Hae
Jennyferin kotona

Noelin ensimmäinen nimipäivä

Noel, Joulun lapsi, vietti tänään jouluaaton aattona 23.12.2019 ensimmäistä nimipäiväänsä.

Noelin ensimmäinen nimipäivä 23.12.2019

Nimipäivämuistoja

Vain kaksiviikkoa ristiäisistä, Noel vietti tänään, jouluaaton aattona 23.12.2019 ensimmäisiä nimipäiviään. Meillä on aina juhlittu minun nimipäiviä, vaikkakin pienesti. Käytännössä isäni ja äitini on muistanut minua pienellä lahjalla, lähimmät sukulaiset kortilla, tai nykyaikana viestillä. Silloin kun olin itse pieni, sellainen ala-asteikäinen, muistan nimipäiväni kaikista parhaiten. Ne ovat aina keskellä kesää, heinäkuussa, niin ensimmäisen, kuin toisenkin nimen päivä samana päivänä. Olimme yleensä aina silloin mökillä tai jossain muualla kesälomareissulla. Teimme aina, tai ainakin siltä se minusta tuntuu, mansikkakakun. Ostettiin kaupasta semmonen valmis kakkupohja, kostutettiin se jollain mehulla, ja sen päälle vatkattiin kermavaahtoa ja lopuksi tuoreita mansikoita. Lahjaksi sain useana vuotena Merja Jalon Nummelan ponitalli -kirjasarjaan kuuluvan kirjan. Keräsin niitä. Rakastin niitä.

Ensimmäinen nimipäivälahja, puinen helistin,vaikka kuusi valoineen ja koristeineen kiinnostikinenemmän
Ensimmäinen nimipäivälahja, puinen helistin, vaikka kuusi valoineen ja koristeineen kiinnostikin enemmän

Noel      

Myös tämän vuoden nimipäiväni on jäänyt muistiini lahjan osalta. Olin seitsemännellä kuulla raskaana, ja sain vanhemmiltani lahjaksi vartalotyynyn, joka pelasti menetetyt yöunet. Se oli taivaanlahja raskaanaolevalle. Vatsa oli jo iso, eikä sen kanssa ollut hyvä nukkua mitenkään päin. Kylkiasennosta puhumattakaan. Se ei sovi uniasennokseni lainkaan. Nyt tuo kehoni tuotos, suuri lahja ja ihme, niin suloinen poika, että olen pakahtua, vietti omaa ensimmäistä nimipäiväänsä. Hänen nimensä, Noel, on yksi suloisimmista ikinä, ja istuu hänelle kuin nenä päähän. Sen lisäksi, että hän on tietysti nimensä näköinen, nimi on pehmeä ja suloinen, on sillä myös ihan oikea tarina, miksi Noel on Noel.

Noel juontaa ranskankielisestä sanasta Noël, joka tarkoittaa joulua. Keskiajalla nimi annettiin jouluna syntyneille pojille, mutta meidän Noel sen sijaan sai alkunsa joulunaikaan 2018.

Perinteitä

Nimppareita vietettiin niinikään pienesti kotona, meidän kolmen kesken: Noel, minä ja hänen isänsä. Lahjaksi hän sai puisen helistimen, ja me Noelin isän kanssa herkuttelimme nimppareiden varjolla suussa sulavat suklaa leivokset. Vuoden päästä, kun Noelkin voi jo syödä kakkua, pyöräytän meille mansikkakakun.

Suklaaleivokset nimppariherkkuna
Suklaaleivokset nimppariherkkuna

<3. Jennytfer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *