Hae
Jennyferin kotona

”Oskari” 2 kk

Minkä taidon ”Oskari” oppi 2 kk neuvolassa? Minkälaisia asioita ja vaiheita mahtuu hänen elämään elämänsä toisen kuukauden aikana? Mitkä ovat strategiset mitat 2 kk iässä?

”Oskarin” varsinaisia 2 kk synttäreitä vietettiin 10.11.2019., Isänpäivänä. Koska 2 kk neuvola oli vasta tänään, kolme päivää myöhemmin, niin käydään nyt läpi kaikki mahdollinen hänen elämän toisen kuukauden vaiheista, kehityksestä ja strategisista mitoista.

9 viikkoa ja 1 päivä 13.11.2019, 3 päivää 2 kk synttäreiden jälkeen
9 viikkoa ja 1 päivä 13.11.2019, 3 päivää 2 kk synttäreiden jälkeen

Tiheänimun kausi

Siirryttäessä ensimmäiseltä kuukaudelta kohti toista kuukautta, alkoi kausi tiheän imun kaudella. Sitä kestä hurjimmillaan niin, että yhden vuorokauden aikana hän söi maksimissaan tunnin välein. Kun syöttö, pullojenpesu ja maidonlämmitys ottaa siitä tunnista jokainen oman aikansa, joten sillon ei tullut tehtyä yhtään mitään muuta. Edes nukuttua. Meidän syöttöväli on ollut kotiutumisen ensipäivistä asti täsmällinen 3-4 tuntia läpi vuorokauden, mutta sinne mahtuu päiviä, jolloin kerran pari vuorokaudessa syödään hieman tiheämmin. Usein nämä tiheämmät syömiset osuvat aamuun.

6 viikkoa vanhana 22.10.2019
6 viikkoa vanhana 22.10.2019

Liikenteessä

Yksi viikoistamme oli sellainen, kun ravasimme ihan älyttömän monessa asuntonäytössä. ja vielä useammissa tuli virtuaalivierailtua asuntoilmoituksia lukien. Löytyihän se koti lopulta meillekin ja pääsemme muuttamaan kaikki kolme, minä, ”Oskari” ja hänen isä lopultakin joulukuussa saman katon alle. Lisää aiheesta voit lukea täältä. Asuntonäytöt sujuivat pikkuisen kanssa hienosti. Hän tietystikin nukkui turvakaukalossa suurimman osan ajasta, mutta olipa hetkiä, kun syötin häntä auton takapenkillä kadun varressa keskellä Punavuorta… Saatte pian lukea tästäkin lisää, sillä tulossa on postaus ”Liikenteessä vauvan kanssa”. Asuntonäyttöjen lisäksi me olemme tavanneet paljon ystäviä, tuttavia ja sukulaisia, sekä käyneet joka maanantai ensilapsikerhossa, josta niin ikää tulossa pian oman postauksensa ”Oskarin” ihka ensimmäisen kerhokuvan kera. Pisin reissumme 1-2 kk iässä ulottuu Helsingistä Etelä-Savoon, jossa kävimme moikkaamassa Mummia ja Ukkia.

Kiinnostus ympäristöstä on valtaisa
Kiinnostus ympäristöstä on valtaisa

Ristiäisjärjestelyt

Nämä niin ikään mahtuvat tähän toisen kuukauden elämänvaiheeseen. Me emme ole vielä pitäneet ristiäisiä, vaan ne ovat joulukuun alussa. Jouduimme siirtämäänkin niitä kertaalleen tulevasta muutosta johtuen, sillä muutto ja ristiäiset osuivat samalle päivälle, eikä se tietenkään onnistu mitenkään, kun kaksi asuntoa pitäisi saada saman katon alle ja ristiäiset viettää toisella paikkakunnalla.

Vaatteet

”Oskari” syntyi mitoilla 52 cm ja 3580 g suoraan 50 cm vaatteisiin, joiden rinnalla käytettiin alusta asti myös 56 senttisiä. Nämä koot menivät hänellä ensimmäiset 7 viikkoa, jonka jälkeen piti siirtyä 62 cm vaatteisiin.

8 viikkoinen 5.11.2019 viisi päivää ennen 2 kk ikää
8 viikkoinen 5.11.2019 viisi päivää ennen 2 kk ikää

”Oskari”

Hän on varsinainen vesipeto, rakastaa kylpemistä ja on rakastanut sitä aivan ensihetkistä lähtien. Meillä onkin näin ollen tarkoitus hakeutua vauvauintiin, kun hän on n. 3 kk ikäinen. Kohti 2 kk ikää mentäessä, hän oppi ”unikitinän”, ja olenkin ihmetellyt, miten pienestä pitäen lapset sen taitavat. Puoli unessa pitää vielä taistella unta vastaan. Lisäksi meillä alkoi vaihe, jossa nukkumiseen kelpaa lähestulkoot vain syli. Sen lisäksi hän nukkuu erittäin hyvin liikenteessä vaunuissa ja autossa turvakaukalossa. Yöt menee suhteellisen hyvin, mutta on päiviä, kun unet ovat vain muutama minuutin mittaisia, kunnes taas herätään ja halutaan syliin. Olen saanut tähän vertaistukea usealta pienen lapsen äidiltä, ja he ovat kertoneet, että heillä on ollut samanlaista 2-3 kk iässä. Yhdelle on kelvannut pelkkä turvakaukalo, toiselle vaunut lenkkeineen ja kolmannelle vain syli. Kaikki ovat kertoneet tämän vaiheen päättyneen 3 kk ikään mennessä, ja sen jälkeen vauva on taas nukkunut kaikkialla.
Kohti 2 kk ikää mentäessä saimme myös maailman suloisimmat ensihymyt, jotka voi katsoa täältä. Vietimme ensimmäistä isänpäivää ja teimme ensimmäisen isänpäivälahjan, jonka voi katsoa täältä. Lisäksi hän jäntevöityi erittäin paljon ja pääkin pysyy pystyssä jo kiitettävästi. Kaiken kukkuraksi hän alkoi kiinnostumaan ympäristöstä, seuraamaan ja tarkkailemaan sitä ihan toden teolla silmät pyöreenä hämmästellen.

Syli on paras paikka maailmassa
Syli on paras paikka maailmassa

2 kk neuvolassa

Koska edellisen kerran olimme käyneet neuvolassa kuukausi sitten, odotin tosi kovasti ”Oskarin” mittoja, sillä tiesin hänen kasvaneen kovasti kuukauden aikana. Pituutta löytyi kaikki 59,8 cm ja painoa 5880 g. Pituus, paino ja niiden suhde kulkevat kaikki kauniisti aivan keskikäyrällä. Lisäksi terkkari kysyi, miten hän pysyy vatsallaan. Kerroin että hyvin, sillä treenaamme sitä päivittäin. Hän pyysi minua laittamaan ”Oskarin” vatsalleen ja sen tehtyäni sekä terkkarin kehuessa hänen päänkannatusta, ei liene sekuntiakaan, kun hän oli kääntänyt itsensä ensimmäistä kertaa takasin selälleen. En odottanut tätä vielä ja se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Kehitys on niin huimaa, että en ehkä huomaakaan, kun en enää pysy hänen perässään.

Ensikierintä 13.11.2019 2 kk neuvolassa mahalta selälleen
Ensikierintä 13.11.2019 2 kk neuvolassa mahalta selälleen

<3. Jennyfer

3 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    Ohhoh, onpas "Oskari" jäntevä kun tuolla tavalla pyörähtelee jo! 🙂 Täällä on kohtalotoveri, meillä on myös nämä 2kk kitinät menossa täällä yhdistettynä ihaniin rotavirusrokotteen aiheuttamiin iltahuutoihin. Onneksi tyttö nukkuu ihan hyviä pätkiä vaunuissa.. Täytyy vaan ajatella että tämäkin on ohimenevää ja sitten tulee taas seuraava juttu 😀

  2. Nimetön kirjoitti:

    Mahalta selälleen kääntyminenhän ei vaadi vauvalta juuri mitään, ja tapahtuu siitä syystä, että pää on niin painava ja tasapaino huono. Juhli vasta kun käännytte mahalta selälleen.

  3. Nimetön kirjoitti:

    Valitettavasti se mahalta selälleen kääntyminen ei tosiaan ole "oikeaa kääntymistä" tuossa vaiheessa, vaan vauva tosiaan kääntyy vahingossa, koska pää on niin painava. Muutoinkin se vatsalta selälleen takaisin kääntyminen tulee vasta myöhemmin kuin selältä vatsalleen ja vauva monesti turhautuukin, kun osaa jo kääntyä vatsalleen, mutta ei jaksa siinä olla pitkiä aikoja, mutta ei osaa kääntyä takaisin selälleen lepäämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *