Hae
Jennyfer

Miten eroon vauvanvaatteista?

Apua, auttakaa! Tämä on nyt todellinen hätähuuto tilanteelle, jossa en oikeesti tiedä, tai osaa päättää, miten päästä eroon pienistä vauvanvaatteista, joita tursuaa kohta joka paikasta, sillä ihan viikottain jää jotain pieneksi. 

Minulla oli heti joulun jälkeen (yhteen muutosta johtuen) kolme (!) kirpputoripöytää viikon verran, joista yksi oli pyhitetty pelkästään Noelin pienille vaatteille ja turhaksi jääneille tarvikkeille. Ne meni melko huonosti kaupaksi siitä huolimatta, että viimeiset lähes kolme päivää jo entuudestaan pienet hinnat olivat 50% alennuksessa. Vaatteet olivat pääosin 50-62 cm ja aika pitkälti unisex mallia ja väriä. Kyllä niitä meni, mutta kylläpä niitä jäi käsiinkin. Sittemmin parissa kuukaudessa näitä pieneksi käyneitä vaatteita on tullut vain lisää, sillä meillä mennään jo koossa 74 cm. Vaatteet olivat ihan priima kuntoisia, sillä suurin osa Noelin vaatteista on tullut ostettua ja saatua ihan uusina, vaikka uutta vastaavia on tullut ostettua myös kirppareilta itsekin. Kyllähän kaikki tietää, ettei tuon kokoiset vaatteet tuon ikäisillä, jotka eivät ehdi olla montaakaan kertaa päällä, kun vauvat vielä edes liiku, kulu eikä mene miksikään. Mutta missä oli vika ja miten myyn jatkossa?

Luopumisen helppoudesta sen vaikeuteen

Vaikka Noel oli vajaa 4 kk ikäinen, kun hinnoittelin näitä hänen pieneksi käyneitä vaatteita myyntiin, iski minulle pieni haikeus siitä, miten nopeasti aika kuluu ja hän kasvaa, vaikka joka päivä iloitsen tosi paljon siitä, kuinka paljon hän on jo kehittynyt persoonaksi, jonka kanssa voi oikeesti kommunikoida ja hassutella ihan tosissaan. Minulle ei ollut jostain syystä tullut yhdestäkään niistä pienimmistäkään ensivaatteista sellaista tunnetta, että olisin halunnut niitä muistona säilyttää, vaikka jotkut lempparit saivatkin minut hymyilemään. Sitten kirpputorilla, kun asettelin näitä suloisuuksia esille, iski ihan älytön paniikki ja luopumisen tuska. Melkein kyyneleet vierivät silmissäni. Minulla ei enää ikinä olisi omaa niin pientä lasta. Oli pakko, ihan pakko napata rekistä pois pari vaatetta ja sujauttaa ne taskuun kotiin vietäväksi. Mukaani suorastaan huusivat ne farkut ja se pipo, jotka olin ostanut heti rakenneultran jälkeen, kun sain vahvaan tunteeseeni vahvistuksen, että hän on poika. Se postaus löytyy täältä. Harmittaa nyt jälkikäteen, miksi ihmeessä en ottanut sitä bodyakin.

Noelille ostamani vaatteet rakenneultran jälkeen huhtikuussa 2019

Kirpputori

Kirpputorissa ei varmastikaan ollut vika, sillä olen vuosien mittaa, kuten myös nyt kahdesta muusta, pöydästä myynyt erittäin hyvällä tuotolla. Siellä myydään paljon vauvojen ja lasten vaatteita, ja olen niitä itsekin sieltä ostanut. En ehkä osannut ensikertalaisena vaan myydä vauvanvaatteita. Olikohan hinnat jotenkin kuitenkin pielessä? Vai ajankohta heti joulun jälkeen väärä, vaikka muu tavara kyllä liikkui? Meneekö lastenvaatteet paremmin kaupaksi ihan lasten vaatteisiin erikoistuneilla kirpputoreilla, kuin sellaisilla, joissa myydään kaikkea? Asun Helsingissä, ja näitä saa sitten suositella, sillä en oikein tunne täällä yhtäkään. Käyn kirpputorilla yleensä aina toisaalla. Kun pieniä vaatteita, siis fyysiseltä kooltaan, on paljon, niin mielestäni se vaatteiden hinnoitteluprosessi on tosi hidasta ja aikaa vievää. Koen sen yhtenä miinuksena tässä vaihtoehdossa sen lisäksi, että jos ne vaatteet ei mene kaupaksi, niin roudaat ne sitten takaisin kotiin (ugh)  ja pahimmillaan otat tappiota pöytävuokraan nähden.

Helppo täyden palvelun kirppari

Kyllä, minua todellakin houkuttelee tämä ratkaisu, että vien vaatteet johonkin, he hinnoittelevat ne, laittavat esille, myyvät ja niin edelleen, mutta provikka myyntijakson hinnan lisäksi näissä on mielestäni niin kova, että tuntuu suorastaan järjettömältä. Tottakai tehdystä työstä pitää saada kunnon palkka, mutta kun alkaa laskemaan, niin aika hemmetisti ja aika kovalla hinnalla näitä vaatteita saisi sitten mennä, jos siitä mielii vielä itselleenkin saada jotain muuta, kun hyvää ja lämmintä mieltä siitä, että käytännössä kartuttikin vain kirpparin pitäjän tilipussia. Usein näissä palveluissa on rajattu tuotemäärä sataan kappaleeseen, joten mikään rahallinen ratkaisu tämä ei tosiaankaan ole sen jälkeen, kun myyjä on ottanut omansa. Paljonko se sitten oikeesti eroaisi siitä, että antaisi ne kaikki suoraan vaan ilmaiseksi hyväntekeväisyyteen…?

Pieneksi jääneitä vaatteita kirpparilla
Pieneksi jääneitä vaatteita kirpparilla

Lahjoitus

Tulee jotenkin ahne olo, kun mietin, että en nyt ihan raaskisi niitä puhdasta hyväntekeväisyyttäkään kenellekään antaa. Tai ei sillon, jos on vauva, joka todella todella on ilman ja vaatteita tarvitsee. Niissä on kuitenkin rahaa aika paljon kiinni, mutta minulla on ollut kuitenkin varaa ne ostaa. Ei tässä äitiyslomalla missään rahassa kylve itsekään, joten ei se pahaa tekisi omalle elämäntilanteellekaan niistä muutama euro saada. Mutta jos jollain vauvalla on todellinen hätä, niin kyllä minä ne antaisin.

Minkälaisia ratkaisuja olette tehneet pienten vauvan vaatteiden osalta, joille ei itsellä eikä lähipiirissä ole käyttöä?

<3. Jennyfer

10 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Mä olen laittanut kaikki vauvanvaatteet toriin pakettina esim. 50cm/56cm 10e paketti hinnalla. Pääsee kaikista vaatteista kerralla eroon kun tarpeeksi halvalla laittaa ja saa sen muutaman euron itselle melko vähällä vaivalla.

 2. ÄM kirjoitti:

  Jännä, jos ei menneet kaupaksi, kun on noin nätisti esilläkin ja selvästi siistiä vaatetta. Paljonko niistä pyysit? Itse ajattelin pyytää hyväkuntoisista bodeista 2-3 euroa ja housuista saman verran. Vähän kuluneemmista sitten 1-1,5 euroa. Mietin, että onkohan sekin sitten liikaa. Ja Turussa ainakin oon ymmärtänyt, että nimenomaan lastenkirppiksillä myynti käy parhaiten. Toisaalta muistan lukeneeni juuri jostain toisesta blogista, että hänelle oli kirppispitäjä sanonut, että pienet vauvanvaatteet myyvät huonoiten (mikä on minusta kumma, kun ne on yleensä parhaassa kunnossakin).

  Meille saattaa vielä joskus tulla toinenkin lapsi, mutta heitin itse silti suurimman osan vaatteista pois menevään laatikkoon. Loppujen lopuksi aika harva ostamani vaate oli käytössä hyvä. 😀 Muutaman toimivan vaatteen säästin ja tietysti ne, joilla oli eniten tunnearvoa.

 3. Nimetön kirjoitti:

  Toriin paketti hinnalla. Sieltä ne yleensä lähtee.

 4. Nimetön kirjoitti:

  Pieniä hyväkuntoisia vauvan vaatteita on tosi paljon myynnissä ja halvalla. Itse ostin max 2 euroa kappaleelta sisävaatteista enkä kelpuuttanut kuin täysin uudenveroisia. Isomman lapsen, yli 2-vuotiaan, vaatteista olen hiukan enemmän maksanut, mutta niissäkin 5 euroa on kipuraja. Näissä on pitkälti ostajan markkinat.

 5. Nimetön kirjoitti:

  Suurimman osan vauvan ja lasten vaatteista olen vienyt uffin keräyslaatikkoon koska vaatteet eivät tunnu kelpaavan, vaikka ilmaisin olen yrittänyt antaa vaatteita kiertoon. Pitäisi olla tiettyä merkkiä ja väriä, että vaatteet kelpaisi. Kirpparilla myydessä jäisi pahimmillaan tappiolle niin olen ajatellut, että sama sitten vaikka viedä keräyslaatikkoon. Hanna

 6. Nimetön kirjoitti:

  Olen laittanut toriin pakettina vaatteita jotka ovat olleet itselle hutiostoksia, sillä toivomme perheeseen vielä toista lasta joten moni vaate on odottamassa kellarissa. Olen myös myynyt vaatetta parilla nettikirppiksellä (Vahankaytetty.fi ja emmy.fi) joissa siis ei tarvitse itse tehdä paljoa. Emmyä en voi suositella, ylihinnoittelevat, alennukset tulee sellaisella vauhdilla päälle ettei myyntituottoja tule lähes yhtään. Hyvä puoli on se että vaatteista pääsee eroon eikä niitä tarvitse raahata edestakasin. Vahankaytetty.fi on uusi tuttavuus jota kokeilen, katsotaan miten lähtee pyörimään.

  Lasten kirppareita pääkaupunkiseudulla on pari joista itse pidän, Helsingin Malmilla sijaitseva Velmu sekä Espoon Olarissa Nella & Nuttu. Kummatkin siistejä, myynnistä ei tosin kokemusta mutta ostoksia tarttuu aina mukaan.

 7. Nimetön kirjoitti:

  Aika kova hinta 2-3€ vielä. Itse myin vastikään vauvojeni vaatteita pois. Merkkivaatteesta sai just sen 3€ jos oli todella siistissä kunnossa, perus H&M kamasta max. 50snt, vaikka olisi ollut vielä laputkin kiinni. Melkein kaikki meni, loput nakkasin UFFille.

 8. Nimetön kirjoitti:

  Jep, newbiet ja Lindexin vaatteet menee sillä 1-1,50€ /kpl, ciraf yms markettivaatteet ihan turha yrittää edes myydä. Samoin ehkä myös h&m, ei nekään oikein mene.

  Merkkivaatteet sitten erikseen. Kirpparilla 5-10, torissa ja FB ryhmissä saa enemmin.

 9. Hanna kirjoitti:

  Nellassa ja Nutussa oon myynyt monta kertaa ja oon ollut hyvin tyytyväinen myyntiin. Tietysti osa tulee aina takaisin, kun vaatteita on joka kerta ollut ehkä 300-450 kpl myynnissä. Siellä käy samat laput seuraavallakin kerralla, niin ei tarvitse uudelleen laputtaa välttämättä. Pienimmät vaatteet liikkuvat kyllä heikoimmin, koska tarjontaa on myös eniten, mutta kyllä nekin ennemmin tai myöhemmin menevät, jos ovat hinta on kohdallaan ja ovat siistikuntoisia.

 10. Nimetön kirjoitti:

  Minä oon myynyt Vähänkäytetyssä (Vähänkäytetty.fi) lasten pieniä vaatteita ja se on kyllä ollut toimiva. Oon kokenut helpompana kuin satunnaisesti kokeillun kirppispöydän. Toki hinnat pitää olla kohdillaan niin kuin joka paikassa, kun nykyään siistiä ihan pientä vaatetta on niin hyvin tarjolla halvalla��

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *