Hae
Jennyferin kotona

Näin vähän käytän kosmetiikkaa

Jos ajattelen elämäni aikana kohtaamiani naisia, tuttuja ja ohikulkijoita, sekä heidän kosmetiikan käyttöä, mikä näkyy ulkoisesti, voisin verrata itse olleeni ehkä jonkinlainen semikäyttäjä. En siis mikään suurkuluttaja, vaikka meikit ovat kuuluneet elämääni yläasteelta lähtien. Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä minimalistisemmaksi kosmetiikkatuotteeni ovat käyneet. Meikkaaminen on alkanut tuntumaan turhalta ja jopa vastenmieliseltä. Olen joskus kokeillut kynsilakkaa ja huulipunaa, mutta se siitä. Ajatuskin siitä, että naamalla olisi kerros jotain pakkelia, tuntuu kauhealta, vaikka meikkivoiteita tuubin jos toisen olen elämäni aikana kuluttanut minäkin. Siitä tosin on jo vuosia aikaa, kun ne ovat jääneet repertuaaristani pois. Minimalistinen on myös pesuaine valikoimani, joka koostuu vain yhdestä tuotteesta.

Täydessä tällingissä
Täydessä tällingissä

Meikit

Menneinä vuosina, etenkin joskus kaks- kolmekymppisenä olen käyttänyt aamuisin eniten aikaa itseni ehostamiseen. Ihan tavallisena työpäivänä oli se meikkivoide, puuteri, poskipuna, huulikiilto, eyeliner, ripsiväri sekä kulmaväri. Kun lähdin rimpsalle, lisäsin joukkoon vielä kajaalin ja luomivärin. Vuosien mittaan arjesta on poistunut meikkivoide, eyeliner sekä kulmaväri, joita meikkivoidetta lukuunottamatta käytin enää vain juhliessa. Sellaisia juhlia, joihin halusin meikein panostaa enemmän, oli vuodessa kuitenkin niin vähän, että ne meikit ehti välissä aina vanheta ja kuivua. Kuitenkaan kun mistään ilmaisista tuotteista ei ole kyse, vaikka itse en mitään kalliita merkkejä ole koskaan naamalleni käyttänytkään, oli suorastaan turhuutta ostaa uusi eyeliner aina uutta yhden illan juhlaa varten. Sittemmin käytin enää puuterin, poskipunan, ripsivärin ja huulikiillon lisäksi perinteistä mustaa kajaalia korostamaan silmiä. Mutta joku, ehkä käyttämättömyysongelma senkin kanssa tuli, sillä teroitettaessa se väriosa aina vaan katkesi ja katkesi. Jäljelle on näin ollen jäänyt vain puuteri, poskipuna, ripsiväri ja huulikiilto. Eikä mitään että vain, sillä vauvan kanssa kotona ollessa ja etenkin korona-aikaan, kun missään ei lenkkipolkuja kummemmin juuri liikukaan, ei tule juuri meikatuksikaan. Mutta sen pari kertaa viimeisen kolmen kuukauden aikana olen levitellyt naamalleni koko meikkiarsenaalini: puuteri, poskipuna, ripsiväri ja huulikiilto, niin miten onkaan kuulkaa tällätyn näköinen. Aika ja ikä näyttää, mutta nyt ainakin tuntuu, että tämä määrä meikkejä on minulle juuri sopiva ja tuo mukavasti huoliteltua ilmettä. Veikkaan silti, että jos joku tuosta seuraavaksi putoaa pois kyydistä, niin se on ripsiväri.

Kaikki meikkini: poskipuna, puuteri, ripsiväri, huulikiilto
Kaikki meikkini: poskipuna, puuteri, ripsiväri, huulikiilto

Pesuaine

Kyllä, yksikössä. Kuten jo mainitsinkin, minulla on peseytymiseen vain yksi tuote: palasaippua. Pesen sillä niin vartalon, kasvot kuin hiuksetkin. Välissä, kun annoin hiusteni hieman kasvaa, tarvitsin mm. hoitoainetta, mutta siili ei sellaisia kaipaa. Olen käyttänyt jo muutaman vuoden pelkästään palasaippuaa peseytymisessä, enkä vaihtaisi sitä mihinkään. Ihoni on aivan vauvasta asti ollut atooppinen ja oireilee edelleen nelikymppisenä milloin mistäkin: päänahka, korvat, suun ympärys, jalat, kädet… Luonnonmukaisella palasaippualla, jossa ei ole mitään ylimääräistä tai keinotekoista, olen saanut pidettyä ihoni kaikkialta todella hyvässä kunnossa. Palasaippua on lisäksi todella ekologinen zero waste valinta, sillä siitä ei jää juuri mitään hävitettävää. Eikä luontokaan ole pahoillaan, kun sinne laskee takaisin vain sen omia ainesosia. Ja miettikääpä reissuun tai uimaan lähtöä. Kassi on tuhannesti kevyempi, kun mukana ei tarvitse kantaa mitään purkkiarsenaalia.

Minun ylellinen pesuaineeni
Minun ylellinen pesuaineeni

Rasvat

Ilman rasvoja en kuivan ihoni kanssa pärjää ollenkaan. Pahoista iho-ongelmista kärsineenä olen vanhemmiten siinä onnellisessa asemassa, että en ole enää pitkään aikaan tarvinnut mitään apteekin erityisrasvoja. Kasvot, sääret ja jalkapohjat rasvaan aina iltaisin suihkun jälkeen ja muun kropan tarpeen mukaan. Lisäksi levitän ahkerasti kuivempiin kohtiin Lemminkäisen äidin terva-pihka salvaa, joka on hetkessä parantanut pahojakin kohtia, joihin mm. kortisonivoiteet, joita haluan vältellä muutenkin, eivät ole tehonneet. Huulia rasvaan päivittäin, kesät talvet. Nyt kun käteni ovat olleet todella hyvässä kunnossa, sillä tuttipullojen tiskaaminen on Noelin iän ja kiinteiden myötä jäänyt huomattavasti vähemmälle (ongelmasta voit lukea täältä), eikä jatkuva saippualla peseminen ja käsidesinkään käyttö ole saanut niitä hajalle, minulla on tuollainen aivan tavallinen käsirasva, jota en tarvitse edes päivittäin.

Kaikki rasvani, jotka tämä hetistä ja kuvassakin olevaa käsirasvaa lukuunottamatta ovat olleet vuosia lemppareitani
Kaikki rasvani, jotka tämä hetistä ja kuvassakin olevaa käsirasvaa lukuunottamatta ovat olleet vuosia lemppareitani

Tuoksu

Olen tuoksujen kanssa sillä tavalla vähän myöhäisheränneinen, että innostuin niistä joskus kolmekymppisenä. Niihin aikoihin sain myös astman, joten jouduin lopettamaan niiden käytön ennen kuin kunnolla aloitinkaan. Sittemmin astmani tuntuu kadonneen ja uskoisin tupakanpolton lopettamisella olleen sen osalta ainut vaikuttava merkitys. Varovasti aloin innostumaan tuoksuista uudestaan, mutta Noelin synnyttyä en halunnut käyttää sellaisia ollenkaan. Nyt kun 9 kk ikäinen Noel ei sillä tavalla enää nuohoa kaulaani vasten, vaikka sylissä ihanasti viihtyykin, olen paristi viime aikoina pikkusen suihkauttanut kaulalleni lempituoksuani. Ai että miten ihanalta se on tuoksunutkaan. Tuoksun kanssa tulee heti jotenkin ryhdikkäämpi ja freesimpi olo, paljon enemmän, kun minkään meikin.

Minun tuoksuni: Jean Paul Gaultier, Scandal by Night

Hoidot

Rakastan tehdä jalka- ja kasvohoitoja! Miten ihanaa on sytyttää kynttilät palamaan, laittaa jotain ihanaa musiikkia, kuppi kuumaa teetä tai lasillinen punaviiniä, ehkä joku hyvä lehti, kirja, blogit tai Pinterest.. Ja se tunne, kun kilo kuraa lähtisi iholta pois. Pehmeää, kosteaa ja hyvin voivaa. Jostain syystä olen laiminlyönyt nämä rakastamani hoitorutiinit täysin Noelin synnyttyä. Yksi syy on se, että tehdäkseen tuollaiset hoidot ja rentoutumisen, joka on iso osa sitä hoitoa, tarvitaan aika ja paikka, että sitä ei ole vauvan käytettävissä ollenkaan. Niinä hetkinä kaipaan olla myös täysin yksin. Mennä omaan maailmaan ja tulla sieltä ajallaan. Nykyisessä elämäntilanteessa sellaisia hetkiä, että olen täysin yksin kotona, kun en ole nukkunut, on ollut puolessa vuodessa kaksi tunnin mittaista pätkää. Käytin nekin hetket siivoamiseen. Mutta nyt, vähintäänkin jalat on laitettava priimaan kesäkuntoon, olin yksin kotona tai en. Yksi syy on se, että olen aikeissa tehdä postauksen kesäkengistäni, eikä se onnistu ilman perusteellista jalkahoitoa siitä samasta syystä, kuin talven kuivattamien jalkojen esittely julkisesti muutenkaan. Jalkahoidon aikana voi helposti pitää naamion kasvoilla, joten siinä saa kyllä lyötyä kivasti kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Jalkahoitotuotteet hieman vaihtelevat, mutta ne koostuvat aina jalkakylpyaineesta, kuorinnasa ja rasvasta. Kasvonaamio, jota rakastin vuosia ja vuosia, on harmikseni poistunut myynnistä, ja sen osalta on sen uuden täydellisen yksilön löytäminen vielä käynnissä.

Jalka- ja kasvohoidot ovat niin ihanaa luksusta ja kotona tehtynä erityisen rentouttavaa
Jalka- ja kasvohoidot ovat niin ihanaa luksusta ja kotona tehtynä erityisen rentouttavaa

Siinä kaikki. Mitään muuta meikkiä, purkkia tai purnukkaa minulla ei ole. Kuvissa ja jutussa esiintyvät tuotteet on ostettu itse. 

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *