Hae
Jennyferin kotona

Vain elämää – Mitä minä olisin laulanut, Ressu Redford

Vain elämää -ohjelma alkoi jälleen menneenä perjantaina ja olen siitä parillakin tapaa iloinen. Ensinnäkin, se on yksi harvoista ohjelmista, mitä ylipäätään katson. Toisekseen, kun näin ketä tällä kaudella on mukana, en meinannut pysyä housuissani: Vesku Jokinen, Herra Ylppö ja Ressu Redford ovat suosikkejani jopa lapsuudestani asti. Jannika B. ja Mariska niinikään, mutta ei ihan niin monien vuosien takaa kuitenkaan. Kukapa ei muistaisi ilopilleri Arja Korisevaa. Stig ja Reino Nordin eivät sen sijaan ole kuuluneet edes soittolistoilleni, joten mielenkiinnolla odotan, löytävätkö he sydämeeni tämän kauden myötä. Alku oli ainakin lupaava, sillä se alkoi mielestäni täysin aliarvostetun Ressu Redfordin päivällä ja illan paras veto tuli Reinolta. Rehellinen ja oman näköinen veto Ressun ikivihreästä Kato mitä sä teit -biisistä.

Vain elämää, Ressu Redford. Kuva: Pixabay

Vain elämää, Ressu Redford. Kuva: Pixabay

Minun biisi valintani

Ressu Redford tuli elämääni 1991 ollessani 11 vuotias, jolloin hän julkaisi sooloalbumin nimeltä Ressu. Se on Suomessa kaikkien aikojen 50 myydyimmän levyn joukossa (Lähde: Wikipedia). Siitä lähtien Ressun musiikki on kuulunut elämääni ja kulkenut kanssani kaikki nämä vuodet. Lempibiisejäni ovat ne, jotka varmasti ovat kolahtaneet monen muunkin sydämeen: Älä mee, Kuka on se oikea, Kulkuri… Jos minä olisin ollut mukana Vain elämää -ohjelman tällä kaudella, siis täysin kuvitteellisesti, olisin laulanut Ressulta pienen ja herkän biisin:

Ikävä mun on sua

Ikävä mun on sua

Ikävä etkö nää

Ikävä tarttuu paidanhelmaan

Ja siihen kiinni jää

Ikävä tarttuu ja tekee kipeää

 

Pieni liekki kynttilässä

Tuskin loistaa hämärässä

Varjot keinuu pimeään

Ja tähdet mua tuijottaa

 

Soitan hiljaa kitaralla

Sydän jäätyy taivasalla

Olet jossain maailmalla

En voi sua unohtaa

 

Ikävä mun on sua

Ikävä etkö nää

Ikävä hiipii silmäkulmaan

Ja padot räjähtää

Ikävä hiipii ja tekee kipeää

 

Pieni liekki pimeässä

Yhä toista etsimässä

Pian sammuu viileässä

Et saa mua unohtaa

 

Ikävä mun on sua

Ikävä etkö nää

Ikävä tarttuu paidan helmaan…

 

Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20:00. Kuka on sinun suosikki ja minkä biisin sinä olisit valinnut?

Joko luit meidän kotimuskarista? Se löytyy täältä.

<3. Jennyfer

2 kommenttia

  1. colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

    Ressu on kyllä todellakin ihan liian aliarvostettu artisti. Hassua, kun Ressun biisit on kuuluneet elämään, no, aina. Ja siltikin tosi moni varsinkin niistä englanniksi lauletuista oli ihan yllätyksiä, että nekin olivat Ressun biisejä.

    Ihanan biisin olit valinnut. Mä olisin varmastikin laulanut Kuusi kuuta & saturnuksen renkaat, jonka Jannika B muistaakseni lauloikin. Jotenkin se on niin liikuttava biisi.

    • Jennyfer kirjoitti:

      Mulle myös se Ressun englanninkielinen tuotanto on vieraampaa, mutta nyt kun kuuli niitä pätkiä ohjelmassa, olin ihan että wau ja mietin, miten se artisti ei ole enempää pinnalla…,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *