Hae
Jennyfer

Haltialan kotieläintila – Ihana perinnepaikka

To do… listallani on ollut jo pitkään ennen Noelia Haltialan kotieläintilalla käynti, mutta mistä syystä lie, en ole siellä koskaan päätynyt käymään. Toisaalta uskon siihen, että kaikelle on aikansa ja paikkansa. Lapsen kanssa Haltiala on tietysti perinteisine eläimineen nähtävyys ja antaa hyvin paljon enemmän, kuin itsenäiselle lähes nelikymppiselle naiselle. 

Haltialan kotieläintilalla
Haltialan kotieläintilalla

Maatilaeläimet suosiossa

10 kk ikäinen Noel on ollut hyvin pitkään kiinnostunut eläimistä ja ne ensimmäiset kiinnostuksen kohteet olivat nimenomaan maatilaeläimet. Meillä oli jossain muutamia kuvia niistä ja aloin matkimaan niiden ääniä. Noelista se oli tietysti (tai onneksi) kivaa ja hauskaa. Pian kaivattiin lisää kuvia, sillä ei ollut kovinkaan mielekästä tuottaa eläimellistä ääntä ilman, että lapseni näki, miltä se eläin näyttää. Mummo ja ukki ostivat oivallisen kirjan, josta löytyi maatilaeläinten kuvien lisäksi niiden äänet aidompana, mitä äitinä osasin tuottaa. Tämä kirja on ollut niin suosittu, että on jo rikkouduttuaan joutunut telakalle. Noelilla on myös Schleichin lehmä ja hevonen, joilla ei nyt varsinaisesti vielä leikitä, mutta niiden avulla on myös opeteltu, miltä eläimet näyttävät ja miten ne ääntelevät. Äänistä lehmän muuuuuuu on ollut selvästi muita suositumpi. Sen onneksemme ja iloksemme kuulimme myös Haltialassa ihan aidolta lehmältä. 
Haltialan kotieläinpiha

Haltialan kotieläinpiha

Monta perinteistä eläintä

Poni, jolla lapset saivat Haltialassa ratsastaa, kiinnitti eniten Noelin huomion johtuen ehkä siitä, että se pyöri siinä ympärillä yhtenään muiden eläinten ollessa verkkojen tai aitauksien takana. Iloa riitti silti niistäkin. Kaikkiaan näimme seuraavat eläimet: 
  • possuja
  • kukkoja
  • vuohia
  • lehmiä
  • lampaita
  • hevosia
  • sekä muiden vierailijoiden koiria, jotka niin ikään kaupungissakin kiinnittävät kovasti Noelin huomion
Possu Haltialan kotieläintilalla

Kukko Haltialan kotieläintilalla

Kukko Haltialan kotieläintilalla

Vuohet Haltialan kotieläintilalla

Lehmä Haltialan kotieläintilalla

Lehmä Haltialan kotieläintilalla

Lampaat Haltialan kotieläintilalla

Hevonen Haltialan kotieläintilalla

Ensi kesänä uudestaan uusin kujein

Uskon, että palaamme Haltialaan joka kesä uudestaan niin pitkään, kuin Noelia suinkin kiinnostaa. Paikka on helposti saavutettavissa eikä sinne tarvitse varata edes puolta päivää aikaa. Korkeasaareen verrattuna, jossa kävimme myös hiljattain, eläimet näkee varmasti, eikä maksa mitään. Tietysti ajankäyttö riippuu siitä, kuinka paljon eläimiä ihmettelee, leikkipaikalla leikkii ja ruokaileeko. Käyntimme oli tänä kesänä suhteellisen nopea, sillä Noel ei vielä osaa kiinnostua pidemmäksi aikaa asioista, vaikka kaikki eläimet kauempana olevia lampaita lukuun ottamatta huomioikin. Me myös keinuimme ja kävimme tietysti kahvilassa teellä sekä korvapuustilla. Noel toki omilla naksuilla. Ensi kesänä aiotaan hypätä ponin selkään ja valloittaa leikkipaikka laajemminkin. Itse haluan testata ravintola Wanhan Pehtoorin ruokalistan hampurilaisen osalta. Ihanaa, että tällaisia perinteisiä paikkoja on vielä olemassa. 
Keinumassa Haltialan kotieläintilalla

Teellä ja korvapuustilla Haltialan kotieläintilalla
<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *