Hae
Jennyferin kotona

Vain elämää – Mitä olisin laulanut, Arja Koriseva

Minun muistoni Arja Korisevaan yltää sinne saakka, kun hänet kruunattiin tangokuningattareksi. Vuosi oli 1989. Olin silloin 9-vuotias. Sen jälkeen Arjan biisit raikasi meillä kotona niin C-kasetilta kuin LP-levyltäkin. En ole tietoinen hänen urastaan tai tuotannosaan sitten 90-luvun, joten jatkaakseni tätä aloittamaani leikkiä, kävin viikon aikana Arjan koko tuotannon läpi lukuunottamatta joulu- ja kokoelmalevyjä. Liikun täysin eri piireissä Arjan kanssa, sillä en tiennyt hänen tekevän musiikkia edelleen. En ole koko 2000-luvulla törmännyt siihen missään. Hänen tuotanto oli laaja ja vietin useamman illan kuulokkeet korvilla Noelin käytyä nukkumaan. Mitkä biisit nousi ja kolahti minuun? Mitä olisin laulanut, Arja Koriseva? 

Arjan tuotanto oli suuri ja otti aikaa käydä se läpi

Arjan tuotanto oli suuri ja otti aikaa käydä se läpi

Vakavuutta

Arjan tuotannossa on tosi meneviä biisejä etenkin 90-luvun alkupuolella. Sittemmin laulut ovat ehkä vakavoituneet. Tätä samaa vakavahenkisyyttä havaitsin Arjan päivänä muiden valitsemissa biiseissä ja ihmettelinkin suuresti, miksi kukaan ei esittänyt:

  • Hymyhuulet
  • Hienohelma
  • Wanhaan malliin
  • Enkelin silmin
  • Kattojen primadonna
Päivästä jäi mieleen vakavahenkinen tunnelma

Päivästä jäi mieleen vakavahenkinen tunnelma

Odotuksia

Enkelin silmin tai Wanhaan malliin olisin odottanut kuulevani Jannika B.:ltä. Ylpön vetoa lukuunottamatta kaikki muut esitykset jättivät minut täysin kylmäksi. Leipää, lempee, lämpöö -biisi oli Arjan tuotannosta niitä, jonka skippasin jo heti alkumetreillä. Minusta se kuulosti älyttömältä. Nyt Ylpön esittämänä se oli illan paras veto ja ansaitsee paikkansa soittolistallani Ylpön muun tuotannon joukossa.

Vain elämää, Arja Koriseva

Vain elämää, Arja Koriseva

Varastettu biisi

Neljästä menneestä jaksosta kolmannen kerran kävi niin, että valitsemani biisi varastettiin. Tällä kertaa se oli Jannika B. ja olin hämmästynyt tästä hänen biisivalinnstaan. Olin jotenkin myös pettynyt siitä, että hän ei laulanut Kun minuun kosketat -biisiä kenenkään kanssa, niin kuin Arja vetää sen upeasti Ari Klemin kanssa. Jos olisin voinut pitää tämän biisivalintani, olin miettinyt siihen myös miesartistin, jonka olisin kutsunut sen kanssani vetämään. Arvaatteko, kuka se olisi ollut? No, minä kerron. Samuli Edelmann <3

Biisivalintani varastettiin jälleen kerran

Biisivalintani varastettiin jälleen kerran

Minun valinta

Yllä mainittujen biisien lisäksi listalleni pääsi Tuu, joka on yksi useista Arjan tuotannon käännösbiiseistä. Niin ikään Se on rakkautta oikeaa -biisiin olin miettinyt duettovetoa, Samulin kanssa, tietenkin. Stigin Kuningaskopra jäi mieleen illan ainoana menevänä vetona ja mielestäni Arjan päivä olisi ansainnut enemmän räväkkyyttä, joten, minä olisin laulanut:

Wanhaan malliin

Koska biisille ei löytynyt valmiiksi kirjoitettuja lyriikoita, laitan tällä kertaa linkin aivan huikeaan musiikkivideoon.

Lue myös:

Vain elämää – Mitä olisin laulanut, Ressu Redford

Vain elämää – Mitä olisin laulanut, Jannika B.

Vain elämää – Mitä olisin laulanut, Reino Nordin

 

Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20:00. Kuka oli sinun illan suosikki ja minkä biisin sinä olisit valinnut?

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *