Hae
Jennyfer

Päivä Noelin kanssa

Sattumanvaraisesti valittu päivä Noelin ja minun päivästä kellolleen. Puuhaa riitti aamusta iltaan kommelluksineen, kirppareineen, isoisovanhempineen ja uimakouluineen. Kotitöitäkin oli ihan riittävästi, jopa tuplasti. Ei paljon tarvitse unta iltaisin odotella, kun tällaisen päivän jälkeen lyö pään tyynyyn ja käy nukkumaan. 

7:30 meidän päivä käynnistyy, kun Noel herää, vaikka onhan me herätty hänen kanssa jo useasti tämän vuorokauden puolella. Kahdesti syömään ja muihin levottomuuksiin tai tutin tippumisiin. Lasken päivämme käynnistyvän kuitenkin tästä, kun ryhdymme aamutoimiin. Poikkeuksellisesti nukuin itsekin näin myöhään, sillä olen viimeaikoina jäänyt usein hereille n. kuuden aikaa aamulla olleen syötön jälkeen, kun Noel on vielä nukahtanut uudestaan. Myös kotona ollut Noelin isä on nukkunut, joten on ollut ihanaa käydä rauhassa suihkussa ja valmistaa heti perään aamiainen ja lukea tabletilta hesaria aivan rauhassa ja ittekseen. Harvoin kuitenkaan pääsen aamiaista, saati hesaria loppuun asti, kun Noel jo ilmoittaa heränneensä. Tänään päätin jatkaa unia, koska koin oloni erittäin katkonaisen yön jälkeen väsyneeksi, joka oli järkevää, sillä edessä oli puuhakas päivä.

Laitan Noelin rakastaman isovanhemmiltaan saaman mobilen soimaan ja pyörimään hänen sängyn päälle. Hän saa heräillä siinä rauhassa, kun minä päätän vastata blogin kommentteihin heti aamutuimaan estämään väärinkäsitysten leviäminen. Vaihdan Noelin vaipan, sanomme heipat hänen isälleen, joka aloitti tänään ensimmäistä päivää uudessa työssä ja menemme maidon lämmitykseen.

Noel ja lempikirja
Noel ja lempikirja

9:00 Noel nukahtaa. Tyhjennän ja täytän tiskinkoneen, sekä laitan pyykkikoneen pyörimään. Laitan puuron hautumaan, keitän teen ja luen eilistä hesaria.

9:40 Noel herää. Syön puuron ja luen hesarin loppuun hän sylissä. Laitan Noelin lattialle, jossa hän alkaa tehdä kääntymisharjoituksia lempi kirjansa innoittamana. Asetun itsekin hänen lähelleen lattialle teekupin ja hinnoiteltavien kirpparikamojen kanssa. Meillä on tavaraa myynnissä muuton jäljiltä kolmella kirpputoripöydällä ja olen viemässä sinne vielä loppuviikoksi täydennystä. Kauppa on käynyt erittäin hyvin, vaikka alkuun vähän epäilin tätä joulun ja uuden vuoden ajankohtaa huonoksi. Noel ei oikein tykkää, kun huomioni on kiinnittyneenä muualle kuin häneen ja lopulta hinnoittelen tuotteet hän sylissäni teen jäähtyessä kuppiin.

10:20 hinnoittelu on valmis ja lämmitän Noelille maitoa. Samalla keitän vettä, sillä ainut keinoni juoda tee nykyään lämpöisenä on hauduttaa se termosmukiin ja ottaa mukaan esim. lenkille tai automatkalle.

10:35 Noel on syönyt ja laitan hänet lelukaareen. Alan valmistautumaan itse kirpparille lähtöön. Pukiessani päätän poistaa kaapistani vielä pari villamekkoa, jotka ovat jääneet käyttämättä helman vuoksi, joka ei minua miellytä. Laitan teen hautumaan termosmukiin ja pakkaan samalla Noelin eväät mukaan. Päätän säästää aikaa ja olla meikkaamatta, sillä olin laskelmoinut olevani liikkeellä hieman aiemmin, ja nyt saattaa tulla hieman kiire. Takaisin on oltava jo hyvissä ajoin iltapäivästä, sillä olen sopinut ylimääräisestä sohvastamme kaupat sekä noudon.

Noel lelukaaressa
Noel lelukaaressa

11:10 starttaan auton kohti Hyvinkäätä, jossa kirpparikamamme on myynnissä. Nautin kuumaa aamuteetäni matkalla sekä hiljaisuudesta. En avaa radiota, Ajan useimmiten täydessä hiljaisuudessa. Jos joskus haluan kuunnella autossa musiikkia, kuuntelen sitä omalta soittolistaltani. En oikein pidä radioista niiden jatkuvasti samojen soivien biisien, sekä äärimmäisen ärsyttävien mainosten vuoksi.

11:35 pysähdyn matkanvarrella Subiin kanawrapille, sillä nälkä on jo kova ja tiedän, että ruokaa ei ole ihan äkkiä tiedossa. Nämä warapit on kyllä loisto lisäys heidän valikoimaan.

Herkullinen kanawrap
Herkullinen kanawrap

11:50 olen vasta wrappien kanssa pöydässä, sillä olin ongelmissa poistuessani autosta. En millään saanut Noelin turvakaukaloa auton telakasta irti. Kummastelin tilannetta, sillä asentonikin sen irrottamiseen tuntui jotenkin epäluonnolliselta. En millään keksinyt, mikä on vikana, vaikka rytkytin ja nyin sitä kuinka. Oli pakko soittaa Noelin isälle, että olen pulassa, sillä en mitenkään saisi Noelia mukaani autosta Subiin, kirpparille tai muuallekaan, jollei turvakaukalo irtoaisi. Hän kun ei vielä voi istua missään. Aikani siinä selvitettyä tilannetta ja ongelmaa kävi ilmi, että jostain syystä olin päätynyt irrottamaan sitä kahvoista, joilla se irtoaa rattaiden rungosta, enkä siitä yhdestä painikkeesta aivan toisesta kohtaa, jolla se irtoaa telakasta. Mikä lie päässä kävi, äitiys ja univelat lie, sillä olen lähes 4 kk aikana tehnyt tämän irrotustoimenpiteen reilusti toistasataa kertaa aiemmin.

11:59 jatkan matkaa kohti kirpputoria.

12:15 soitan Noelin isomummolle ja -vaarille. Kysyn ovatko he kotona, jos tunnin sisään saavumme kylään. He ovat lenkillä, 84 ja 85 vuotiaat reippaat isoisovanhemmat, mutta kotiutumassa juuri sopivasti meidän tuloomme.

12:20 olen kirpparin pihassa. Siirryn Noelin ja täydennyskassin kanssa sisälle siivomaan ja järjestämään pöydät. Hämmästyn sitä, kuinka paljon tavaraa on vielä jäljillä, sillä netistä katsomani summan perusteella kauppa on käynyt todella hyvin.

12:45 kun olen pöytien kanssa valmis, tarkastan netistä myytyjen tuotteiden saldon ja päätän laittaa loppuviikoksi pöytiin tuntuvan alennuksen, sillä tavaroiden takaisin kotiin tuleminen ei ole vaihtoehto.

Noel kirpparilla
Noel kirpparilla

12:54 starttaan kirpparin pihasta kohti Noelin isoisovanhempia muutaman kilometrin päähän. Meillä on aikaa olla siellä vain noin tunti, sillä se sohvan nouto… teemme perushuollon vaipanvaihdosta syöttöön ja isomummo sekä -vaari saavat sylitellä paljon Noelin kanssa.

14:27 tiputan Noelin matkasängyn kamoineen vanhemmilleni ja lähdemme ajamaan takaisin Helsinkiin. Meidän oma matkasänky on korjattavana ja tarvitsimme joulun aikaan matkasängyn Etelä-Savon mummila reissulle mukaan. Matkalla soitan ystävälleni, joka oli tavoitellut minua aiemmin päivällä. Näen myös viestin, että sohvan noutaja ei aiokaan tulla sovitusti 15-17 välillä, vaan 17:30, jolloin en ole enää kotona. OIen jo tullut kotiin, mutta istun rauhassa autossa juoruamassa ystävän kanssa, sillä tarvitsen molemmat kädet päästäkseni Noelin kanssa sisälle, eikä minulla ole enää kiire minnekään, sillä hänkin nukkuu tyytyväisenä kaukalossaan.

15:47 astun sisään kotiovesta. Vien Noelin omaan sänkyyn jatkamaan unia. Syön välipalaksi proteiinivanukkaan ja keitän kupin teetä. Vastaan muutamiin Tori viesteihin, jossa myös olemme myyneet ylimääräistä tavaraa. Olen myös itse hieromassa kauppoja parhaillaan vierashuoneen Vallilan verhokapasta. Käyn mittaamassa ikkunan koon ja pyydän hintaa verholle postikuluineen. Päätän kirjoittaa myös blogiin tätä postausta.

16:30 Noel herää. Juuri sopivasti, sillä meidän on alettava valmistautumaan hänen uimakouluun. Aloitimme vauvauinnissa joulukuussa, kun Noel oli hieman alle 3 kk ikäinen. Hän rakastaa vettä ja on aina kylvystä sekä uinnista todella riemuissaan. Vaihdan hänelle vaipan ja pakkaan meidän uimakamat. Sen päälle annan hänelle maidon.

16:50 Noelin isä tulee töistä kotiin. Syömme ja vaihdamme päivän kuulumisia. Viestittelen sohvan ostajan kanssa, että kaupat ei enää onnistu, sillä emme ole enää hetken päästä kotona.

17:45 lähdemme kohti Noelin uimakoulua. Tykätään kaikki käydä siellä ihan tosi paljon ja viikottainen allashetki on meille kaikille antoista. Tänäänkin teimme sukellusharjoituksia ja muita treenejä, jolla vesi tulee elementtinä lapselle tutuksi.

Noel ja äiti uimakoulussa
Noel ja äiti uimakoulussa

19:45 olemme takaisin kotona. Minä ajoin ensimmäistä kertaa ikinä Noelin isän autoa ja matka oli kyydiltään hieman epätasainen sen suhteen. Minun on huomenna lähdettävä hakemaan sillä autolla olohuoneen pöytä, ja oli syytä tehdä neitsytmatka sillä ennen sitä, koska pöytä ei mahdu omaan autooni. Kotona syötän ja nukutan Noelin.

20:40 Noel nukahti. Viikkaan kahden telineellisen verran puhtaita pyykkejä kaappiin, ripustan märät kuivumaan ja laitan vielä uimakamamme pesuun pyörimään. Välissä vastasin yhteen viestiin ja sen jälkeen tyhjensin tälle päivää tiskikoneen toistamiseen. Tiskasin myös muutamia astioita, kuten rasioiden puiset kannet ja tuttipulloja käsin.

21:30 laitoin itselleni himan iltapalaa. Teetä, jukurttia ja omena.

21:40 istun sohvalle iltapalani ja läppärin kanssa, sekä kirjoitan tämän postauksen.

23:22 tämä postaus on valmis oikolukuineen kuvineen kaikkineen. Olen juonut myös toisen kupin iltateetä tässä välissä. Vielä käyn ripustamassa pesukoneesta uimakamppeet kuivumaan. Eiköhän se ollut sitten siinä. Kiitos tästä päivästä.

<3. Jennyfer

2 kommenttia

  1. ÄM kirjoitti:

    Nämä on niin kivoja, sekä kirjoittaa itse että lukea muiden. Saa ihan eri tavalla kuvan vauvojen päivistä kuin vain yleisesti kertomalla. Paljon oli teillä erilaista puuhaa, niin sitä vaan vauvankin kanssa näemmä ehtii. 🙂

  2. Jennyfer 1980 kirjoitti:

    Kiitos kommentistasti 🙂 Olen saanut aikaisemastakin vastaavasta postauksesta hyvää palautetta, ehkä kirjoittelen näitä jatkossa enemmänkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *