Hae
Jennyfer

Blogi 1 vuotta

Aamulla ennen töihin lähtöä tein raskaustestin, vain säästääkseni gynekologin labrakuluissa. Tulos oli positiivinen, jonka ei enää koskaan pitänyt olla kohdallani mahdollinen. Siitä blogi ja minun valtava elämänmuutos sai alkunsa, 14.1.2019. Mitä kaikkea elämässäni onkaan ehtinyt kuluneen vuoden aikana tapahtua? Miten vietimme tämän blogin ensimmäisen syntymäpäivän? 

Ei se ensimmäisenä aamulla mielessä ollut. Blogin synttärtit, saati vuosi sitten raskaustesti. Olin kärsinyt kauheista selkäkivuista joulusta asti, jotka loogisesti johtuivat kovatahtisesta crossfit treenaamisesta, jossa oli myös kummallisesti alkanut sattumaan rintoihin tiettyjä liikkeitä tehtäessä. Onkohan mulla rintasyöpä? Muistan kysymyksen käyneen mielessä. Menkat oli ehkä viikon myöhässä. En minä niistä mitään tarkkaa kirjaa pitänyt, seurasin vain, että suunnilleen tuli, sillä kolme ja puoli vuotta aiemmin sain yksityiseltä lapsettomuusklinikalta sen karuimman mahdollisen tuomion: en voisi enää saada lasta, ja olin lapseton, myös jo 36 vuotias. Kohdalleni povattujen aikaisten vaihdevuosien takia piti huolehtia, että menkat tulee ja menee, ja uskoinkin nyt jostain sellaisesta olevan kyse, kun niitä ei kuulunut. Jostain syystä olin varma, että joutuisin gynellä johonkin hormoonilabroihin, jossa pois suljettaisi myös raskauden mahdollisuus, vaikka se oli mahdottomuus. Ihan vain säästääkseni hieman rahaa, ajattelin tehdä testin kotona ja kertoa, että se on negatiivinen. Suureksi järkytyksekseni testiin nousi välittömästi kaksi viivaa. Soitin Noelin isälle, joka kiirehti luokseni rauhoittamaan järkyttynyttä minua. Kehoitti menemään lääkäriin teettämään kunnon testi, jos tämä kotikutoinen olikin viallinen. Ei se ollut. Puolituntia testistä lääkäri onnitteli minua, ja kehoitti olla kaatumatta liukkailla. Tuijotin vain hänen huoneensa valkoisia seiniä, enkä muista oikeen mistään mitään. Päässä vain pyöri hämmästyneet sanat: minä, raskaana. Lääkärin jälkeen istuin epäuskoisena kahvilassa ja halusin huutaa kaikille: arvatkaa mitä? Mä olen raskaana! Kotiin päästyäni soitin sekavassa tilassa ystävälleni ja kerroin, että voitko kuvitella mitä on tapahtunut? Niinpä. No en minäkään. Yöllä oli valtava tarve kirjoittaa. Näin syntyi Jennyfer 1980 -blogin ensimmäinen teksti.

Itse bloggaaja vaunulenkillä vähäisten yöunien jälkeen blogin 1-v päivänä. Sen näkee naamsta, kun lakkaa nukkumasta, vai miten se meni...
Itse bloggaaja vaunulenkillä vähäisten yöunien jälkeen blogin 1-v päivänä. Sen näkee naamsta, kun lakkaa nukkumasta, vai miten se meni…

Elämäni merkittävimmät tapahtumat vuoden ajalta: 

Lapsettomuustuomiosta raskaustestiin
Varhaisultrassa
Ensimmäiset ihmiset, jotka saivat tietää sinusta
Ensimmäinen neuvolakäynti
Vauvamasu tuli esille
Ensimmäinen sikiöseulontaultra
Välitilinpäätös: Ensimmäinen kolmannes takana
Ensimmäiset äitiysvaatteet
Toinen neuvolakäynti: sydänäänet hukassa
Ensimmäinen äitiysneuvolan lääkärikäynti
Liitoskivut ja muita vaiettuja oireita
Ensimmäiset tunteet liikkeistä
Puoliväli: Mitä elämässä takana, mitä edessä
Rakenneultrassa
Veera-Oskarin sukupuoli
Kolmas neuvolakäynti: synnytyspelko- ja mieliala-asioita
Sinne meni: viimeinen äitienpäivä kun en ole äiti
Ylimääräinen neuvolalääkärikäynti alavatsakipujen vuoksi
Välitilinpäätös: Toinen kolmannes takana
Ihan vaan pari suhdeongelmaa
Neljäs neuvolakäynti
Blogin uusi koti
Viides neuvolakäynti: ”Nämä viimeiset viikot…”
”Oskari” on täysiaikainen – 3 viikkoa laskettuun aikaan
Kuudes neuvolakäynti: Kokoarvio
Seitsemäs neuvolakäynti: Monenmoista oiretta ja tulosta
Minkälaista on tulla äidiksi nelikymppisenä
Odotusajan valokuvaus: Niin upeat kuvat! 
HÄN on täällä
Lopputilinpäätös: kolmas raskauskolmannes
Ensimmäinen viikko vauvan kanssa
Synnytys
Täydellisen epäonnistunut imetys
Me muutetaan. Yhteen
Ristiäiset – ”Oskari” sai ihan oikea nimen
Kipuiluja uudessa kodissa
Noelin ensimmäinen nimipäivä
Noelin ensimmäinen joulu
Kipuiluja oman- ja parisuhdeajan välillä

Elämäni suurin ihme ja yllätys
Elämäni suurin ihme ja yllätys

Yhteenvetoa

Yhteenvetona voisin heittää, että olisipa ihme, jos nuo kaikki yhdessä vuodessa tapahtuneet asiat eivät jossain näy ja tunnu. Äitiys on maailman parasta ja ihaninta, mitä ikinä kohdalleni on sattunut ja tapahtunut. Mutta ei siinä aina pää ja tunteet pysy perässä, kun vielä heinäkuussa asuin koiran kanssa kaksin yksiössä, ja heti joulukuussa vietän (uus)perhe-elämää kolmiossa äitinä. Huhhuh. Olen maailman onnellisin nainen, että olen saanut kokea ja käydä läpi tuon kaiken. Tuntuu, että osa viime keväänkin tapahtumista olisi tapahtunut ihan vasta eilen. Olen niin kiitollinen, että olen kirjoittanut tuon kaiken ylös ja talteen, juuri sellaisena, kun asiat ovat. Jo nyt toisiin teksteihin oli todella ilo palata.

Ilman häntä ei olisi koko Jennyfer 1980 -blogia
Ilman häntä ei olisi koko Jennyfer 1980 -blogia

Blogin synttäreiden viettoa

Koen vieläkin ajoittain epäuskoisia tuntemuksia, kun katselen maailman rakkainta ja suloisinta poikaani, Noel Petri Tapiota. Onko hän todella minun? Tekikö minun kehoni hänet todella? Tänään hän on jo 4 kuukautta ja 4 päivää vanha. Lähdin hänen kanssa aamupäivällä kävelylle Cafe Zoceriaan, jossa oli tarkoitus juhlistaa blogia lounaan merkeissä, mutta epäonneksemme emme sinne päässeetkään, sillä siltaremontti esti aikeemme kävellä sinne täysin. Lopulta päädyimme lounastamaan Cafe Tarinaan, jossa Noel joi maidon, minä söin tuhdin salaatin ja join pannullisen teetä, sekä nautinpa vielä jälkkäriksi laskiaispullankin. Pöytäämme sattui niin mukavaa äitiseuraa, jonka kanssa jaoimme synnytystarinoitamme, vaikka emme olleet edes esittäytyneet, että unohdin kuvata koko pullan. Ja jos siitä ei ole kuvaa, niin sillonhan sitä ei ollutkaan, eiks joo?

Synttärisyömingit ilman laskiaispullaa
Synttärisyömingit ilman laskiaispullaa

Alkuillasta olimme vielä koko perhe Noelin vauvauinnissa, joka on ihana yhteinen harrastuksemme. Noelin isä totesi hauskasti, kun kerroin uimaan mennessä, että tänään on vuosi siitä, kun tein positiivisen raskaustestin, että nyt sitten ollaan viemässä sitä raskaustestin tulosta uimaan.

<3. Jennyfer

2 kommenttia

  1. Suvi Maarit kirjoitti:

    Onnea synttäreiden johdosta 😘

  2. Jennyfer kirjoitti:

    Kiitos ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *