Hae
Jennyfer

1 v synttärit – Osa 2: Temppuja ja leikkimistä

Menneenä viikonloppuna vietettiin Noelin 1 v synttärit kotona Helsingissä, johon oli kutsuttu Noelin isän puolen sukua, Noelin kummisetä perheineen, sekä muutamia äiti- ja lapsiystäviä. Kutsutuista 15 jäi pois ja vaikka se on minusta tosi harmillista, niin positiivista näin korona-aikaan on se, että juhlien koko pysyi todella maltillisena. Synttäreiden ensimmäisen osan voit lukea täältä. Siellä avaan myös muita syitä, miksi halusin järjestää juhlat kahdessa osassa. Pidemmittä puheitta, tervetuloa meidän 1 v synttäreiden toiseen osaan!

Noel 1 v synttärit

Noel 1 v synttärit

Teema

Synttäreiden kakkososan teema jatkui leijonalla ja se näykyi erityisesti teetetyssä täytekakussa. En tiedä, olenko tulevina vuosina kuinka valmis panostamaan tiettyyn teemaan täytekakkua enempää, sillä kaikenlaiset muut koristeet ja härpäkkeet ovat aika pitkälti kertakäyttöisiä, lisäävät maailman jätekuormaa ja turhaa rahan menoa. Servetit ja sen sellaiset ovat eri juttu, koska niitä tarvitaan anyway. Tosin olen sellainen kangasservettifani, että todennäköisesti jatkossa katan synttäripyödän niillä. On jännä ajaltella, että vuoden päästä Noel osaa jo ehkä itse esittää toiveita teemasta. Mielenkiinnolla kuljen tätä vuotta hänen kanssa eteenpäin, minkälaisia mieltymyksiä pikkumiehelle matkan varrella syntyykään.

1 v synttärit leijonateemalla

1 v synttärit leijonateemalla

Koristeet

Koristeena oli vaaleansinisiä, hopeisia ja mustia ilmapalloja, jotka laitoin roikkumaan hopeisen lahjanarun ja teipin varassa. Niiden lisäksi oli vaalean- ja tummansininen 1 v teemapallo, sillä en saanut juhlatarvikekaupasta haluamani kokoista hopeista 1 v ilmapalloa helmiumilla täytettynä. Syyt löytyy ykkösosasta. Koristelun kruunasi hopeiset NOEL ilmapallokirjaimet, jotka sain kivasti roikkumaan olohuoneen ja eteisen väliseen oviaukkoon. Nämä kirjaimet olivat peruja 1/2 vuotissynttäreiltä. Ilmapallot ovat mielestäni tosi kivoja ja riittäviä koristeena. Noel tykkää niistä myös kovasti ja jätimmekin pallot esille lähes viikoksi synttäreiden jälkeen. Kun Noel ja kaverit hieman kasvavat, aion jättää synttäreillä palloja myös lattialle leikittäväksi. Nyt se oli sillä tavalla vaarallista, että kynnet ja hampaat olisivat voineet äkkiä puhkaista taitamattoman ilmapallon käsittelijän ja puhjetessaan aiheuttaa pienissä juhlijoissa aikamoisen sätkyn. Lisäksi katseltavana oli Noelin valokuvia ensimmäisen vuoden varrelta.

Tervetuloa, täällä juhlitaan!

Tervetuloa, täällä juhlitaan!

Synttärikoristeita ilmapalloista

Synttärikoristeita ilmapalloista

Ilmapalloissa oli sinistä, hopeaa ja mustaa

Ilmapalloissa oli sinistä, hopeaa ja mustaa

Metallihohtoiset ilmapallot olivat kauniita ja riittivät koristeina hyvin

Metallihohtoiset ilmapallot olivat kauniita ja riittivät koristeina hyvin

Vieraat

Vieraita meillä kävi kaikkiaan 11, joista lapsia oli viisi. Yksi oli Noelin ikätoveri, joka kanssa ovat tutustuneet ensimmäisen kerran viime syksynä Noelin ollessa vajaa 2 kk ikäinen ja kaveri kuukauden ja viisi päivää nuorempi. Pojilla oli vauhti päällä ja Noel tietysti kotonaan näytti kaikki mahdolliset temput eteisen laatikoiden tyhjennyksestä jakkaralle kiipeämiseen. Jos kaikki kutsutut olisivat tulleet, olisi porrastaminen ajan suhteen ollut tarpeellista jo pelkästään tilan vuoksi. Lisäksi silloin ehtisi itsekin seurustelemaan ja vaihtamaan kuulumisia paremmin kaikkien kanssa.

1 v synttärisankarissa itsessään oli hieman vahtimista, mutta niin iloinen ja rakas juhlija <3

1 v synttärisankarissa itsessään oli hieman vahtimista, mutta niin iloinen ja rakas juhlija <3

Tarjoilut

Tarjoilut olivat leijonateemaista täytekakkua lukuunottamatta itse tehtyjä. Edelliseltä viikonlopulta jäi Noelin kummitädin tekemiä pipareita niin paljon yli, että tarjosimme niitä vieraillemme vielä tässä toisessakin osassa. Leipomusten maut saivat kehuja ja olin itsekin tosi tyytyväinen kokonaisuuteen. Muumimukit toimivat näissä juhlissa täydellisesti ja niiden kaverina oli muumiteemaiset servetit. Lautaset oli vuokrattu Noelin mummon töistä, haarukoita, lusikoita ja toinen piirakkavuoka oli lisänä mummoukkilasta, pöytäliina tädiltäni. Ihanaa, kun aivan kaikkea ei tarvitse omistaa itse! 1 v synttärit koostui tarjoilujen osalta seuraavista herkuista:

 • Pastasalaatti
 • Sieni-pekoni-parmesanpiirakka
 • Feta-pinaatti-sipulipiirakka
 • Täytekakku leijonateemalla mustikka-banaani täytteellä
 • Pätkiskääretorttua
 • Irtokarkkeja
 • Sipsejä
 • Pillimehuja, limua, teetä, kahvia
Juhlapöydän kruunu: leijonateemainen täytekakku

Juhlapöydän kruunu: leijonateemainen täytekakku

Muumimukeista oli ihana tarjoilla kahvit ja teet

Muumimukeista oli ihana tarjoilla kahvit ja teet

Koristeluja ja seisovanpöydän kattaus

Koristeluja ja seisovanpöydän kattaus

Juhlien tarjoilut

Juhlien tarjoilut

Lahjat

Lahjat olivat jälleen todella kivoja ja järkeviä, eikä mitään väkisin ostettua krääsää. Teen pian erillisen 1 vuotiaan lahjaideapostauksen perustuen Noelin saamiin lahjoihin, joten sen vuoksi en nyt avaa niitä enempää, mutta paketeista läytyi:

 • pari autoa
 • paita
 • yöpuku
 • kolme kirjaa
 • traktori ja peräkärry
Kiitoskortit

Askartelin Noelin kanssa kaikille vieraille kiitoskortit. Tarkoitus oli, että jokainen vieras saa nostaa itselleen kortin pussista, sillä kaikki olivat uniikkeja ja erilaisia. Ensimmäisissä juhlissa kävi niin, että muistin pussin ja kortit vasta, kun ensimmäiset vieraat olivat jo lähteneet. Toisissa juhlissa kävi niin, että muistin pussi vasta siinä vaiheessa, kun viimeiset vieraat tekivät lähtöä. Kaikki vieraat saavat kortit kuitenkin jälkikäteen, sillä osalle olen ne jo postittanut ja osa saa pian, kun näemme ihan livenä. Tässä esimerkkinä pari Noelin piirtämää (minun hieman avustamaa) korttia, jotka koristelin parilla tarralla ja tein niihin tekstin tarratulostimella. Minusta tällainen pieni lahja kiitoksena juhliin osallistumisesta on mukava ideoida ja toteuttaa. Annoimme sellaisen myös ristiäisissä ja uskoisin, että synttäreillä vastakin.

Noel piirsi ja äiti koristeil loput

Noel piirsi ja äiti koristeil loput

Jokaiseen korttiin Noel sai itse valita kolme väriä, joilla piirsi

Jokaiseen korttiin Noel sai itse valita kolme väriä, joilla piirsi

Piirustuksissa on nähty karhuja ja krokotiileja

Piirustuksissa on nähty karhuja ja krokotiileja

1 v synttärit kiitelty. Kun Noel kasvaa, niin askartelen mielelläni hänen kanssaan

1 v synttärit kiitelty. Kun Noel kasvaa, niin askartelen mielelläni hänen kanssaan

Kiitos kaikille, jotka juhlitte 1 v synttärit Noelin kanssa! 

<3. Jennyfer

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *