Hae
Jennyfer

Ravintolassa 1 vuotiaan kanssa – Maltti ja viihtyminen

Noel on lapsi, jonka kanssa on ilo ja helppo liikkua minne ikinä menenkin. Hän on niin utelias, innostunut, kiinnostunut ja riemuissaan kaikesta häntä ympäröivästä maailmasta, että harvemmin on tylsistyminen tullut vastaan, vaikka aina mukana varuiksi yksi lelu kulkeekin. Ravintolassa syöminen 1 vuotiaan kanssa on myös iisi homma, sillä Noel on todella kiinnostunut ruuasta. Hän on kaikkiruokainen, eikä ole tähän päivään mennessä jättänyt mitään syömättä. Ei ole ollut merkkiäkään siitä, että joku ei maistuisi vaan päin vastoin. Hän vaatii saada ja syö kaikkea, mitä on tarjolla.

Ravintolassa 1 vuotiaan kanssa

Ravintolassa 1 vuotiaan kanssa

lelut ja kirjat ruokaillessa

Kiinnostus ruokaa ja erityisesti tällä hetkellä itse syömistä kohtaan sormin ja välineillä harjoitellen on niin viihdyttävä tapahtuma, ettei liiemmin mitään kuperkeikkoja tarvita. Ei niitä varsinaisesti ole tarvittu aiemminkaan, sillä Noelin ruokahalu on ollut aina todella hyvin kohdallaan. Poikkeuksena on hampaiden puhkeaminen, joka on aiheuttanut ruokahaluttomuutta korkeintaan joillekin aterioille päivässä. Vaikka mitään vaikeuksia syömisen kanssa ei ole ollutkaan, on meillä aina ollut joku lelu tai kirja ruokahetkissä mukana. Niin myös ravintolassa. Ne ovat lisänneet malttia ja viihtyvyyttä pöydässä, niin kotona kuin ulkonakin. Autokirja on ollut ruokailujen suurin suosikki ja jatkaa pinnalla edelleen. Minusta on suorastaan mahtavaa, että ruokaillessa voi samalla oppia uutta. Meillä kyllä tiedetään, mikä on päältäajettava ruohonleikkuri, rekka, monsteriauto, nosturi, paloauto, skootteri, linja-auto, roska-auto, traktori ja niin edelleen.

Kirja on kiva kaveri ruokapöydässä

Kirja on kiva kaveri ruokapöydässä

No entäs ne ohjelmat sitten

Tablettia tai muuta laitetta ohjelmineen en mielellään ruokapäytää toisi, mutta olen kyllä löytänyt niillekin aikansa ja paikkansa. Iltapuurolla on ollut kiva satunnaisesti kuunnella ja katsella videoita erilaisista unilauluista. Ollaan opittu niistä tähti, Nukkumatti, leppäkerttu ja ties mitä muuta asiaan kuuluvaa. Musiikkivideoista saat lisää vinkkiä meidän kotimuksarista. Kun ravintolassa ruoka, oma rakas kirja ja pikkuauto ei enää riitä pitämään paikalla istumisen malttia yllä päiväunien painaessa päälle, saa You tubesta Kuormuri Leolla jatkettua hetkeä vielä niin, että omaa ruokaa ei tarvitse jättää kesken tai hotkia sitä kiireellä loppuun. Ravintolassa syöminen on itsellekin usein poikkeus kotona syötävään ruokaan nähden, jossa myös lapselle voi suoda jotain erilaista ja extraa, vaikka sitten hänen lempiohjelmansa parissa. Meillä ainakaan nämä satunnaiset videoiden katsomiset ei ole jäänyt millään tavalla päälle, ettei ruoka enää maistuisi ilman niitä. Ne ei myöskään ole koskaan ollut mikään keino lisätä syödyn ruuan määrää tai kiinnostusta syömistä kohtaan, vaan puhtaasti ylimääräinen ilo.

Jotain extraa lapsellekin ulkona syödessä

Jotain extraa lapsellekin ulkona syödessä

Kaikkea kohtuudella

Tällä kertaa me kävimme pizzalla ja Noel viihtyi tyypilliseen tapaan hyvin. Hänellä oli kanssamme hauskaa ja hän oli kaikesta ruokaan liittyvästä innoissaan. Mukana oli tietysti omia naksuja ja raksuja, sillä hänellä oli välipala aika, mutta mahtavinta oli, kun hän sai sormin syötäviä paloja meidän pizzojen aineksista. Kana, avokado ja pohja tomaattikastikkeella teki hyvin kauppansa. Jäätelö hän sai jälkkäriksi maistaa myös, tottakai, mutta parin teelusikan kärjellisen jälkeen pudisti ja pyöritti päätään, ettei enää halua. Minun filosofiani on se, että kohtuudella kaikkea, niin ruokaa, leluja kuin ohjelmiakin, ja ravintolassa 1 vuotiaan kanssa on ilo ja helppo asioida.

Pizzaa 1 vuotiaalle syötävässä muodossa

Pizzaa 1 vuotiaalle syötävässä muodossa

De Pollo La Famiglia on kaikien aikojen lempipizzani

De Pollo La Famiglia on kaikien aikojen lempipizzani

Mistä löydän kotiin tällaisia pikareita?

Mistä löydän kotiin tällaisia pikareita?

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *