Hae
Jennyfer

Syysterveiset mökiltä! Mitä suunnitelmia viikolle?

Kun elokuun lopussa pakattiin kamat ja lähdettiin mökiltä, olin varma, että palaamme aikaisintaan jouluna, todennäköisemmin vasta keväällä. Mutta mitä vielä. Syysterveiset mökiltä! Täällä ollaan.

Syysterveiset mökiltä!

Syysterveiset mökiltä!

Peikon jalanjäljet syksyisellä mättäällä

Peikon jalanjäljet syksyisellä mättäällä

Vielä on lehtiä jäljellä...

Vielä on lehtiä jäljellä…

Lehtikasoja riittää

Lehtikasoja riittää

Alaston näkymä järvelle

Alaston näkymä järvelle

Vesihommia

Vaikka meidän mökkimatka on n. 350 km, on ajaminen sen arvoista. Hiljaisuus, järvi, luonto… You name it! Täällä pärjää läpi vuoden, vaikka juuri tällä reissulla vedet laitetaankin talveksi poikki. Ruokavesi ostetaan kaupasta, mutta niin keittiöön kuin saunaankin vedet tulevat letkuja ja hanoja pitkin järvestä, johon on saunan rappusilta vain 7,5 metrin matka. Järvivettä käytämme ainoastaan peseytymiseen ja tiskaamiseen. Peseytymistä varten vesi keitetään puusaunan yhteydessä olevassa vesipadassa ja sopivaa pesuvettä vatiin tehdessä, lasketaan seinästä letkusta kylmää vettä ämpäriin sekaan. Lämpötila on keikkunut tämäkin päivän lähellä nollaa, joten järvi jäätynee hetkenä minä hyvänsä. Sen vuoksi vesiletku on saatava pois järvestä ja pumppu pois rannasta. Sen jälkeen ollaan kantovesien varassa. Kun järvi on jäässä, kairataan siihen reikä ja käsipumpulla nostetaan reiästä vettä ämpäreihin, joilla se kannetaan saunaan vesipataan lämmitystä varten. Läpi talven vedet kyllä viemäreissä menevät, mutta hyvin manuaalisesti ja fyysisen työn kautta tulevat.

Saatiin räntäsade osaksemme

Saatiin räntäsade osaksemme

Kylmä maisema

Kylmä maisema

Vene syysteloilla

Vene syysteloilla

Maatuvaa riittää

Maatuvaa riittää

Vesikin on laskenut reilusti järvessä

Vesikin on laskenut reilusti järvessä

Lehtihommia

Meidän tontilla on pääosin lehtipuita. Suurin osa on koivuja, mutta myös jonkun verran haapaa, leppää ja pihlajaa. Lehtihommia on aika paljon, mutta minä en ole niihin juuri ehtinyt osallistumaan, sillä vanhempani ehtivät olla paikalla päivän enne Noelin sekä minun tuloa ja riehua haravoiden ja lehtipuhaltimen kanssa. Ukki on jatkanut hommia tänään minun ja mummon hoitaessa Noelia sekä muita koti, eikun siis mökkihommia.

Laiturilta vasemmalle

Laiturilta vasemmalle

Mitkä värit!

Mitkä värit!

Kippis!

Kippis!

Haravoitua lehtisoiroa

Haravoitua lehtisoiroa

Laiturilta oikealle

Laiturilta oikealle

Ruokahommia

Käytiin tänään kaupassa ja ostettiin ruuat kolmelle seuraavalle päivälle. Matkaa kaupoille on n. 20 km suuntaansa, joten siellä ei viitsi ihan joka päivä ravata. Tänään paistoin meille pinaattilettuja, tein kana-pasta salaattia ja keitettiin kukkakaalia juustokuorrutteella. Voin nam ja ähky! Seuraaviksi päiviksi on varmasti tiedossa ainakin yksi ”syödään edellisten päivien tähteitä” -.päivä, mutta myös jauhelihakeittoa ja kinkkukiusausta.

Muutama jäljellä

Muutama jäljellä

Niin kaunista

Niin kaunista

Sateenkaaren värit

Sateenkaaren värit

Mikä kontrasti!

Mikä kontrasti!

Keltainen vähemmistö

Keltainen vähemmistö

Pinkkiä <3

Pinkkiä <3

Omaa aikaa

Mitään isompia suunnitelmia tuleville päiville ei ole ja se mökkeilyssä onkin parasta. Ollaan ja hengaillaan. Ainakaan minun osaltani meidän mökki ei ole mikään työleiri, vaikka täällä toki tekemistä ja paikkojen kuntoon laittamista aina onkin. En ihan tarkkaan edes tiedä, mikä päivä lähdetään takas kotiin, mutta sen tiedän, että keskiviikkona on minun päivä. Karkaan lounaan jälkeen paikkakunnan uimahalliin, jossa on terapia-allas ja höyrysauna normi juttujen lisäksi. Sitä ennen saatan käydä laskettelurinteen yhteydessä olevissa kuntoportaissa. Huh, hiki lentää jo pelkästä ajatuksesta! Olen vuosien mittaan käynyt siellä laskettelemassa, lenkillä ja näkötornissa, mutta portaat olisi paikan uusi kokemus.

Maa(tunut)kellari

Maa(tunut)kellari

Lehtimatto

Lehtimatto

Muratin ruska

Muratin ruska

Lintulauta

Lintulauta

Noelilla on mökillä vuodenajan mukaise lelut ja vaatteet

Noelilla on mökillä vuodenajan mukaiset lelut ja vaatteet

Terkkuja!

Terkkuja!

Ihanat syysterveiset kaikille meiltä!

Lue myös: 

Meidän mökki

<3. Jennyfer

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *