Hae
Jennyfer

Parasta palvelua Suomesta, osa 3: Hyvinkään asemakahvila

Tällä erää viimeisessä Parasta palvelua Suomesta -osassa kerron huikean palvelukokemuksen, jossa pääosaa näyttelee Hyvinkään asemakahvila, josta tilasimme leijonateemaiset täytekakut Noelin 1 v synttäreille. En tunne Helsingistä yhtään kakkufirmaa, käyn Hyvinkäällä viikottain muutenkin ja kokemukseni heidän kakuista muiden juhlissa sai minut valitsemaan heidät täytekakkutoimittajaksemme ja se kannatti.

Hyvinkään asemakahvila sijaitsee nimensä mukaan asemalla

Hyvinkään asemakahvila sijaitsee nimensä mukaan asemalla

Miten huono tuuri

Olimme taannoin sopineet äitini kanssa, että menemme tilaamaan kakut yhdessä hänen töiden jälkeen. Menin Noelin kanssa jo aiemmin Hyvinkäälle eläkkeellä olevan ukin seuraksi. Noel jäi ukin kanssa nukkumaan päikkäreitä, kun lähdin hakemaan äitiä neljän aikaa töistä. Olin tarkistanut aiemmin, että Hyvinkään asemakahvila on viiteen asti auki. Kun saavuimme asemalle, äiti jäi ihastelemaan antiikkiliikkeen ikkunassa olevaa Arabian Paratiisi sarjaa. Kun suuntasimme siitä kahvilan ovelle, en ollut uskoa silmiäni. Ovi oli kiinni ja siinä oli lappu, että juuri kyseisenä päivänä olivat sulkeneet poikkeuksellisesti klo 15. Kello oli sillon hieman yli neljä. Miten näin huono tuuri on edes mahdollista? Olin ajanut vartavasten Helsingistä paikan päälle tilaamaan Noelin 1 v synttäreille kahta täytekakkua ja putiikki on laittanut oven säppiin etuajassa. En ehtisi paikalle sillä viikolla enää muina päivinä, mutta sanoin äidille, että kyllä hän tietää, mitä haluan ja osaa ne tilata ilman minuakin seuraavana päivänä.

Hyvinkään asemakahvila teki Noelin 1 v synttäreiden leijonateemaisen täytekakun

Hyvinkään asemakahvila teki Noelin 1 v synttäreiden leijonateemaisen täytekakun

Puhelu

Harmistuneina haahuilimme takaisin antiikkikaupan ikkunan äärelle. Liikkeen myyjä tuli juuri ulos sulkeakseen liikkeensä. Hän kysyi, olismmeko jotain vailla. Eiiii. Kerroimme, että jäimme vain ihailemaan astiastoa, että olisimme halunneet tehdä kakkutilauksen, mutta kahvila olikin kiinni. Antiikkikaupan myyjä tiesi kertoa, että kahvilan pitäjät olivat lähteneet tukkuun, mutta soittaisi heille, ovatko mihin aikaa tulossa takasin, jos näkisimme hieman myöhemmin. Puhelu päättyi siihen, että antiikkikaupan myyjä ottaisi meiltä paperille tilauksen vastaan ja soittaisivat minulle kahvilasta seuraavana päivänä tarkentaaksemme tilausta. Mahtavaa, käyhän se!

Kaunnisti tehdyt koristeet

Kaunisti tehdyt koristeet

Toinen puhelu

Istuimme aseman penkeille ja aloimme kaivamaan kynää ja paperia, kunnes antiikkikaupan myyjän puhelin soi. Hyvinkään asemaahvilan pitäjä soitti takaisin. Hän oli kertonut kääntyvänsä ympäri tullakseen kuitenkin itse ottamaan kakkutilauksemme vastaan. Ei voi olla totta, oikeestko? Hän oli matkalla Hyvinkäältä Helsinkiin tukkuun, ja kääntyi ympäri Noelin 1 v synttärikakkujen takia. Hän oli kertonut olevansa 10 minuutin päästä paikalla. Ei ollut siis vielä pitkällä, mutta silti. Kahvila oli kuitenkin sulkenut ovensa pari tuntia etuajassa hoitaakseen tukkuasiat, ja nyt pitäjä palaisi takaisin meidän kakkujen vuoksi. Sanatonta!

Noelille räätälöity 1 v synttärikakku

Noelille räätälöity 1 v synttärikakku

Kukaan ei tule

Kello kävi, eikä ketään kuulunut. Oli mennyt jo 20 minuuttia, kun sanoin äidille, että meidän pitäisi palata heille. Noel on jo varmasti herännyt ja pian olisi iltaruuan aika. Lähdetään. Ehkä oli tapahtunut jokin väärinkäsitys, eikä ketään ollutkaan tulossa. Antiikkikaupan myyjäkin oli jo poistunut paikalta, eli enää ei ollut ketään ottamassa tilausta paperillekaan. Äiti sanoi, että odotetaan vielä 5 minuuttia, ja lähdetään sitten. Siitä meni ehkä minuutti, kun kahvilan pitäjä kurvasi eteemme ja astelimme sisälle tekemään tilausta. Ensin hän haki äidille ja minulle tuoremehut lasipulloissa ja sitten aloimme hommiin. Kun suunnitelmat kakkujen osalta olivat valmiit, kysyimme hintaa. Sen kuullessa tarkensimme, että ai kappale? Ei, hinta oli kahdesta kakusta yhteensä. Olimme yllättyneitä, sillä selvästi olimme valmistautuneet maksamaan niistä tuplahinnan.

Kakku oli erittäin hyvän makuinen ja koristeluista huoilmatta helposti leikattavissa ja syötävissä

Kakku oli erittäin hyvän makuinen ja koristeluista huoilmatta helposti leikattavissa ja syötävissä

Noudon siirto

Myöhemmin kävi vielä niin, että halusin siirtää toisen kakun noutopäivän sunnuntailta lauantaille, sillä serkkuni perheineen oli kutsunut tyttärensä syntymäpäiville päivää aiemmin. Se tarkoitti sitä, että ajaisin Hyvinkäälle sekä lauantaina että sunnuntaina. Parasta tietysti olisi, jos saisin täytekakun mukaan jo lauantaina synttäreiden jälkeen. Kun soittelin mahdollista aikaistamista päivällä, se onnistui, vaikka hieman harmittikin moista pyytää, sillä tiedän, että Hyvinkään asemakahvila on ihan turvoksissa tilauksista. Siitä huolimatta, aivan uskomatonta palvelua ja joustavuutta!

Hyvinään asemakahvila loihti kakun päälle söpön pienen leijonakuninkaan <3

Hyvinkään asemakahvila loihti kakun päälle söpön pienen leijonakuninkaan <3

Tähän päättyy tällä erää Parasta palvelua Suomesta -sarja, mutta toivon, että saan pian kirjoittaa upeista palvelukokemuksista lisää.

Kuuntele ja katso aiheesta IGTV jakso täältä

Lue myös:

Parasta palvelua Suomesta, osa 1: Suomenlinna

Parasta palvelua Suomesta, osa 2: R-Kioski Munkkiniemi

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *