Hae
Jennyfer

1 v synttärit – 0sa 1: Ihanat ja hauskat juhlat!

Vietimme Noelin 1 v synttärit eilen mummoukkilassa. Halusin jakaa synttärit kahteen osaan kolmesta syystä:

 1. Kaikki kutsuttavat eivät mahdu meille kotiin kerralla ja porrastusta olisi joutunut tekemään kellon ajan suhteen joka tapauksessa. Noel todennäköisesti nukkuisi jossain kohtaa päikkärit, joten osa vieraista ei näkisi häntä ollenkaan. Tylsää.
 2. Korona. Mitä vähemmän porukkaa kerralla saman katon alla, sen parempi.
 3. Matka. Kaikki sukulaiseni asuvat Hyvinkäällä ja sieltä on pidempi matka Helsinkiin, kun Helsingistä Hyvinkäälle. No, ehkä oikea syy on se, että meidän huudeilla on tosi huonosti parkkitilaa eikä sellaisen etsiminen ole itsellekään mielekästä puuhaa, saati sellaisille, jotka eivät tunne ahdaskatuista aluetta muutenkaan. Julkisilla pääsee hyvin kyllä, mutta Hyvinkääläiset ovat autoilevaa kansaa. Lisäksi kimppakyydit sukulaisten kesken tulisivat huomattavasti halvemmaksi julkisiin nähden.
Noelin 1 v synttärit

Noelin 1 v synttärit mummoukkilassa

Teema

Synttäreiden teemana oli leijona. Leijona on hahmona viehättänyt Noelia aivan vauvasta asti tähän päivään saakka. Kaikista leluista ja vaihtoehdoista hän tarttuu aina leijonaan, jos se vain on mahdollista. Hänellä on ollut neljä leijona-aiheista lelua, jotka ovat olleet hakkapelin vasaraa lukuunottamatta hänen lempilelujaan. Toki hän on leikkinyt paljon muillakin, mutta nämä ovat ne merkityksellisimmät ja tärkeimmät:

 • puinen pyörillä kulkeva leijona
 • leijonan muotoinen ”vinkulelu”
 • iso pehmoleluleijona
 • palapelin pala, jossa on leijonan pää

Teema näkyi synttärillä ainoastaan täytekakussa ja lopputulos oikein onnistunut. Ehkä iän myötä synttäreillä vallitsevaa teemaa voi täytekakun lisäksi laajentaa muuhunkin koristeluun ja esillepanoon.

Leijona on yksi Noelin lempileijonaleluista

Yksi Noelin lempileijonaleluista

Koristeet

Koristeet meillä oli maltilliset. Ukki oli ripustanut ihanasti etupihalle ikkunaan ilmapalloja toivottamaan tervetulleeksi juhliin. Ilmapallot olivat pääasiassa koristelussa muutenkin. Olisin halunnut maltillisen kokoisen numero 1 hopeisen heliumtäyttisen ilmapallon, mutta sellainen oli saatavana tällä hetkellä vain noin metrin kokoisena, joka oli meidän tiloihin ja sankarin kokoonkin nähden turhan överi. Tältä osin korona vaikutti myös synttäreihin, ettei joku tehdas jossain maailmalla pysty siitä johtuen tuottamaan sellaisia, noin puolimetrisiä hopeisia nro 1 heliumtäytteisiä palloja. Paremman puutteessa päädyin ostamaan muutaman tavallisen ilmapallon, jossa komeilee numero 1 ja kuvina on jotain muutakin sen ikäisen tarviketta ja tavaraa. Erivärisiä ilmapalloja roikkui niiden lisäksi ympäri asuntoa. Olisin halunnut niitä lattialle, mutta tilat olivat rajalliset ja yksivuotiaan hampaat liian terävät ne puhkomaan. Ilmapallojen lisäksi pöydässä paloi kynttilä, jonka Noel sai kastelahjaksi. Pöytää koristi myös kaunis pieni kukkakimppu. Olohuoneen hyllylle saimme koristeeksi ruskan värisiä neilikoita, joita ystäväni toi tuliaisena äidilleni. Olohuoneessa pöydällä oli Noelin valokuvia ensimmäisen vuoden ajalta, joita vieraat saivat halutessaan katsoa.

1 v synttärit -teemainen ilmapallo

1 v synttärit -teemainen ilmapallo

Kastelahjaksi saatu kynttilä ja kaunis kimppu pöydässä

Kastelahjaksi saatu kynttilä ja kaunis kimppu pöydässä

Ruskan värinen neilikkakimppu

Ruskan värinen neilikkakimppu

1 v synttärit on täällä, tervetuloa!

1 v synttärit on täällä, tervetuloa!

Vieraat

Olimme kutsuneet 20 vierasta ja siihen päälle tietysti mummo, ukki, Noelin isä ja minä. Yhdeksän vierasta oli estynyt tulemaan, joten vieras määrä jäi varsin maltilliseksi. Tulin siihen tulokseen, jos kaikki kutsutut olisivat tulleet, olisi porrastus aikataulun osalta ollut siltikin järkevää, vaikka juhlat on jo muutenkin jaettu kahteen eri osaan. Vieraista kaikki muut olivat sukulaisia, paitsi erittäin hyvä ja rakas ystäväni tyttärensä kanssa.

1 v synttärit on pian alkamassa

1 v synttärit on pian alkamassa

Tarjoilut

Ensinnäkin halusin, että me emme tarjoile kahveja ja teetä mistään ”hienoista kupeista”, vaan ehdottomasti muumimukit käyttöön ja esille! Ja minun maailmassani ne ovat hienot ja ihana <3 Servetteihin sen sijaan olisi kaivannut leijonateemaa, mutta en löytänyt sellaisia, joten kaikki muut viidakon eläimet leijonan kanssa olivat tervetulleita pöytään. Valkoiset lautaset oli vuokrattu mummon työpaikalta ja pöytäliina lainattu naapurista tädiltäni. Pöydän kruunu oli tietysti leijonateemainen täytekakku, jossa oli Noelin lempparit, eli mustikka ja banaani täytteenä. Kakku oli taivaallisen hyvää, ei yhtään liian makeaa, ja tietysti synttärisankarikin sai sitä syödäkseen. En ole koskaan ymmärtänyt sitä, että lapselle ei anneta omissa 1 v juhlissa täytekakkua. Mutta se siitä. Lisäksi makeana oli leipomani tiikerikakku ja Noelin kummin tekemät wilhelmiinan keksit. Suolaisella puolella oli tekemäni feta-pinaatti-sipuli- ja kinkku-ananas-sinihomejuustopiirakat, mummon paistamat ja tekemät coctailpiirakat munavoilla, sekä niin ikään pastasalaatti hänen käsistään. Olohuoneen pöydässä oli sipsejä ja irtokarkkeja. Kaikki tarjottavat olivat gluteenittomia ja laktoosittomia.

Muumimukit toimii täydellisesti lastenkutsuilla aikuiseenkin makuun

Muumimukit toimii täydellisesti lastenkutsuilla aikuiseenkin makuun

Leijona kavereineen löytyi serveteistä

Leijona kavereineen löytyi serveteistä

1 v synttäritarjoilut

1 v synttäritarjoilut

Synttärikakku leijonateemalla

Synttärikakku leijonateemalla

Kakussa oli mustikka-banaani täyte

Kakussa oli mustikka-banaani täyte

Leijona oli tehty söpöksi pienen pojan synttäreihin

Leijona oli tehty söpöksi pienen pojan synttäreihin

Kakku oli todella hyvää

Kakku oli todella hyvää

Leijona ja muut koristeet oli upeasti tehty

Leijona ja muut koristeet oli upeasti tehty

Lahjat

Lahjojen ostaminen on aina vaikeaa. Minusta on kiva, että vieraat ovat ihana suoraan kysyneet, mitä voisi lahjaksi hommata. Tosin se ei ole ollut minulle helppoa, sillä meillä ei ollut synttäreiden kynnyksellä järin suuria tarpeita. Onnistuin kuitenkin löytämään aukkoja, ja vastasin viesteihin seuraavia:

 • Iltasatukirja
 • Softshell haalari
 • Kirja, jota Noel voi lukea itse
 • Ääntä pitävä lelu
 • Leikkiruokia keittiöleikkeihin

En esittele Noelin saamia lahjoja nyt. Teen niistä myöhemmin ihan oman postauksen, joka toimii myös vinkkilistana, sillä aina on jollain edessä ihanat 1 v synttärit.

Noel oli ihmeissään, kun lauloimme hänelle "Paljon onnea vaan", ja kynttilääkin olisi ollut kivempi koskea, kun puhaltaa

Noel oli ihmeissään, kun lauloimme hänelle ”Paljon onnea vaan”, ja kynttilääkin olisi ollut kivempi koskea, kun puhaltaa

Kiitos kaikille osallistujille! Teitte Noelin päivästä ihanan  ja ikimuistoiset  1 v synttärit! 

<3. Jennyfer

Lue myös vuoden takainen Synnytys

P.S. Seuraa elämämme Instagramissa jennyfer_blogi. Joka päivän päätteeksi kooste päivän tapahtumista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *