin vastaan siinä hujakoilla, kun alkoi istumaan. 6 kk lähtien ollaan menty rattailla. Vaunuja tuskin voi silti välttää, eiköhän ne ole lyhytaikaisuudestaankin huolimatta aika must.

Unipesä

Täysin turhake. Ensinnäkin, Noel kasvo siitä tosi nopeasti pihalle ja toisekseen, se tukehtumisvaara on mielestäni ihan todellinen.

Kantoreppu

Meillä jäi käyttämättä. Todennäköisesti siksi, että oli niin saakelin vaikea käyttää. Jos olisin kokenut tarpeelliseksi, olisin varmastikin ostanut helpomman version. Jos hommat kantorepun, niin käytä oikeesti aikaa sen miettimiseen, että käytettävyys on enemmän kuin helppo.

Hoitopöytä

Sellaista meille ei päätynyt koskaan. Ensimmäiset kuukaudet, ennen kuin Noel alkoi kääntymään, vaippa hommat hoidettiin peuskoneen päällä tai sängyllä hoitoalustalla. Sittemmin ne on mennyt sujuvammin lattialla suojan päällä ja sylissä.

Mitkä ovat olleet sinun mieleenpainuvimmat vauvan tarvikkeet?

<3. Jennyfer

2 kommenttia

 1. AM kirjoitti:

  Ensinnäkin haluan kiittää kivasta blogista! Olen lukenut tätä ihan alkuajoista asti, mukavaa kun pystyy samaistumaan monessa asiassa. Minulla on viikkoa Noelia nuorempi lapsi, joten paljon tuttuja vaiheita tulee vastaan. Lisäksi olen kiinnostunut minimalistisesta elämäntyylistä, joten tämäkin on ollut mukavaa luettavaa.

  Meillä kantoreppu on ollut pelastus vielä tähänkin päivään asti. Lapsi on pienipainoinen, joten kantamaan pystyy vielä lyhyitä matkoja. Tutti on edelleen yökäytössä, hampaiden tulon takia ei olla siitä vielä luovuttu. Hoitopöytää en onneksi hommannut, olisi vienyt turhaa tilaa ja ollut käytössä hyvin lyhyen aikaa. Unipesä oli täälläkin pieni turhuus, siihen ei mahduttu kun vähän aikaa, vaikka suositeltu ikä 6kk asti.

  Saa nähdä mitkä ovat taaperoajan hittejä ja hutiostoksia. Jälkimmäisiä toivon mukaan mahdollisimman vähän.

  Mukavaa syksyä! 🙂

  • Jennyfer kirjoitti:

   Kiitos kivasta kommentistasi 🙂 Täytyy tässä luonnostella taaperotarvike postausta, ja ehkä sitten teini-iässä saada se ulos 😀 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *