Hae
Jennyferin kotona

Vain elämää – Mitä olisin laulanut, Jannika B.

Vain elämää -ohjelman toinen päivä oli pyhitetty ihanan ja persoonallisen äänen omaavalle Jannika B.:lle. Minussa on sellainen joku kummallinen ominaisuus, etten tykkää monistakaan naislaulajista. Miesten äänet uppoaa minuun jostain syystä paremmin. Naislaulajia, niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia listalleni kuitenkin mahtuu, ja Jannika B. on yksi heistä. Erityisesti minua viehättää hänen ääni ja tyyli laulaa. Jos minä olisin osallistunut tämän kauden Vain elämää -ohjelmaan, täysin siis kuvitteellisesti, mitä minä olisin laulanut hänen tuotannostaan?

Vain elämää, Jannika B.

Vain elämää, Jannika B

Varastettu biisi

Vaikka kuinka pidänkin Jannika B.:n äänestä, löytyy soittolistaltani häneltä ainoastaan kaksi kappaletta. Olen aika kranttu musiikin suhteen ja pelkkä ääni ei riitä Jannikaltakaan. Myös biisissä pitää olla sitä jotakin. Rytmi, sanat, kaikki vaikuttaa. Näistä soittolistallani olevasta kahdesta biisistä olisin valinnut laulettavakseni ”En luovu susta koskaan”. Kävi kuitenkin niin, että Arja Koriseva ”varasti” biisini ja näin ollen ajattelen, että joudun sen vaihtamaan. Arvata saattaa, että se on sitten se toinen soittolistallani oleva. Ennen sitä todettakoon, että jos olisin ikinä koskaan kuullut ”En luovu susta koskaan” -biisin ensimmäisen kerran Arja Korisevan esittämänä, se ei olisi tehnyt minuun minkäänlaista vaikutusta. Näin ollen huomattakoon, että artistilla on todella suuri merkitys, minkälaisen vastaanoton biisi saa.

Uusia löytöjä

Illan ohjelman myötä tajusin, että en ollut lainkaan kuunnellut Jannika B.:n viime vuonna ilmestynyttä ”Toinen nainen” -albumia, joten laitoin sen saman tien kuunteluun. Nappasin albumilta soittolistalleni ”Aplodit mulle” -kappaleen, joka olikin päivän paras veto Vesku Jokisen klamydiamaisella esityksellä. Kylmäksi ei myöskään jättänyt Mariskan ”Stadinmaan tuulia”. Erittäin nerokas ja taidokas versio Jannikan Pohjanmaan tuulia biisistä, joka niin ikään päätyi soittolistalleni.

Vesku Jokisen ja Mariskan oman näköiset versiot tekivät vaikutuksen Jannika B.:n päivänä

Vesku Jokisen ja Mariskan oman näköiset versiot tekivät vaikutuksen Jannika B.:n päivänä

Minä olisin laulanut Jannika B.:n tuotannosta seuraavan biisin, joka hämmästyksekseni jäi ohjelmassa täysin kuulematta:

 

Seuraavaan elmään

Mun sydäntäni aina joskus särkee

Kun joku pieni asia mua muistuttaa

Sä tulit niin lähelle mun henkee

Ja nyt mä en voi sua unohtaa

 

Kun ilman nousee höyryten

Ja vierelläni askeleesi kuulen narskuvan

Sä oot niin kuin pakkanen

Sinun kuulen sen taas sanovan

Että oon sun kohtalosi

Meidän pitää odottaa

Vain seuraavaan elämään

 

Mä kulkenut kauan olin luokses

Ja viimein kun toisemme löydettiin

Oli molemmilla elämä jo valmis

Mutta tarinamme silmistä luettiin

Mä elän varmaan väärää aikaa

Väärää aikaa

 

Kun ilma nousee höyryten

Ja vierelläni askeleesi kuulen narskuvan

Sä oot niin kuin pakkanen

Sinun kuulen sen taas sanovan

Että oon sun kohtalosi

Meidän pitää odottaa

Vain seuraavaan elämään

 

Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20:00. Kuka oli sinun illan suosikki ja minkä biisin sinä olisit valinnut?

Lue myös: Vain elämää – Mitä olisin laulanut, Ressu Redford

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *