Hae
Jennyfer

Sisustustyynyliinat vauvan käden- ja jalan jäljellä

Nyt, kun kaikki asianomaiset ovat saaneet lahjansa, voin kertoa myös täällä, mitä me teimme äitienpäivälahjoiksi niin minulle, mummolle kuin mummillekin. Koska äitienpäivä oli meille kolmelle naiselle Noelin osalta ensimmäinen, halusin siitä muistoksi kaikille jotain speciaalia, ja täyttihän Noelkin juuri silloin kahdeksan kuukautta.

Noel 8 kk käden ja jalan jäljet äitienpäivälahjoiksi tehdyissä sisustustyynyliinoissa
Noel 8 kk käden ja jalan jäljet äitienpäivälahjoiksi tehdyissä sisustustyynyliinoissa

Kädet ja jalat

Minulla oli ollut jo pitkään mielessä, että teemme äitienpäivälahjoiksi sisustustyynyliinat, joihin painamme kangasvärillä Noelin käden jäljet. Koska halusin tietysti tehdä tällaisen lahjan ja muiston myös itselleni, oli selvää, että jalat ikuistettaisiin myöskin. Olivathan ne ensimmäiset, mitä ikinä koskaan pojastani näinkään, ja rakastuin niihin jalkapohjiin välittömästi. Mutta mitäpä niitä pihtaamaan, isoäidit ansaitsivat jalan jäljet myöskin. Lisäksi ensimmäisenä isänpäivänä, Noelin ollessa noin parikuinen, ikuistettiin lahjoihin niinikään hänen jalanjälkensä, mutta tauluina (voit katsoa ne täältä). Ja niin me käynnistimme sekä käsien että jalkojen painatustehtaan.

Tyynyliina on 100% pellavaa
Tyynyliina on 100% pellavaa 
Noel 8 kk jalan jäljet
Noel 8 kk jalan jäljet

Ei hommia kipeenä

Painohommat kuitenkin hieman viivästyivät siitä, että nämä lahjat olisivat ehtineet kaikille asianosaisille äitienpäiväksi, sillä meillä oli siinä viikon mittaan melkoista pyöritystä päällä. Ensin Noelilla oli punotusta korvassa, eikä ruoka oikein maistunut. Korvaa lääkittiin Panadolilla, mutta lopulta hän lakkasi syömästä kokonaan ja suostui juomaan vain maitoa. Lisäksi Noel oli todella väsynyt ja nukkui pitkiä, jopa ylimääräisiä päiväunia. Menimme uudestaan lääkäriin. Korva oli onneksi jo kunnossa, mutta virus oli siirtynyt kurkkuun, ja tällä kertaa nielu oli tulehtunut. Ihme, ettei ruoka maistunut. Ei ehditty lopettaa nielun Panadolkuuria, kun päälle puhkesi vielä kolmas hammas, joten ihan ensimmäisenä ei ollut äitienpäivän painantatyöt mielessä. Mummo ja mummi ovat olleet lahjoistaan liikuttuneita, joten ehdottomasti parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

Urakka vaati pari silityskertaa
Urakka vaati pari silityskertaa

Noel 8 kk käden jäljet
Noel 8 kk käden jäljet

Näin ne teimme

Kaksin emme Noelin kanssa olisi mitenkään näistä painatuksista selvinneet, joten hänen isä oli apunamme. Hän piti Nolia sylissä, minä suojasin, maalasin ja painoin vuoroin käsiä ja jalkoja. Onnistuimme täydellisesti ja teokset ovat juuri 8 kk ikäisen taiteilijan näköiset, jolle ei voi sanoa, että se käsi pitäisi just nyt ottaa pois nyrkistä, kun tehdään siitä jälki. Jalat olivat siihen nähden paljon helpommat työstää. Tyynyliinat ovat 100% pellavaa ja pesin sekä silitin ne ennen painantaa. Käytimme valkoista kangasväriä, joka painamisen jälkeen vielä silitettiin kiinni viiden minuutin ajan leivinpaperin läpi. Näin se kestää mm. pesun 40 asteessa. Ennen kangasvärin levittämistä Noelin käsiin ja jalkoihin suojasin ne hyvin Neutrogenan Norwegian käsirasvalla. Väri lähti hyvin pois ihosta ihan veden alla huuhtelemalla, eikä aiheuttanut ihoon minkäänlaisia reaktioita. Noel tykkäsi askartelupuuhista silminnähden paljon. Häntä hymyilytti kovasti, kun levitin siveltimellä väriä etenkin jalkapohjiin. Ehkä se hieman kutitti. Lisäksi hän oli erittäin innoissaan, kun aina painamisen jälkeen häntä kehuttiin ja näytin, mitä ihanaa ja suloista saimmekaan aikaan.

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *