Hae
Jennyfer

Omenapiirakka – Harmaan syyspäivän aurinko

Inhoan heittää ruokaa roskiin (lue: bioastiaan) ja usein vertaankin sitä siihen, että on sama, kun laittaisi seteleitä jäteastiaan. Itse arvostan ruokaa, siihen laittamaani rahaa ja sitä vaivaa, että olen sen kaupasta kotiin kantanut, paljon. En voi käsittää joidenkin välinpitämätöntä suhtautumista asiaan. Siksi raahasin jääkaapista kasan omenoita 350 km matkan mökille. Söin niistä siellä pari, mutta lähtiessä kotiin, huomasin niitä olevan edelleen jäljellä. Ne olivat ehkä aavistuksen nahistuneita, että eivät enää parhaimmillaan sinällään syötynä, mutta en tohtinut laittaa niitä vieläkään sinne bioastiaan. Mietin ääneen, että mitäköhän niille tekisi, sillä ajatus siitä, että roudaan niitä toiset 350 km takaisin, huvitti itseänikin. Äiti sanoi, että leivo omenapiirakka. Naulan kantaan! Miten ihmeessä en ollut tullut sitä itse ajatelleeksi. Niinpä raahasin ne vielä kertaalleen kotiin.

Syksyn leivonnainen: omenapiirakka

Syksyn leivonnainen: omenapiirakka

Omenapiirakka

Pohja: 

200 g pehmeää voita

2,5 dl sokeria

2 kananmunaa

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhoja

Päälle: 

Runsaasti omenoita

1 rkl sokeria

1 tl kanelia

Teen näin:

  1. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita tasaiseksi.
  2. Sekoita leivinjauhe, kardemumma, vehnäjauhot ja mantelijauhot toisessa kulhossa keskenään
  3. Lisää jauhot vaahdon sekaan muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi
  4. Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperilla peitettyyn vuokaan
  5. Pese omenat ja leikkaa lohkoiksi, ripottele taikinan päälle
  6. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään. Ripottele omenalohkojen päälle
  7. Paista 200 asteessa 30 minuuttia
Resepti hakusessa

Minulla ei ole sellaista omenapiirakan reseptiä, joka olisi bravuurini ja jonka leipoisin aina. Itseasiassa, minulla ei ollut minkäänlaista reseptiä, vaikka toki muista piirakkaresepteistäni olisin saanut tehtyä täytettä vaihtamalla toimivan. Niinpä turvauduin googleen. Katselin muutamia, mutta päädyin reseptiin, josta on ilmeisesti viime vuonna noussut jonkinlainen somehitti. Minulta tämä hitti on mennyt täysin ohi, mutta toisaalta, en ehkä ”liiku sellaisissa piireissä”, jossa asiaan olisin törmännyt. Päätin kokeilla sen nyt.

Sokeria ja voita ei leivonnaisissa säästellä

Sokeria ja voita ei leivonnaisissa säästellä

Jauhot sekoitellaan erikseen

Jauhot sekoitellaan erikseen

Kaikki yhteen ja sekaisin

Kaikki yhteen ja sekaisin

Valmistus

Seurakseni leipomaan sain innokkaan 1 vuotiaan taaperoisen, jonka kanssa keittiössä yhdessä puuhaaminen on ihanaa. Joskin paikoittain myös haastavaa. Pohja oli helppo ja nopea valmistaa. Odotin siitä ehkä vähän löysempää, sillä mielestäni siitä tuli yllättävän jäykkää. Työläin vaihe oli omenat, sillä jostain syystä päätin pilkkomisen lisäksi kuoria ne. Jälkeenpäin ajateltuna, kivempi olisi voinut olla kuorineen. Piirakka uuniin ja uunista ulos. Maistaisimme sitä päivällisellä jälkkäriksi.

Ihanin apukokki ikinä <3

Ihanin apukokki ikinä <3

Raaka-aineiden laaduntarkkailija

Raaka-aineiden laaduntarkkailija

Hihihihi

Hihihihi

Lopputulos

Ihan se on omenapiirakan näköinen ja makuinen, mutta en ymmärrä sen saamaa somekohua. Minussa se ei herättänyt mitään tunteita ja pidän makua tavanomaisena. Seuraavalla kerralla kokeilen reseptiä, johon tulee tuorejuustoa mukaan. Ehkä sellainen hivelee enemmän makunystyröitäni. Mimmonen on sinun paras omenapiirakkaresepti? 

Kanelisokerit päälle ja uuniin puoleksi tunniksi

Kanelisokerit päälle ja uuniin puoleksi tunniksi

Tarjoilun kruunaa vaniljakstike

Tarjoilun kruunaa vaniljakstike

Lue myös: Raparperipiirakka taivaasta

<3. Jennyfer

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *