Hae
Jennyferin kotona

-6,6 kg / 6 viikkoa – tavoitteeseen vielä 9 kg

Raskauskilojen puodotus etenee oikein hyvää vauhtia. Tavotteeseen on vielä kuitenkin matkaa, jokseenkin reilusti. Kilo kilolta kuitenkin eteenpäin ja täytyy todeta, että helposti lähtee. Minkälaisin ajatuksin ja pohdinnoin olen tässä vaiheessa projektia? 

Vhh/ketodiettiä on nyt takana kuutisen viikkoa ja paino on pudonnut, käytännössä rasvaa palanut 6,6 kg. Miettikää, yli 12 kpl 500 g voipaketteja. Se on aika hemmetin iso määrä laardia. Ja kyllä, sen huomaa ja tuntee. Raskaudesta jäänyt 15 kg rasvamassa oli, tai no,  9 kg verran on vieläkin pesiytynyt käytännössä navan ja polvien väliin. Erityisesti tulokset näkee alavatsassa, joka hieman jopa roikkui velttouttaan raskauden jälkeen, mutta on nyt kyllä selvästi myöskin kiinteytynyt tämän ruokavalion muutoksen myötä. Fyysisyyttäkin on päivissä paljon, sillä Noel painaa jo pitkälti päälle 8 kg ja hänen nostelut, kääntämiset, kantamiset ja harrastusten mukana tuomat liikkeet käy välillä jopa voimille. Vaunulenkit siihen päälle, joten kulutuspuolikin on kyllä kohdallaan. Vaikka moni aina vetoaa liikunnan puutteeseen painonpudotusongelmissa, niin fakta on se, että se kalorivaje on vaan tuhannesti helpompaa ja nopeampaa ottaa ruuasta, kun lenkkipolulla. 300 kcal vajeeseen nähden saat tehdä aika pitkän ja reipastahtisen lenkin siihen nähden, että jättää vaikka yhden omenan syömättä. Toki se vaje kannattaa ottaa paljon epäterveellisimmistä syömisistä, mutta noin esimerkkinä ja ajatuksena kuitenkin.

Kuva: Pixabay
Kuva: Pixabay

Tavotteet ja ihanteet

Tavotteeseen on nyt matkaa tasan 9 kg. Viikkoja on jäljellä 8, joten se tarkoittaa sitä, että joka viikko pitäisi pystyä 1,1 kg pudotukseen. Edellisen viikon aikana se oli juurikin se. Se on tarkalleen ottaen ollut tähän asti keskimäärin joka viikko juuri se määrä, joten sen suhteen ongelmaa ei pitäisi olla, ellei kroppa ala sitten jossain kohtaa pihistelemään. Se on selvää, että mitä lähemmäs ihannepainoa mennään, sitä vaikeemmaksi kilojen karistelu käy. Usein kai puhutaan viimeisestä viidestä kilosta, jotka olisi ne vaikeimmat. Minun tämän hetken tavoitepainosta siihen ihanteiden ihannepainooni on matkaa juurikin sen verran, viisi kiloa, joten positiivisin mielin uskon ja luotan, että probleemeja ei pitäisi tulla. Tuon ihanteiden ihannepainoni perustelen sillä, kun edellistä edellisen kerran olin Eiran sairaalassa kehonkoostumusmittauksessa, niin painoni oli se, mitä nyt tavoittelen. Sillon suositus oli polttaa siitä painosta 5 kg verran rasvamassaa pois, jolloin kehoni koostumus olisi erittäin optimaalinen. Ja tästäpä sainkin jälleen ajatuksen mennä mittauksiin tämän rutistuksen jälkeen ja katsoa, miltä kropan koostumus siinä vaiheessa näyttää oikeesti sisältäpäin. Menneistä kehonkoostumusmittauksista voit lukea täältä, josta näkee, mitä raskaus todella teki keholleni.

Kuva: Pixabay
Kuva: Pixabay

Summausta

Painoa siis kertyi 28 kiloa raskauden aikana, joka on 40 viikkoon tosi hurja määrä. Se on keskimäärin + 0,7 kg viikko. 13 kiloa hävisi parissa viikossa synnytyksen jälkeen itsestään, mutta 15 kg jäi kiusaamaan, eikä liikahtanut ilman näitä ruokavaliomuutoksia mihinkään. Päin vastoin, otti jopa reilut puolikiloa takaspäin. Näin ollen pudotettavaa jäi 15,6 kg, josta jäljellä on vielä 9. Mutta hurjaa se on ajatella niinkin, että puolessa vuodessa kiloja on kaikkineen hävinnyt 19, joka tekee keskimäärin 3,2 kg kuukauteen. Se on ihan terveellinen ja maltillinen pudotustahti. Oloni on hyvä ja voin erittäin hyvin siitä huolimatta, että yöunet ovat edelleen katkonaiset. En silti koe väsymystä, vaan olen tosi energinen. Olen nyt muutaman viikon syönyt ketogeenisesti, eli vuorokauden hiilihydraattimäärät ovat todella mimimissä, ja se todella tuntuu sopivan keholleni. Mikäli ruokavalio kiinnostaa, niin syömisistäni voit lukea lisää täältä ja blogin etusivulla on linkki ketogeenisten ruokieni resepteihin, johon pääsee myös täältä. Minulle tässä ruokavaliossa on tärkeää se, että on paljon erilaisia reseptejä, ruokia ja ideoita, mitä kokkailla ja olen oppinut itsestäni sen, että kaipaan päivän pääruuan suhteen enemmän vaihtelua ja kokeiluja, kuin olen kuvitellutkaan.

Kuva: Pixabay
Kuva: Pixabay

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *