Hae
Jennyferin kotona

Äidin hemmotteluhetki: Kun uimahallissa ei mennyt ihan putkeen

Kotoa lähtiessä pakkasin uimapuvun mökkireppuun mukaan siltä varalta, että tällä kertaa pääsisin käymään paikkakunnan uimahallissa. Olin suunnitellut sitä jo kesällä, mutta uimahalli oli harmikseni silloin kiinni. Nyt olin katsonut etukäteen, että menisin sinne keskiviikkona, koska rakastamani höyrysauna olisi myös silloin lämmin. Kävipä kuitenkin niin, että tämän äidin hemmotteluhetki ja oma-aika mökkipaikkakunnan uimahallisa ei mennyt niin sanotusti ihan putkeen. Mitä kaikkea sitten kävi?

Rankka uintireissu. Henkisesti.

Rankka uintireissu. Henkisesti. Kuva: Pixabay.

Uimalasit

Ensinnäkin, olin unohtanut uimalasit kotiin. Tiesin, etten pystyisi uimaan ilman niitä, mutta nou hätä, ostaisin uimahallista uudet. Uusien ostaminen oli perusteltua myös sillä, että entiset ovat alkaneet ikävästi huurtumaan.. En tiedä mistä se johtuu, mutta on enemmän kuin ärsyttävää. Lähes jokaisen altaan mitan jälkeen joudun niitä pyyhkimään, että näen vedessä eteeni. Epäonnekseni kaikki uimalasit olivat myyty loppuun. Hetken mietin, menenkö sisälle lainkaan, mutta päätin kuitenkin, että käyn ainakin terapia-altaassa. En kuitenkaan malttanut pysyä poissa radalta, vaan lähdin uimaan. Ilman uimalaseja en pystynyt uimaan oikeaoppisesti laittaen pään veden alle, vaan vetelin pää pystyssä, joka oli kamalaa. Ajattelin, että voisin mennä sillä tyylillä 500 m ja tyytyisin siihen, mutta 350 metrin jälkeen minua sattui asento ja kummallinen hengitys tyyli palleaan niin paljon, että oli pakko luovuttaa. Päätin lähteä saunomaan.

Kun edes joku kohta uinnissa olis mennyt kohdalleen...

Kun edes joku kohta uinnissa olis mennyt kohdalleen… Kuva: Pixabay

Uimapuku

Palataanpa hetkeksi takasin alkuun. Kun ensimmäisen peseytymisen jälkeen aloin vetämään uimapukua päälle, ihmettelin, mitä kummaa ruskeaa siinä olikaan. Olin napannut sen kotoa mukaan puhtaiden pyykkien joukosta. Tarkempi tutkiminen osoitti, että uikkarin stretchit on poikki isolta alueelta rinnan kohdalta. Kangas oli niin hapero, että kestääköhän se uintireissuani paljastamatta koko rintavarustustani? Päätin ottaa riskin. Puin uikkarin päälle ja lähdin altaaseen. En pystynyt rentoutumaan edes terapia-altaan poreissa tai hartioita ja selkää hierovien vesisuihkujen alla, sillä tarkastin yhtenään, onko uimapukuni vielä ehjä. Lisäksi toiselta kyljeltä kaksi addun raitaa oli ratkennut irti. Jestas mimmosessa uikkarissa uinkaan! Olo siinä oli aika ränsistynyt. Uikkari kesti kuin kestikin reissun, mutta ei se varmasti paljosta jäänyt vaille. Mökille saavuttua laitoin sen suoraan kuivaamatta roskiin. Kiitos ja näkemiin! On sillä uitukin.

Käytän uikkariani viikottain ja siitä huolimatta se oli päässyt huomaamatta tähän kuntoon. En voi käsittää.

Käytän uikkariani viikottain ja siitä huolimatta se oli päässyt huomaamatta tähän kuntoon. En voi käsittää.

Täältä on kyllä rinnat paistanut läpi jo tovin...

Täältä on kyllä rinnat paistanut läpi jo tovin…

En ymmärrä, miten en ollut huomannut tätä aiemmin

En ymmärrä, miten en ollut huomannut tätä aiemmin

HÖyrysaunassa

Tämän uimahallin höyrysauna ei ole joka päivä päällä, joten olin vartavasten valinnut ajankohdaksi päivän, kun se lämpiää. Se kostea lämmin höyry ja eukalyptyksinen tuoksu on jotain niin huumaavaa. Avasin oven ja astuin sisälle. Höyryä oli niin paljon, etten nähnyt yhtään eteeni. Päätin jäädä hetkeksi ovelle seisomaan, jos höyry hieman laantuisi tai silmät siihen tottuisi. Aikani seistyä, en vieläkään nähnyt, mihin päin pitäisi astua, missä päin penkki olisi, johon olisin voinut istua. En myöskään tiedä, oliko siellä muita. En yksinkertaisesti nähnyt yhtään mitään. Sinnikkäästi seisoin oven suussa vielä hetken uskaltamatta liikkua mihinkään, sillä en yhtään tiennyt, minkä mallinen tila on ja mitä siellä on. Lopulta päätin lähteä istumaan tavalliseen saunaa. Siellä ei ollut ketään ja sain nauttia sekä heitellä löylyä ihan rauhassa, kunnes ovesta saapui mummo… Siitä lisää seuraavassa postauksessa. To be continued…

Voihan uimahallin saunat...

Voihan uimahallin saunat…

Pannaria – lopultakin Äidin hemmotteluhetki

Koska mikään ei uimahallireissussani mennyt niin kuin piti, olin ansainnut vähintäänkin pannarin ja kupin teetä uimahallin kahvilassa. Normaalisti olisin uinut putkeen  1-1,5 km ja huilannut euforista olotilaani löylyn lämmössä. Nyt mietin kahvilassa, mitä seuraavaksi tekisin, sillä olo ei ollut yhtään sellainen, kuin lähdin hakemaan. Päätin lähteä takaisin mökille. Sisustusliikkeen kautta.

Pannari ja letut maistuu parhaalta ihan sinällään

Pannari ja letut maistuu parhaalta ihan sinällään

Onko sinulla ollut joskus ei niin putkeen mennyt äidin hemmotteluhetki?

Lue myös: Syysterveiset mökiltä! Mitä suunnitelmia viikolle?

<3. Jennyfer

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *