Hae
Jennyfer

Asuntomessut osa 2: lastenhuoneet sisustuskohteena

Asuntomessut osa 1: yleiskatsaus -postaus löytyy halutessa täältä, mutta tällä kertaa katsotaan, minkälaisia fiiliksiä lastenhuoneet minussa herättivät. Niiden sisustus on sillä tavalla ajankohtainen, että haaveilen Noelin saavan oman huoneen ensivuoden alkupuoliskolla samalla, kun haaveilen uudesta kodista muutenkin. Jos Noelilla olisi jo nyt oma huone, en silti siirtäisi häntä sinne nukkumaan ainakaan niin pitkään aikaan, kun yksi yösyöttö on jatkuakseen. Sen sijaan sisustaisin pienen pojan huonetta mieluusti muuten, vaikka leikitkin saa jatkua olohuoneessa niin pitkään, kun Noel itse haluaa. Oma huone tulee kaikesta huolimatta ennen pitkää ajankohtaiseksi, ja lähdinkin messuilemaan pääosin katse lastenhuoneissa.

Trendisänkyjä lastenhuoneet pullollaan Tuusulan asuntomessuilla 2020

Lapsen huone trendisängyllä Tuusulan asuntomessuilla 2020

Lastenhuoneet messuilla

Kokonaisuutena olen tosi pettynyt messujen lastenhuoneiden sisustustarjontaan. Käytännössä voisi sanoa, ettei niihin oltu panostettu, tai niitä ei oltu stailattu muutamaa poikkeusta lukuunottamatta lainkaan. Mielestäni sen on hämmästyttävää, sillä muita merkkejä näkyi kyllä, että lapsia monessakin kohteessa tulee asumaan. Messuilla näkyi vierailijoina myös paljon pienten lasten vanhempia rattaineen ja kantoreppuineen. Lisäksi huoneita oli jonkun verran sisustettu nuorille, mutta teini-ikä on minun elämässäni vielä onneksi kaukana, joten ahmin vähäisiä ideoita alle kouluikäisten huoneista. Tylsäksi ja persoonattomaksi silmäilyn teki sängyt, sillä lähes poikkeuksetta pinnasänkyjä myöten ne kuvastivat jonkinlaista taloa. Ymmärrän, että se on ajan henki ja trendi, mutta tämän kaltaisilla messuilla odottaisin näkeväni myös niitä seuraavia buumeja, juttuja ja vaikutteita.

Talon mallinen sänky on tämän hetken trendi lastenhuoneissa

Talon mallinen sänky on tämän hetken trendi lastenhuoneissa

Itse pidän matalista sängyistä ja nämä lattiantasossa olevat lastensängyt ovatkin kovin söpöt

Itse pidän matalista sängyistä ja nämä lattiantasossa olevat lastensängyt ovatkin kovin söpöt

Lastenhuoneet olivat pinnasänkyä myöten sisustettu talosängyillä. Pinnasängyssä ja valaisimessa näkyy tämän hetken trendi

Pinnasängyssä ja valaisimessa näkyy tämän hetken trendi

Viidakon tunnelmaa

Yksi pienen lapsen huone sai iloiseksi ja hymyilemään. Siellä oli leikkisä viidakkomainen tunnelma. Itse en suosisi kuitenkaan niin umpinaista sänkyä, vaikka se muihin messujen lastenhuoneisiin nähden huomiota herättävän persoonallinen olikin. En ole aiemmin osannut ajatella lastenhuoneeseen mitään erityistä teemaa, mutta viidakko voisi apinoineen ja leijonineen olla Noelille hyvinkin mieluinen. Köysi katosta roikkumaan kiipeilyä varten, huoneen nurkkaan vaikka Jukkapalmu, sekä verhojen kuosiksi vihreitä lehtiä. Mikä ettei!

Muut lastenhuoneet eivät tehneet näin suurta vaikutusta. Viidakkoteemainen lapsen huone

Viidakkoteemainen lapsen huone

Söpöyksiä

Seuraavat lastenhuoneet eivät vihättäneet minua kokonaisuutena, mutta niissä oli paljon söpöjä ja viehättäviä yksityiskohtia:

Viehättäviä yksityiskohtia kauniin hirsiseinän lisäksi ovat sänky, matto ja rottinkituoli

Viehättäviä yksityiskohtia kauniin hirsiseinän lisäksi ovat sänky, matto ja rottinkituoli

Lattiaan asti oleva ikkuna tuo valoa ja avaruutta pieneen huoneeseen, sekä lipaston nahkaivetimet ovat veikeät

Lattiaan asti oleva ikkuna tuo valoa ja avaruutta pieneen huoneeseen, sekä lipaston nahkaivetimet ovat veikeät

Lakanat ja lammaskeinu ovat suloiset, mutta matto epäkäytännöllinen leikki-ikäisen huoneessa

Lakanat ja lammaskeinu ovat suloiset, mutta matto epäkäytännöllinen leikki-ikäisen huoneessa

Kaikki lastenhuoneet eivät olleet sisustettu käytännöllisiksi. Leikki-ikäisen huoneeseen sopii neutraalin värinen matto, koska lelut ovast usein hyvin värikkäitä ja kirjavia. Pidän kovasti tästä raidallisesta matosta myös sen matalanukkaisuuden vuoksi

Leikki-ikäisen huoneeseen sopii neutraalin värinen matto, koska lelut ovast usein hyvin värikkäitä ja kirjavia. Pidän kovasti tästä raidallisesta matosta myös sen matalanukkaisuuden vuoksi

Mieleenpainuvinta

Lähtemättömän vaikutuksen minuun teki pienet puiset hirvituolit. Sellaiset ovat haavelistalla puhelimeni muistiossa Noelin huoneen osalta. Ehkä lähdenkin ideoimaan huoneen teemaksi viidakon sijasta perinteistä suomalaista metsää, sillä itse rakastan Suomen luontoa ja viittaahan Noelin kolmas nimi Tapiokin metsään ja metsän kuninkaaseen.

Puinen hirviteemainen kaluste on erittiän söpö ja ilahduttava

Puinen hirviteemainen kaluste on erittiän söpö ja ilahduttava

Näen jo silmissäni tämän setin Noelin tulevassa huoneessa, vaikka huoneesta ei ole vielä tietoakaan

Näen jo silmissäni tämän setin Noelin tulevassa huoneessa, vaikka huoneesta ei ole vielä tietoakaan

*Lippu Asuntomessuille saatu

Seuraa myös Instagramissa jennyfer_blogi

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *