Hae
Jennyferin kotona

Ristiäiset – ”Oskari” sai ihan oikean nimen

Eilen, 8.12.2019 klo 13 ”Oskari” sai kasteen ja sen myötä ihan oikean nimen, jolla hänet tunnetaan jatkossa myös blogissa. Ristiäiset pidettiin Hyvinkäällä. ”Oskari” hurmasi juhlaväkeä jutuillaan ja hymyillään, ja sai mitä ihanimpia lahjoja. Lue myös tarinat nimien takana. 

Hyvinkää, josta minä olen kotoisin, valikoitui ristiäispaikaksi sen vuoksi, että saimme sieltä seurakunnasta kaiken saman katon alta pitopalveluineen, joka ei ollut mahdollista Helsingissä ainakaan alueella, jossa asumme, ja jossa olisimme halunneet lapsemme kastaa. Koska muutimme viikko ennen ristiäisiä ja siinä kaaoksessa kertoimena vauva, ei olisi tullut mieleenkään järjestää yhtään mitään itse. Ratkaisu oli täydellisen helppo, sillä meidän piti vain saapua paikalle ja nauttia tilaisuudesta. Ja niin myös teimme.
Upea pienimies ensimmäisessä juhlassaan
Upea pienimies ensimmäisessä juhlassaan
Yli 60 vuotta suvussa kulkenut kastemekko
Yli 60 vuotta suvussa kulkenut kastemekko
Vieraita oli kaikkiaan 26 ja tarjosimme heille
 • kinkkupiirakkaa
 • kreikkalaista salaattia
 • patonkia
 • lakkakermatäytekakkua
 • tiikerikakkua
 • pipareita
 • kahvia, teetä, mehua, vettä ja kotikaljaa
Lakkakermatäytekakku oli upea ja hyvää
Lakkakermatäytekakku oli upea ja hyvää
Kastemekossa
Kastemekossa
Kastetilaisuus meni hyvin ja siitä jäi rento sekä mukava tunnelma. Itse kasteesta ”Oskari” ei ollut milläskään, mutta unen yllättäessä kesken tilaisuuden, meinasi se hetkellisesti hieman kiukuttaa. Sylikummina toimi serkkuni ja toisena kummina ”Oskarin” isän hyvä ystävä. Näiden kaikkien ihanien läheisten juhliessa kanssamme hurmaavaa poikaamme, ”Oskari” sai nimekseen
Noel Petri Tapio
NOEL
juontaa ranskankielisestä sanasta Noël, joka tarkoittaa joulua. Keskiajalla nimi annettiin jouluna syntyneille pojille, mutta meidän Noel sen sijaan sai alkunsa joulunaikaan 2018. Noel viettää niin ikään nimipäiväänsä joulukuussa 23. päivänä, jouluaaton aattona.
PETRI
nimen Noel perii isältään, joka niin ikään on hänenkin toinen nimensä. Nimi juontaa kreikan kielen sanasta Petros, joka tarkoittaa kiveä.
TAPIO
nimen Noel perii ukiltaan äidin puolelta. Tapio on suomalainen muinainen metsän kuningas ja hänellä oli aikoinaan palvelusväkeä, jotka siivosivat metsää, sekä huolehtivat kasveista ja eläimistä. Aivan kuten Noelin äitikin tänä päivänä.
Noelin mummo oli hoitanut kahvipöytään upean kukkalaitteen
Noelin mummo oli hoitanut kahvipöytään upean kukkalaitteen
Lahjapöydässä oli nimitaulu, josta vieraat saivat lukea tarinat nimien takaaa. Kuvassa myös kasteessa saatu kynttilä ja isovanhemmilta saatu kukkakimppu
Lahjapöydässä oli nimitaulu, josta vieraat saivat lukea tarinat nimien takaa. Kuvassa myös kasteessa saatu kynttilä ja isovanhemmilta saatu kukkakimppu

Lahjat

Lahjat olivat ihan täydellisiä! Sylikummilta Noel sai valokuvakehyksen, johon voidaan kuvan lisäksi kaiverruttaa tärkeät tiedot, sekä painaa käden- ja jalanjälki. Lisäksi hän oli virkannut todella suloisen unirätin. Kummisetä sen sijaan oli ostanut huikean Martinin puukon, johon niin ikään voimme käydä hakemassa kaiverruksen. Lisäksi Noel sai astioita, jotka tulivat todella tarpeeseen. Aivan ihania olivat myös muutamat puulelut, jotka ovat kovasti myös äidin mieleen. Isovanhemmat antoivat suloisen mobilen sängyn päälle ja yöpukuja. Niinikään iso- ja isoisovanhemmat antoivat pesämunan Noelin omalle pankkitilille. Seurakunta lahjoitti siniset villasukat ja yksi lahjoista oli pehmoinen Ainupupu. 
Valokuvakehys sylikummilta, johon saa painettua myös käden-ja jalanjäljen
Valokuvakehys sylikummilta, johon saa painettua myös käden- ja jalanjäljen

Kummisedän antama puukko
Kummisedän antama puukko
Kummitädin virkkaama unirätti
Kummitädin virkkaama unirätti
Puuleluja
Puuleluja
Yksi astiasto monista lahja-astioista
Yksi astiasto monista lahja-astioista

Kiitos

Me perheenä halusimme kiittää ja muistaa vieraitamme tänä tärkeänä ja merkittävänä päivänä. He saivat muistoksi kiitoskortit, joiden välissä oli Noelin kuva sekä tarinat nimien takaa. Kiitos vielä kaikille! Teitte päivästä ikimuistoisen. 
Kiitoskortti ja muisto vieraille
Kiitoskortti ja muisto vieraille
Nippu laitettiin pienellä valkealla pyykkipojalla kiinni
Nippu laitettiin pienellä valkealla pyykkipojalla kiinni
Kiitoskortin sisältö
Kiitoskortin sisältö
<3. Jennyfer

3 kommenttia

 1. Anne-Marie kirjoitti:

  Hyvin sointuu nimet yhteen! Ja kivasti ajateltu tuo Noel ja joulun merkitys. Oliko teillä nimi selvillä pitkään, vai pitikö miettiä kauan mikä hänestä tulee? 🙂
  Onnea Noelille 3kk iästä! 🙂

 2. Jennyfer 1980 kirjoitti:

  Kiitos onnitteluista! 🙂 Nimi oli tiedossa pitkään, mutta ristiäiset oli vasta nyt muista syistä johtuen. Mm. isyyden tunnustukseen oli kuukauden jono, maistraatin käsittelyaika 3 viikkoa ja sitten tuli vielä meidän muutto, että ristiäisiä jouduttiin siirtämään vielä viikolla eteenpäin.

 3. Nimetön kirjoitti:

  Miksi ette tehneet isyydentunnustusta neuvolassa raskausaikana? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *