Hae
Jennyfer

Noel 1/2 vuotta

Elämä puolivuotiaan Noelin kanssa on yhtä hymyä. Hänen hymy on ensimmäinen asia, jonka jokainen häneen katseensa ja huomionsa suova saa osakseen. Yhtä hymyä hänen kanssaan olen myös minä, äitinä, sillä poikani on hurmaavinta, ihaninta, rakkainta ja hauskinta ikinä mitä tiedän. Elämä hänen kanssaan on helppoa ja erittäin antoisaa. On aivan mielettömän upeaa seurata hänen kehitystä ja kasvuaan. Joka päivä saan hämmästellä hänen kykyjään ja etevyyttään. Elän hänen kanssaan elämäni parasta aikaa ja tiedän, että joka ikinen päivä, viikko, kuukausi ja vuosi hänen vierellään tulen sanomaan samaa. 

En edes oikeen voi käsittää, miten nopeasti puoli vuotta elämässäni on mennytkään. Voin vannoa, ettei ikinä aiemmin aika ole juossut tätä tahtia ja vauhtia. Toinen mokoma vielä, ja hän on jo 1 vuotias, vauvavuosi takana ja taaperoaika alkaa. En ehkä kestä. Toisaalta, en haikaile sen vastasyntyneen vauvankaan perään, vaikka sellainen jotain niin ihanaa ja suloista onkin, sillä rakastan nähdä lapseni kehittyvän, osaavan, oppivan, tulevan seurallisemmaksi, ilmaisevan itseään kokoajan paremmin ja kommunikoivan selvemmin. Nähdä, minkälainen hän ihmisenä onkaan.

Noel 6 kk 10.3.2020
Noel 6 kk 10.3.2020

Kohta kontataan

Matkalla 5 kk iästä puolen vuoden ikään mahtuu paljon fyysistä ja motoristista kehitystä. Heti alkuun alkoi löytymään liikkeitä, jotka viittasivat ryömimiseen ja konttaamiseen, eikä aikaakaan, kun Noel jo peruutteli taaksepäin ja löytyi yhtenään sohvan alta. Peruuttelun lisäksi Noel pyörii itsensä ympäri ja etenee kierien selältä vatsalleen. Kaikki muut vaiheet ja vaihteet oikeastaan löytyykin, paitsi se eteenpäin meneminen. Noel nostaa kuitenkin jo usein itseään käsien varaan ja polvien päälle,  joten on vain ajan kysymys, koska mennään eteenpäin.

Noel Oodissa Lorun lämmössä

Ruokailut

Kiinteät ruuat maistuu okein hyvin ja olemme jo tovin syöneet viisi kertaa päivässä. Noelin lemppareita on puurot ja mustikkapohjaiset hedelmäsoseet. Maitoa menee vuorokaudessa paljon. Pari yötä antoi merkkejä siitä, että olisimme siirtymässä vain yhteen yösyöttöön, mutta viimeiset kolme yötä olemme menneet jälleen kolmella syötöllä, tiheimmillään kahden tunnin välein, joten jonkinlainen kasvupyrähdys lienee jälleen menossa.

Ruokailut sujuu hyvin ja on meillä aina kivoja ja hauskoja yhteisiä hetkiä
Ruokailut sujuu hyvin ja on meillä aina kivoja ja hauskoja yhteisiä hetkiä
Noel ja hurmaava hymy huulillaan
Noel ja hurmaava hymy huulillaan

Leikkiminen

Pallot ja kaikenlaiset narut ja nauhat ovat lempileluja, sekä edelleen yksi pehmeä kirja ja Brion purulelu on parhauksia. Käytännössä kaikki lelut päätyvät edelleen suuhun, mutta pallon kanssa saamme jo jonkinlaista leikkiäkin aikaan. Kirjojakin meillä luetaan, mutta niitä on lähinnä kivointa rummuttaa sen sijaan, että keskityttäisi kuuntelemaan tarinaa tai katselemaan kuvia sen tarkemmin. Tällä hetkellä Noel ei viihdy juurikaan itsekseen lattialla leikkimässä, joten lattialla saa olla hänen seuranaan ahkerasti. Hän rakastaa myös kiehnätä ja pomppia sylissä, joten äidillä alkaa olla hauis kohta kesäkunnossa 2020.

Pallot on Noelin uusia lempileluja
Pallot on Noelin uusia lempileluja
Lempileluja
Lempileluja

Tavuja ja sanoja

Noel on kova kikattamaan ja nauramaan. Hän on erittäin hauska poika, joka osaa hassutella ja pelleillä. 5kk – 6 kk matkalla hän alkoi myös ääntämään tavuja erilaisin äänensävyin. Täätäätäätää. Dtäädtäädtää. Tjäätjäätjäätjää. Ja mikä ihaninta: äitä äitä äitä äitä äitä äitä kuulee hänen usein huutelevan. Ja epäilemättä se tarkoittaa äitiä. Niin suloista ja liikuttavaa.

Sylissä on kiva kiehnätä ja leikkiä
Sylissä on kiva kiehnätä ja leikkiä

Yöhulinat

Hulinayöt on helpottanut niistä hurjimmista öistä, vaikka ei tässä vieläkään ihan kokonaan ilman niitä mennä. Meillä on joitain öitä, kun Noel ei nukkuisi juuri muualla, kuin sylissäni. Näitä tällaisia öitä on ollut aina ajoittain jokunen ihan syntymästä asti. Nykyään ne on tosi rankkoja, sillä Noelin kasvettua en enää pysty nukkumaan nojatuoliin uppoutuneena hän sylissäni, vaan käytännössä istun hereillä. Aina näissä tilanteissa muistutan itselleni, että kaikki on vain väliaikaista ja mahdollisesti jo huomenna ohi. Ainakin viimeistään, kun Noel lähtee armeijaan. Usein tuon ajatuksen jälkeen jopa nautin siitä, että saan pitää häntä vielä niin paljon lähellä.

Iloinen Noel 6 kk
Iloinen Noel 6 kk

Puolivuotiaan Noelin kanssa päivät kuluu vauhdilla, eikä tylsistä hetkistä tai toimettomuudesta ole tietoakaan. Noel 6 kk mitat ovat 8625 g ja 69 cm.

<3. Jennyfer

Yksi kommentti

  1. Nimetön kirjoitti:

    Hulinayöt on jäädäkseen jos lasta ei opeta nukkumaan. Ihan vain vinkkiviitosena, itse olisin varmaan zombi jos tytölle olisi jäänyt nelikuisen hulinat päälle. Osallistuin nukkumisenverkkovalmennukseen ja meillä kohta 6kk nukkuu aika mainiosti. Tämä ei taida olla niin ihmisten tietoisuudessa. Suosittelen ��

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *