Hae
Jennyfer

Kirja: Hygge – Hyvän elämän kirja

Hygge – Hyvän elämän kirja, Meik Wiking

Aikansa ja paikkansa kaikella. Olen nimittäin lukenut kyseisen kirjan ja kirjoittanut tämän tekstin jo kauan aikaa sitten, mutta jostain syystä se on saanut odottaa julkaisuaan. Ei ole ollut sellaista hetkeä, että sen ulostulo olisi tuntunut sopivalta. Aika aikaansa kutakin. Mikäpä tässä hetkessä onkaan ajankohtaisempaa, kuin hyggeily. Koronavirus jyllää ympärillä, ja meidät on ajettu koteihin. Koti, se on juurikin paras paikka hyggeilyyn. Hygge on tanskaa ja kaikessa yksinkertaisuudessaan se tarkoittaa rauhoittavista hetkistä nauttimista. Itselleni hygge sanana on jotenkin vastenmielinen, ärsyttävä. Ei millään tavalla rauhallinen tai nautittava, mutta sen sanoma sitäkin tärkeämpiä. Hygge on onnellisuuden kokemista yksinkertaisissa ja vaatimattomissa nautinnoissa. Juuri sitä me nyt tarvitsemme kotoillessamme.

Minulle hyggeä ovat mm.:

 • koti
 • kynttilöiden polttaminen
 • teen hauduttaminen ja juominen
 • luonnossa liikkuminen
 • lasillinen punaviiniä
 • hämärä valaistus
 • sohva, jossa pehemitä tyynyjä ja paksu viltti
 • rauhoittava musiikki
 • villasukat jalassa
 • villatakkeihin käpertyminen
 • kirjojen lukeminen
 • valokuvaaminen
 • kirjoittaminen
 • elokuvien katsominen
 • pitkät ja kiireettömät viikonloppuaamut
 • pitkä ja kuuma suihku
Kirjana Hygge oli melko tanskalaiskeskeinen, mutta sen sanoma kokonaisuudessaan kaunis ja rauhoittava. Itse hyggeilin täydellisesti sitä lukiessani, tietämätä tarkoin edes ensin, mitä se tarkoittaa. Hygge sanana tuskin tuli elämääni jäädäkseen, mutta tiedän sen sanoman ja tunnelman. Tunne on sanaa tärkeämpi. Hygge on elämän yksinkertaisten nautintojen arvostamista. Minun elämäni.<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *