Hae
Jennyfer

Seitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossa

Vein Noelin tiistaina Helsingissä Päivälehden museoon, jossa on tunnelmallinen ja ihastuttava näyttely Mauri Kunnaksen tyyliin Seitsemästä koiraveljeksestä. Näyttely oli sopiva vierailukohde 9 kk ikäisen vauvan kanssa, joka sai ryömiä, kontata, kiivetä, tutkia ja koskea tilassa siinä, missä myös vahnhemmille lapsille riittää aktiviteettjä. Minun aikuista silmää hivelöi Jukolan talon entisajan tunnelma ja tietysti itse Kunnaksen kirjoistakin tuttu kuvitus. 

Seitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossa

Näyttelysuosikki

Kun Noel pääsi portista sisälle, heti ensimmäisenä hän riisui uskollisena sukkia inhoavalle tyylilleen ne pois jalasta, ja sitten lähti. Noel on huomiota herättävän nopea ryömimään ja tyyli on kuin suoraan armeijan harjoituksista. Ensimmäisen hän löysi Jukolan talossa pikkuisen jakkaran, jonka kanssa jaksoi telmiä ja ihmetellä. Heti seuraavana huomion kiinnitti pöydällä ollut pärekori, joka olikin koko näyttelyn paras juttu! Eräs nainen vinkkasikin, että sellaisia myydään yhä, että minun ehkä pitäisi ostaa lapselleni moinen. Olin varma, kun lähettäisin pärekorikuvia mummoukkilaan, sieltä kommentoitaisiin, että hommaavat pojalle oman korin, ja niin siinä kävi. Eipä siinä, kelpaa minullekin, sillä olemme vailla kivaa puulaatikkoa, koria tms. johon laittaa Noelin kirjoja. Pärekori sopii siihen ja sisustukseen mitä mainioimmin ja korilla on näin ollen ihan oikea ihana tarinakin. 
Seitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossa
Seitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossaSeitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossaSeitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossaSeitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossa
Seitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossaSeitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossaSeitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossa

Rajoitukset

Näyttelyssä oli huomioitu korona asiallisella tavalla. Meidän aikana tilassa ei iltapäivällä ollut niinkään paljon ihmisiä, mitä sinne oltaisi kerralla päästetty. 
Seitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossa
Seitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossa
Seitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossa
Seitsemän koiraveljestä -näyttely Päivälehden museossa

Mahtava kaveri

Minusta on niin ihanaa ja mahtavaa, että Noel on kasvanut ja kehittynyt lapseksi, jonka kanssa voi jo oikeesti puuhata kaikenlaista kivaa yhdessä. Käynnit näyttelyissä ja museoissa saa ihan uusia ulottuvuuksia, kun hän on todella kiinnostunut ympäristöstään. Äidin rakas. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *