Hae
Jennyferin kotona

Noelin ensimmäinen Joulu

Noel 3 kk vietti elämänsä ensimmäisen joulun isän, äidin, mummon ja ukin kanssa. Minkälaisista asioista ja lahjoista koostuu tuon ikäisen joulu? Mitä kaikkea minä äitinä haluan hänelle jatkossa jouluisin tarjota, jotka ovat perinteitä omasta lapsuudestani? Kaiken lisäksi söpöysvaroitus, sillä meidän joulua rikastutti suloisin pikkutonttu ikinä, joka oppi joulun päivinä myös uuden taidon. 

En ole viettänyt joulua enää muutamaan edelliseen vuoteen oikeastaan juuri ollenkaan. Kaksi edellistä joulua olen ollut mm. kotona koiran kanssa, sillä joulu ei oikeastaan merkinnyt minulle enää mitään. Monta vuotta olin viettänyt sitä vanhempieni kanssa. Enää en halunnut sitäkään. Koko joulusta puuttui jokin, The juttu. En muista ikinä aikuisena omassa kodissani laittaneeni joulua muutamia ruokia lukuun ottamatta mitenkään. Vaan äkkiäpä on asiat toisin. Tänä jouluna kotiani koristi täydellinen valkoinen joulukuusi hopeisin koristein ja ledivaloin, sekä tonttu sen juurella. Myös ruokapöytä sai jouluisen kattauksen osakseen, jonka näet täältä. Koska muutimme ja pidimme ristiäiset juuri ennen joulua, en ehtinyt enkä jaksanut enempää aiheeseen panostamaan, mutta ideoita ja ajatuksia ensijouluun on vaikka kuinka ja paljon. Niin siinä kävi, että oma lapsi muutti elämässäni joulun suhteen kaiken, minkä olin hylännyt omaan lapsuuteeni. 
Noelin ensimmäinen Jioulu
Noelin ensimmäinen  joulu

Ensimmäinen kuusenkoristeeni ikinä
Ensimmäinen kuusenkoristeeni ikinä
Noel ja äiti
Noel ja äiti
Suloisin pikkutonttu ikinä
Suloisin pikkutonttu ikinä

Vaikka 3 kuukauden ikäisen Noel poikani myötä minussa heräsikin aika suuri jouluihminen, ei se tarkoita sitä, että kaupallisuus saisi vallan ja otteen. Haluan koristella kodin, mutta tarkkaan harkituilla asioilla ja yhdessä lapsen kanssa laittaen sekä askarrellen. Haluan kertoa tarinaa Joulupukista. Miten jännittävää siihen oli uskoakaan ja häntä aattona odottaa. Entä se, kun sekä kotona, että mummon ja vaarin luona ilmastointihormin reunalta näkyi tontun parta. Se oli siellä kuuntelemassa, onko kilttejä lapsia. Muistan vieläkin, miten kuvittelin tontun siellä olevan ja meitä kurkkivan. Muistan edelleen suuren osan lapsuudenkotini joulukoristeista, jotka aina Jouluisin, vuodesta toiseen, haettiin kellarista ja laitettiin esille. Ehkä moni muistaa enkelikellon. Jaksoin ihmetellä sitä kerta toisensa jälkeen, miten kynttilöiden lämpö pistikään sen kilkattamaan. Tai ne kartongista tehdyt punaiset joulutontut, joita laitettiin mm. ikkunaan. Kuusen koristelusta puhumattakaan. Entä aattoaamuna kuusen juurelle ilmestyneet paketit. Kävikö tonttu meillä oikeesti yöllä? No ainakin se haki ikkunan raosta yönaikana Joulupukille kirjoitetun kirjeen, jossa toivottiin kaikki mahdollinen ja mahdoton. Kaikkea tätä rakastavan ja rauhallisen yhdessä olon, sekä perinteisten jouluruokien lisäksi haluan pojalleni tarjota ja antaa. Se oli ainakin omassa lapsuudessani niin kutkuttavaa ja jännää.

Noelin ensimmäisiä joululahjoja
Noelin ensimmäisiä joululahjoja
Brion purulelu oli yksi mieluisista lahjoista
Brion purulelu oli yksi mieluisista lahjoista
Paljon uutta ihmeteltävää
Paljon uutta ihmeteltävää
Kummitäti oli kutonut uudet isommat villasukat
Kummitäti oli kutonut uudet isommat villasukat
Pyyhe tuli uimakoululaiselle tarpeeseen
Pyyhe tuli uimakoululaiselle tarpeeseen

Tänä jouluna Noel oli vasta 3 kk ikäinen, joten hänen osaltaan perinteistä jäivät vielä pois joulukalenteri, joulupukin kirje, tontunparrat, jouluruuat, joulupukki ja niin edelleen, mutta vietimme silti ihanimman mahdollisen ensimmäisen joulun hänen kanssaan. Rento aattoaamu kotona, Noel, minä ja hänen isänsä Raskasta Joulua kuunnellen, josta Noel piti silmin nähden. Valmistauduimme lähtöön toiselle paikkakunnalle Noelin mummon ja ukin luokse, jossa vietimme aaton jouluruokien ja lahjojen parissa. Noel sai upeita (ja järkeviä) lahjoja, jota arvostan suuresti, ja joista osa oli ihan käsityönä tehty. Erityisesti Hand made lahjoihin oli panostanut Noelin kummitäti, joka kävi tuomassa paketit meille kaikille. Noelin paketeista löytyi mm. ihanat vaatteet, astioita, pari upeaa kirjaa ja pari Brion lelua, jotka ovat äidinkin suosikkeja. Vaikka Noel ei itse vielä paljon joulusta kuusen valoja lukuun ottamatta ymmärtänytkään, oli minulle äitinä silti tärkeää tehdä tästä hänelle ensimmäinen kunnon joulu kuusineen, lahjoineen, tonttuhattuineen ja lauluineen. Tapaninpäivänä ajelimme Etelä-Savoon mummin ja ukin luokse yökylään, jossa tapasimme myös muita sukulaisia. Noel näytti siellä sitten kerrasta, että ei tässä enää mitään vauvavauvoja olla, ja käänsi ensimmäistä kertaa itsensä selältä vatsalleen. Tätä olin uumoillut jo päivän pari, sillä joulupäivänä, kun makoilimme kotona kolmistaan, Noel, minä ja hänen isänsä, takkatulen äärellä, oli elkeet jo sen suuntaiset. Ensi jouluna Noel on jo hieman reilu vuoden ikäinen taapero. On ihan yhtä jännää odottaa, minkälainen taapero meidän kanssa sitä silloin viettääkään, kun aikoinaan itse joulua.

Raskasta Joulua musiikin lisäksi kuusen valot olivat tämän joulun hitti
Raskasta Joulua musiikin lisäksi kuusen valot olivat tämän joulun hitti

Niin ihanat Newbien vaatteet
Niin ihanat Newbien vaatteet
Ihana luontokirja äänillä
Ihana luontokirja äänillä
Kiitos ihanasta Joulusta ja lahjoista
Kiitos ihanasta Joulusta ja lahjoista

<3. Jennyfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *