Hae
Jennyfer

Kasvitreffit Sundströmin puutarhalla

Liityin taannoin Huonekasviseuran jäseneksi. Heti ensimetreillä otin osaa kimppatilaukseen, jossa kasveja tilattiin ulkomailta, saksalaisesta kaktuksiin ja muihin mehikasveihin erikoistuneesta verkkokaupasta. Sillä aikaa kun odottelen kasvejani saapuvaksi Suomeen, on kiva pitää harrastusta yllä muilla keinoilla. Niinpä osallistuin elämäni ensimmäisille kasvitreffeille, sillä ne sattuivat olemaan sopivan matkan päässä ja sopivaan ajankohtaan Karkkilassa. Treffit pidettiin Sundströmin puutarhalla, joka osaltaan lisäsi kiinnostusta tapahtumaan osallistumiselle.

Kalliotyräkki, kruunutyräkki ja ihmepensas

Kasvitreffit Sundströmin puutarhalla

Mitkä kasvitreffit?

Olin jonkun verran lukenut netistä etukäteen, mitä kasvitreffeillä tapahtuu, mutta kyselin lisäksi tarkennusta seuran whats app ryhmästä. Jokainen osallistuja vie pistokkaan, kasvin, kasveihin liittyviä tarvikkeita tai kirjallisuutta mukanaan ja voi ottaa niitä itselleen lähtiessään. Kyseessä on siis kasveihin liittyvää vaihtokauppaa, jossa ei käytetä rahaa. Se tekee tapahtumasta kiehtovan, mutta myös yllätyksellisen, sillä koskaan ei voi tietää, mitä muut ovat paikalle tuoneet. 

Värinokkosen pistokas

Minulla oli saattumoisin juurtumassa kaksi kappaletta värinokkosen pistokkaita, joista toisen päätin viedä mennessäni. Treffejä edeltäneen viikon mökillä oloni aikana juuret olivatkin ottaneet valtavan kasvuspurtin vesilasissa. Käärin juuret märän talouspaperin sisälle ja ympärille teippasin pienen pakastepussin. Itse pistokkaaseen kiinnitin juuttinarulla lapun, johon olin tulostanut sen nimen.
Värinokkonen

Värinokkonen

Värinokkonen

Värinokkonen

Sundströmin puutarha

Perille saavuttuani en ensin huomannut, että opasteet Huonekasviseuran treffeille johdatti puutarhan perälle. Olin tosin paikallakin hieman ennen aloitusaikaa. Niinpä pyöriskelin ympäriinsä, katselin ja tutkin kasveja sekä paikkaa muutenkin.  
Sundströmin puutarha
Sundströmin puutarha

Sundströmin puutarha

Sundströmin puutarha

Sundströmin puutarha

Sundströmin puutarhalla on kasvien lisäksi fiftarihenkinen mekko- ja sisustusmyymälä sekä retrohenkinen kahvila. Vaikka fiftari jutut näyttäviä onkin, niin ne eivät ole minun juttuni, joten mekot saivat jäädä sikseen. Retrokahvila sen sijaan oli tosi kiva lisä puutarhalla. Nautin siellä teen ja kääretortun palasta tehdyn marjaleivoksen sen jälkeen, kun olin tehnyt itseni onnelliseksi ostamalla Huonekasviseuran alennuksilla kruunu- ja kalliotyräkin. Miten upeita ne onkaan! Lisäksi kierrellessäni minulle selvisi, että minulle jo hyvän aikaa sitten värinokkosen pistokkaana tullut kasvi ei olekaan värinokkonen, vaan samettilehti. Oppia ikä kaikki.

Sundströmin puutarha

Sundströmin puutarha

Sundströmin puutarha

Sundströmin puutarha

Sundströmin puutarha

Vielä treffeille

Kahvilasta suuntasin vielä kasvitreffipisteelle, sillä olin vain käynyt jättämässä sinne oman pistokkaani. Nyt jengiä oli muutama lisää, mutta muuten treffit vaikuttivat kovin hiljaisilta. Koska nämä olivat ensimmäiset treffin, en yhtään tiedä, paljonko niissä on tapana käydä porukkaa. Odotukseni selvästi kuitenkin oli se, että enemmän. Terffeiltä nappasin mukaani vielä yhden tyräkkikasvin, Ihmepensaan pistokkaan. Kun seuraavana päivänä katselin sitä kotona, se ei kuitenkaan sillä tavalla puhutellut minua, että olisin istuttanut sen itselleni kasvamaan. Jostain syystä se muistutti minua Noelin kummitädistä. Laitoin hänelle viestiä, että kiinnostaisiko Ihmepensaan kasvatus ja hän vastasi että ehdottomasti. 
Peikonlehti -koriste
Kaikenkaikkiaan puutarhasta ja treffeistä jäi hyvä mieli, jonne on kiva palata uudestaan. Itse sain himoitsemiani tyräkkejä ja vielä ilahdutettua Noelin kummitätiäkin Ihmepensaalla. 
<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *