Hae
Jennyferin kotona

Lapsivakuutus – Paras raskausajan hankinta

Asia, josta meillä ei tarvinnut raskausaikana juurikaan edes keskustella, oli lapsivakuutus. Sekä Noelin isälle, että minulle oli selvää, että sellainen otetaan. Kilpailutin vakuutuksen osalta muutamia eri yhtiöitä ja olen ollut todella tyytyväinen siihen, mihin päädyimme. Otimme vakuutuksen jo raskausaikana, ennen Noelin syntymää, jolloin se oli heti hänen syntymästä lähtien voimassa, jos jotakin olisi ilmennyt tai sattunut. Minun 10 vuotta sairastamani Colitis Ulcerosa, eli krooninen haavainen paksusuolen tulehudus, ei ollut vakuutuksen saamiselle este.

RV 34/40

RV 34/40

Vastinetta rahalle

Lapsivakuutus maksaa kyllä rahaa, mutta hieman reilu vuoden kokemuksella olen iloinen joka ikisestä centistä, jonka vakuutusyhtiölle olen Noelin osalta syytänyt. Noel on perusterve lapsi, enkä ole käyttänyt vakuutusta omasta mielestäni vuoden aikana paljonkaan, mutta tyytyväinen joka ikisestä kerrasta, kun olen käyttänyt. Vakuutuksen olemassa olo ehkä myös madaltaa kynnystä yhteydenottoon, koska sitä vartenhan se on olemassa ja sitä maksetaan, että apua ja tukea saa silloin, kun sitä tarvitaan.

Raskaus oli mulle fyysisesti tosi raskas

Raskaus oli mulle fyysisesti tosi raskas

Rakas omahoitaja

Meidän vakuutusyhtiöllä (kuten käsittääkseni aika monella muullakin) on omahoitaja palvelu, joka on ollut todella miellyttävä ja henkisestikin helpottava asiointikanava. Usein sairaanhoitajilla, joita omahoitajat ovat, on itsellään myös lapsia ja ovat tienneet, mistä puhun. En ole siis soitellut sinne keventääkseni mieltäni, vaan tarkoitan kulloisiakin Noelin oireita. He varaavat kuvaukseni perusteella ajan meidän lähellä olevalle yksityiselle lääkäriasemalle, johon olemme aina päässeet lastenlääkärin vastaanotolle ja yleensä jo samana päivänä, jos niin ole halunnut. Jonottamatta. Päällimmäisenä minulla on tunne, että minua on kuunneltu, ymmärretty ja autettu.

6 viikkoa jäljellä ja lapsivakuutus oli jo voimassa

6 viikkoa jäljellä ja lapsivakuutus oli jo voimassa

Me olemme käyttäneet lapsivakuutusta ja asioineet joko puhelimitse omahoitajalle tai yksityksellä lääkäriasemalla lastenlääkärillä vuoden aikana näissä asioissa, emmekä ole jonottaneet hetkeäkään: 

  • nuha 2 kk ikäisenä, ei kuumetta
  • nuha 3 kk ikäisenä, ei kuumetta
  • syylän näköinen paise, joka osoittautui ruhjeeksi
  • vatsan kovettuminen maitotuotteista
  • ihon rikkoutuminen toisen korvan takana
  • ”korvakipu”, ”kurkkutulehdus” ja syömättömyys, jotka olivatkin oireita hampaiden puhkeamisesta
  • punainen silmän sisäreuna, jota epäilin tulehdukseksi, mutta oli vaaraton ruhje jostakin, ehkl omasta kynnestä
  • ensimmäinen 38,9 asteen kuume sekä vatsan löysyys poskihampaiden puhkeamisen yhteydessä

Lue myös, miten raskaus vaikutti suolistosairauteeni

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *