Hae
Jennyfer

Puhutteleva tarina kalastajasta

Amerikkalainen liikemies vieraili pienessä Espanjalaisessa kalastajakylässä. Kalasatamassa hän huomasi kalastajan kiinnittämässä venettä laituriin. Mies oli saanut melkoisen saaliin. Liikemies kysyi kalastajalta: “Kuinka pitkään sinulla meni saaliin saamiseksi?”
Kalamies vastasi:
“Muutama tunti.”
Liikemies oli ällistynyt. “Etkö sinä tajua, että voisit moninkertaistaa tulosi, jos kalastaisit koko päivän?” 

Kuva: PixabayKalamies ihmetteli, miksi hän sitä haluaisi. Nykyinen saalis riitti rahoittamaan hänen ja perheensä elämän. “Mitä sinä sitten teet ajallasi?” kysyi liikemies kulmiaan nostellen.
“No minä nukun pitkään, leikin lasteni kanssa, soittelen kitaraa, kävelen pitkin rantoja ja istun pitkiä iltoja kavereiden kanssa viiniä siemaillen”, vastasi kalamies.
“Mutta eihän tuossa ole mitään järkeä. Jos kalastaisit neljä kertaa enemmän, voisit pian palkata alaisia kalastamaan. Pian moninkertaistaisit omaisuutesi. Seuraavaksi voisit muuttaa perheesi kanssa pääkaupunkiin ja johtaa yritystä sieltä. Voisit laajentaa toimintaasi koko maahan ja johtaa miljoonia tuottavaa kalastusyritystä.”
“Ja kauanko tähän menisi?” kysyi kalamies.
“Sellaiset parikymmentä vuotta. Mutta eihän se ole aika eikä mikään imperiumin perustamisessa.”
“Mutta mitä sitten?”
“No, paras osa on vielä kuulematta. Kun olet kasvattanut liikevaihtoa tarpeeksi, myyt koko roskan parhaiten tarjoavalle. Nettoat miljoonia! Sitten voit jäädä eläkkeelle. Voit vaikka muuttaa johonkin pikkukylään, nukkua pitkään, leikkiä lasten kanssa, soitella kitaraa, kävellä pitkin rantoja ja viettää aikaa kavereidesi kanssa viiniä siemaillen!”
“Mutta sitähän minä teen jo nyt”, sanoi kalamies.

Kuva: PixabayRakastan tarinoita ja tämä kalastajatarina on kaikkien aikojen lempparini. Rahan ja ajan arvo on todella puhutteleva. Sama elämä miljoonilla tai ilman. Mikä on rahan merkitys? Ehkä voisit soitella vähän parempaa kitaraa, juoda hieman parempaa viiniä, kävellä kauniimpaa rantaa, mutta parempaa unta, lapsia tai ystäviä ei miljoonilla saa. Mikä riittää? Mikä on tarpeeksi? Oletko valmis tuhlaamaan elämästäsi vuosikymmeniä nauttiaksesi vähemmän aikaa hieman laadukkaammin siitä, minkä voit saada heti heikommalla, mutta riittävällä tasolla?

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *