Hae
Jennyferin kotona

Mitä lahjaksi 1 vuotiaalle? Vinkkilistana Noelin saamat lahjat

Yksivuotias on sillä tavalla haastavan ikäinen lahjojen suhteen, että kiinnostuksen kohteet ovat hyvin moninaisia ja taitoja ei vielä mihinkään erityiseen isommin ole, kuten rakenteluun tai palapeleihin. Kuitenkin olisi hyvä tarjota sellaisia aktiviteetteja, jotka kehittävät lapsen taitoja monipuolisesti ja tekevät leikistä, sekä sen myötä oppimisesta mieluisaa. Olin lisätä otsikkoon ”Mitä lahjaksi 1 vuotiaalle” sanan ”ostaa”, mutta pyyhin sen pois, sillä mikäänhän ei estä tarjoamasta myös aineetonta lahjaa, kuten puistoilua tai uintia mummon tai kummin kanssa. Tai kiertotaloushenkistä lahjaa, kuten omille lapsille tarpeettomaksi jääneitä leluja tai pieneksi jääneitä vaatteita. Tarvitseeko sitä lahjaa ollenkaan? Tottakai aina saa tulla ilman, mutta minun mielestä ne kuuluvat lasten juhliin ja -maailmaan. Ja kyllä minusta aikuisenakin on kiva muistaa läheisiä vaikka kukkasilla, viinillä, hyvällä suklaalla tai lakritsilla…

Puusta käsityönä tehty palapeli, jonka hahmoilla voi leikkiä muutenkin

Puusta käsityönä tehty palapeli, jonka hahmoilla voi leikkiä muutenkin

Lahjaa vailla

Noelin isän ja minun ostamaa lahjaa Noel on vielä vailla, sillä se mitä haluamme hänelle ostaa, ei tällä hetkellä ole saatavilla. Joudumme odottamaan uutta erää saapuvaksi. Noel sai kuitenkin synttäriaamunaan puisen käsityönä tehdyn kettupalapelin, jonka hahmoilla voi mukavasti leikkiä muutenkin.

Mitä lahjaksi 1 vuotiaalle?

Kirjat

Noel tykkää tosi paljon kirjoista ja hän selaa niitä mielellään itse, osoittaa asoita ja kerron hänelle, mitä ne ovat. Olen itsekin tosi haltioitunut kirjoista, joita Noel on saanut lahjaksi, sillä ne ovat todella kauniita väritykseltä, veikeitä kuvitukselta ja lähes jokaisessa on lisänä ääntä. Kyllä minäkin matkin lehmää, possua, kissaa ja koiraa ihan sujuvasti (vieraat saattavat olla erimieltä siitä, miten kissan ja koiran erotan…), mutta onhan se kiva, kun kirjasta tulee nappia painamalla ihan oikea ääni. Lapsesta on myös kivaa saada se ääni itse aikaiseksi. Noelin itse luettavien kirjojen lisäksi hän sai kaksi ihanaa iltasatukirjaa. Tähän asti olimme lukeneet minun vanhaa ja minusta on ihanaa, että Noelilla on nyt ihan omat. Ne ovat olleet minulle myös äitinä virkistävää luettavaa.

Maatilakirja on äänimaailmaltaan todella monipuolinen

Maatilakirja on äänimaailmaltaan todella monipuolinen

Tässä iltasatukirjassa on todella kauniita satuja

Tässä iltasatukirjassa on todella kauniita satuja

Tämän sarjan kirjat ovat todella kauniita kuviltaan ja väreiltään

Tämän sarjan kirjat ovat todella kauniita kuviltaan ja väreiltään

Ajoneuvokirja on Noelin lemppareita. Aina kun näemme ulkona jonkun uuden ajoneuvon, katsomme sen myös kotona kirjasta.

Ajoneuvokirja on Noelin lemppareita. Aina kun näemme ulkona jonkun uuden ajoneuvon, katsomme sen myös kotona kirjasta.

Tämän iltasatukirjan sadut ovat kohtuumittaisia lukea

Tämän iltasatukirjan sadut ovat kohtuumittaisia lukea

Oppi & Ilo tuotteet ovat ilo äidillekin ja raidat vaatteissa suosikkeja

Oppi & Ilo tuotteet ovat ilo äidillekin ja raidat vaatteissa suosikkeja

Todella kiva kirja, joka saa hetken odottaa Noelin kasvamista, sillä kurkistusluukut ovat sellaisia, että pienet kädet repivät ne vielä innoissaan irti

Todella kiva kirja, joka saa hetken odottaa Noelin kasvamista, sillä kurkistusluukut ovat sellaisia, että pienet kädet repivät ne vielä innoissaan irti

Muuta

Kuten kuvista huomaa, paketeista löytyi muutakin. Yksi oivallisempia lahjoja olivat muun lahjan lisänä tulleet heijastimet. Sitten oli yksi hyrrä, vaatteisiin laitettavia hyttyskarkotustarroja sekä ksylitol pastilleja ja saippuakuplia.

Vaatteet

Vaatteita tämän ikäisen kanssa tarvitsee niin sisällä kuin ulkonakin. Kirjojen yhteydessä Noel sai raitapaidan ja yöpuvun, jotka näkyvät yllä olevissa kirjakuvissa. Sen lisäksi ukki ja mummo olivat ostaneet softshell haalarin sekä hanskat. Yhdestä paketista löytyi Nalle puh teemaiset sukkahousut.

Softshell haalari oli tarpeellinen lahja

Softshell haalari oli tarpeellinen lahja

Hanskat ovat tarpeellinen lahjaidea

Hanskat ovat tarpeellinen lahjaidea

Sukkahousut saavat odottaa aika kylmiä kelejä, sillä Noel on lämmin verinen ja touhukas tyyppi, jolla on helposti kuuma

Sukkahousut saavat odottaa aika kylmiä kelejä, sillä Noel on lämmin verinen ja touhukas tyyppi, jolla on helposti kuuma

Lelut

Noel tykkää tällä hetkellä tosi paljon leluista, jotka pitävät ääntä. Ja koska kaikki isot autot ovat nyt suosiossa, olivat kippiauto ja koulubussi todella nappivalinnat. Kippiautossa huomion kiinnittää äänen lisäksi myös palavat etuvalot ja tärinä. Koulubussi sen sijaan opettaa hyviä käytöstapoja ja ilon tuottamista muille. Autojen lisäksi keittiöhommat on se kaikista rakkain suosikki ja Noel saikin lahjaksi ostoskorin, joka on täynnä monenlaisia leikkiruokia. Yksi lelulahjoisa oli traktori ja peräkärry, mutta se pääsi vielä laatikkoon odottamaan pikkumiehen kasvua (kuvassa yöpuvun ja kirjan kanssa).

Fisher Pricen Little People koulubussi on iloinen ja ystävällinen lelu

Fisher Pricen Little People koulubussi on iloinen ja ystävällinen lelu

CAT kuorma-autossa on tärinää, ääntä ja valot

CAT kuorma-autossa on tärinää, ääntä ja valot

Ostoskori leikkiruoilla on keittiöleikkijän suosikki

Ostoskori leikkiruoilla on keittiöleikkijän suosikki

Lue meidän 1 v synttäreistä lisää alla olevista linekistä: 

1 v synttärit – Osa 2: Temppuja ja leikkimistä

1 v synttärit – Osa 1: Ihanat ja hauskat juhlat!

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *