Hae
Jennyferin kotona

Raparperipiirakka taivaasta

Ei kun Maisemakahvilasta. No kuitenkin. Jotain niin järjettömän hyvää ettei ainakaan heti tuoreeltaan lämpöisenä voinut jättää yhteen palaan. Aikamoista yöpalaa, sillä otin piirakan uunista vasta 22:15 ja siihen pienet jäähtymiset päälle. Jestas, miten hyvää. 

Maisemakahvilan raparperipiirakka

Elämäni ensimmäinen

Tämä oli elämäni ensimmäinen raparperipiirakka. Äitini on leiponut sitä aina kesäisin, ja tehnyt siitä myös keittoa minunkin tarpeisiin, joten en tiedä, onko se syy vai seuraus, etten ole aikaisemmin tarttunut itse koko raparperiin.
Raparperipiirakan valmistus

Miten tähän päädyttiin

Meidän kotinurkilla oli taannoin yhden palstapuutarhan raparperiteemainen kahviltatapahtuma, jossa oli myynnissä erilaisia raparperista valmistettuja tuotteita, sekä tietysti itse raparperia. Innostuin ostamaan nipun ja päätin heti, että leivon siitä elämäni ensimmäisen raparperipiirakan. Koska minulla ei ollut minkäänlaista reseptiä, miten lähteä sitä valmistamaan, jouduin turvautumaan googleen. Maisemakahvilan raparperipiirakan nimellä kulkeva resepti teki minuun vaikutuksen, sillä se näytti samalta, mitä olin kahvilatapahtumassa syönyt. Se sisälsi raparperin lisäksi jotain tosi hyvää valkoista, joka osoittautui maitorahkapohjaiseksi täytteeksi, nam! Lisäksi reseptiin tuli piimää ja minun kokemuksella kaikki makeat leivonnaiset, jotka sisältävät piimää, ovat aivan super hyviä. 
Raparperipiirakka taivaasta

Resepti

Jaan nyt teille tämän taivaallisen raparperipiiakan reseptin, jonka minun käyttämä versio löytyy täältä. Aion kokeilla tällä ohjeella syksyn tullen omenapiirakkaa. Ehkä maustan sitä ripauksella kanelia. 

Maisemakahvilan raparperipiiakka

Muruseos: 
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
Pohja: 
2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 muna
Täyte: 
1 l raparpereja
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle: 
1/3 muruseoksesta
Valmistus: 
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi. 
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja muna. Levitä seos leivinpaperilla peitetyn uunipellin päälle. 
3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra pilkottuja raparperejä. 
4. Sekoita rahka, munat, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos raparperipiirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista 175 asteessa 45 minuuttia. 
Maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin
<3.Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *