Hae
Jennyfer

Ensilumi ja ensikosketus lumeen mökillä

Eilen kerroin syysterveiset mökiltä ja tänään aamulla meillä oli ensilumi maassa. Aika nopea muutos, mutta silti lumen tulo ei yllättänyt, niin kuin se joka vuosi monelle tekee. Lähdin nimittäin sunnuntaina matkaan kitkarenkailla, koska mökkimme on Keski-Suomessa. Ja onneksi niin. Ilman talvirenkaita olisin täällä nyt todella pulassa, sillä lunta ja räntää on tullut pitkin päivää kokoajan lisää. Pakkaaminen sen sijaan oli vähän tuskainen juttu, sillä reppuihin sujahti niin syksy- kun talvikamppeetkin. Koska me nyt ollaan kolmen päivän aikana nähty sekä se syksy että talvi, niin kaikki vaatevariaatiot on tullut tapreeseen. Erityisen mahtavaa tänään oli pukea taaperoiselle talvivermeet, sillä hän pääsi kosketuksiin lumen kanssa elämänsä ensimmäisen kerran.

Monella tapaa ensimmäinen lumiukko

Monella tapaa ensimmäinen lumiukko

Ensimmäinen näky lumesta

Noel näki jo heti aamulla herättyään saunatuvan ikkunasta, kun avasin verhoja, että ulkona on jotain erilaista. Matkalla mökkiin aamupalalle huomion kiinnitti lähinnä äidin ja ukin autojen uusi ilme lumipeitteen kanssa. Aamupäikkärit jäi välistä, niin kuin ne on jo monena aamuna jääneet muutenkin, joten topattiin hyvin päälle ja lähdettiin ihmettelemään lunta. Suuhun sitä ei vielä mennyt, mutta täällä jos missä mettän keskellä omalla tontilla sitä olisi voinut huoletta maistaa.

Elämän ensimmäinen kosketu lumen kanssa

Elämän ensimmäinen kosketus lumen kanssa

Heti on Joulun tunnelmaa

Heti on Joulun tunnelmaa

Valkeaa unelmaa

Valkeaa unelmaa

Hyinen järvimaisema

Hyinen järvimaisema

Varvut sai lumipeitteen ja vasta poimin niistä marjoja

Varvut sai lumipeitteen ja vasta poimin niistä marjoja

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa

Kaunis paikka hennossa talvihunnussa

Kaunis paikka hennossa talvihunnussa

Vielä on kesää jäljellä

Vielä on kesää jäljellä

Muratin pakkasasu

Muratin pakkasasu

Lumiukko

Minä ikuistin tämän talven ensilumia enkä muista koskaan aiemmin osuneeni mökille ensilumen aikaan. Mummo liittyi myös seuraamme ja alkoi pyörittämään Noelille isoa lumipalloa. Innostuin ja sanoin, että tehdään lumiukko! Minä jatkoin kahden seuraavan pallon verran. Mummo haki porkkanan nenäksi ja huivin hatuksi. Minä etsin kivet silmiksi ja Noelin harjan luudaksi. Miten iloiseksi tällainen luminen ukko voi aikuisenkin tehdä! En ole tehnyt lumiukkoa sitten oman lapsuuden, joten siitä on enemmän, kuin hetki aikaa. Tekemiseen liittyi oma riemunsa ja meillä oli hauskaa sitä tehdessä. Olen se äiti, joka tykkää ja nauttii puuhailla kaikenlaista lapsenmielistä oman lapsen kanssa. Myös ennen Noelia tykkäsin tosi paljon leikkiä ystävieni lasten kanssa.

Talven ensimmäinen, mutta toivottavasti ei viimeinen

Talven ensimmäinen, mutta toivottavasti ei viimeinen

Noel valitsi itse puvun värin kahdesta näytetystä vaihtoehdosta ja hyvin valitsi <3

Noel valitsi itse puvun värin kahdesta näytetystä vaihtoehdosta ja hyvin valitsi <3

Kesän istutuksia

Kesän istutuksia

Ruska ja lumi ne yhteen soppii

Ruska ja lumi ne yhteen soppii

Vielä vihertää

Vielä vihertää

Havut on talven juttu

Havut on talven juttu

Mustasta katosta hetkessä valkoinen

Mustasta katosta hetkessä valkoinen

Lintujen ruokintapaikka

Lintujen ruokintapaikka

Kesää, syksyä ja talvea

Kesää, syksyä ja talvea

Tule talvi luminen

On ihanaa nähdä ensilumi jo näin aikaisin. Se loi valtavasti valoa ja tunnelmaa. Vaikka Etelä-Suomessa tilanne on mitä ilmeisemmin erilainen ja täälläkin lumi todennäköisesti vielä katoava luonnonvara, antaa se silti toivoa, että tänä talvena näkisimme lunta enemmänkin. Rakastan talvea, lumella.

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *